דלקות עיניים חוזרות אצל תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות עיניים חוזרות אצל תינוקת
    יעל
    29/12/2009

שלום רב,

מעט מיואשת אני רושמת....

בתי בת שנה ו-3 חודשים. לעיתים סבלה מדלקות עיניים קלות אשר נפתרו על אופטי ג'נטה. לפני כחודשיים החלקה דלקת עיניים אשר האופטי ג'נטה לא עזרה, הוחל טיפול בפולסתלמין שלא עזר גם כן ואח"כ טיפול של פולסתלמין בשילוב עם טיפול טורבקס 4 פעמים ביום עבד ואחרי כחודש וחצי- חודשיים של דלקת עקשית הדלקת עברה. היום, כשבוע וחצי אחרי, הדלקת שבה.

הרופא ילדים אמר לחזור לטיפול של טורבקס ופולסתלמין.

השאלה האם טיפול כה ארוך באנטיביוטיקה עלול לגרום נזק לעין?
    רופא העיניים אמר בזמנו שאם הטיפול עם הפולסתלמין לא יעזור יש לעשות ניתוח לניקוז תעלת הדמע כי אולי זה בגלל סתימה. נראה לי קצת לא הגיוני כי אם זה היה המצב הרי שכל הזמן מאז שהיא נולדה היו צריכות להיות לה דלקות וזה לא המקרה. הדלקות החלו עם הגן ילדים ובכלל ניתוח בהרדמה כללית לא נשמע לי.

די האם יש טיפול מומלץ אחר?

מה עלי לעשות (חוץ מאשר לתת לה את הטיפול כמובן)?

כל המצלה/רעיון/הערה... יתקבלו בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת עינים כרונית

ד''ר עידי מצר
    29/12/2009

מציע לבדוק האם יש חסימה בחלל האף (אצל רופא א.א.ג.), מציע לבדוק האם יש תגובה דלקתית אלרגית (רופא עיניים ילדים יעשה זאת), מציע לקחת תרבית להוכיח שאכן מדובר בדלקת חיידקית...
    זה בשלב זה. אינני בטוח דרך אגב לגבי צורך בטיפול תרופתי. רק במקרים מאד קשים אני מטפל באנטיביוטיקה...בדרך כלל זה חולף לבד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יעל
    30/12/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה.

תוכל בבקשה להסביר למה הכוונה בדיקה שאין חסימה (אצל רופא א.א.ג), הכיצד קשור לעין?

למה הכוונה לבדיקה אצל רופא הילדים? הרופא ילדים לא הציע את הבדיקה הזו ועל כן אני רוצה להבין למה הכוונה לפני שאני מבקשת אותה ממנו.

רופא העיניים לקח תרבית, אבקש מרופא הילדים לבדוק התוצאה. העיניים מאוד מאוד מפרשיות ואם אני לא מטפלת בטיפול (הכוונה עכשיו בדלקת) הדלקת מתחזקת עד שהיא בבוקר לא מסוגלת לפתוח את העיניים. העין גם אדומה. בעצם שתיהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר עידי מצר
    31/12/2009

רופא אאג יבדוק שאין חסימה בחלל האף במוצא דרכי הדמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יעל
    30/12/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה.

תוכל בבקשה להסביר למה הכוונה בדיקה שאין חסימה (אצל רופא א.א.ג), הכיצד קשור לעין?

למה הכוונה לבדיקה אצל רופא הילדים? הרופא ילדים לא הציע את הבדיקה הזו ועל כן אני רוצה להבין למה הכוונה לפני שאני מבקשת אותה ממנו.

רופא העיניים לקח תרבית, אבקש מרופא הילדים לבדוק התוצאה. העיניים מאוד מאוד מפרשיות ואם אני לא מטפלת בטיפול (הכוונה עכשיו בדלקת) הדלקת מתחזקת עד שהיא בבוקר לא מסוגלת לפתוח את העיניים. העין גם אדומה. בעצם שתיהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ילדים

ד''ר עידי מצר
    31/12/2009

הכוונה כפי שכתבתי היא שרופא עיניים ילדים ירכז את הטיפול, אבל אם אתם כבר אצל רופא עיניים כללי שיודע את עבודתו מה טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו