הבדלים בין האישונים אצל תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלים בין האישונים אצל תינוקת
    שירי
    04/12/2009

שלום,התינוקת שלי בת 3 חודשים ואובחן אצלה הבדל בגודל האישונים בעיניים בצד שמאל האישון גדול יותר מבעין ימין - אנו הבחנו בהבדל מגיל חודש בערך). רופא עיניים בדק אותה ואמר שכדי לשלול בעיות למינהן עליה להבדק אצל נורואופטלמולוג והבדיקה כוללת טסט קוקאין. בנוסף, הפנה אותה לMRI אשר כולל חומר ניגוד+הרדמה.
    1. האם אותם טיפות קוקאין יכולות לגרום נזק כאשר שמים אותם על תינוקת בת 3 חודשים? האם יש להם תופעות לואי?
    2. האם זה לא מסוכן לתינוקת כל כך קטנה לעבור פרוצדורה ע הרדמה מלאה?
    3.על מה בעצם יכולים ההבדלים בין האישונים להעיד והאם הבדיקות אליהם של אותנו הרופא הכרחיות או שיש בדיקות פשוטות יותר שניתן לעבור לפני הבדיקות הנ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בירור אישונים לא שווים

ד''ר עידי מצר
    04/12/2009

אני בד"כ שולח לנויירולוג ילדים. אם אין סימנים נלווים של צניחת עפעף או חוסר הזעה בצד שלוא מגיב טוב לאור, והבדיקה הנויירולוגית בסדר, אני בד"כ ממתין עם MRI וטסטים נוספים, בשל הסיכון בהרדמה כללית בגיל זה. ברם, ניתן גם לבצע את הבירור שמציע הרופא עיניים ביחוד אם התעורר אצלו חשד שהמבצ איננו רק אי שיויון אישונים בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אשמח לדעת מה הם אותן טיפות

שירי
    05/12/2009

קוקאין והאם קיים סיכון בלתת אותם לתינוקת בת 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות קוקאין

ד''ר עידי מצר
    05/12/2009

מרחיבות אישונים ומשמשים לבדיקה במקרים של אישונים לא שווים. השפעתם יכולה להיות מעל ל-24 שעות, למרות שמשך ההשפעה יכול להשתנות. שימוש מקומי עלול לגרום לפגיעה בקרנית, דלקת תוך עינית, תגובה אלרגית דלקתית, דימומים תת לחמיתיים ושיתוק המיקוד. כולם ברי חלוף וכעקרון יכולים להיות מטופלים. הפרעות כלל מערכתיות יכולות לכלול עצבנות, רעד, פרכוסים, האטה בקצב הלב והאטה בנשימה עד דום נשימה. כמובן שבתינוק קטן הסיכונים גדולים יותר למרות היותם נדירים סה"כ ולכן אני מעדיף להמתין כאמור אם יש אפשרות לבצע בדיקות אחרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו