מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות אורטופטיקה ורפרקציהכרמית21/01/2010
שלום
יש לי תאומים בני 10 חודשים (9 חודשים מתוקן) נולדו בשבוע 35.
היינו בבדיקת עיניים אצל רופאה בקופ"ח לפני כחודשיים.
תוצאות הבדיקה
תאום 1 (נולד במשקל 2100)
שמאל: מספר 1.5+, צילינדר 1.00-, ציר 180
ימין: מספר: 1.5+, צילינדר 1.00-, ציר 180
תאום 2 (נולד במשקל 1870)
שמאל: מספר 1.00-
ימין: מספר 0.75-
הרופאה אמרה כי ייתכן ואחד מהם סובל מקוצר רואי והשני כנראה יסבול מבעיה דומה בעתיד. הם מאוד סבלו מהטיפות להרחבת אישונים, צרחו במשך דקות ארוכות, היו מסונוורים מאוד, ונאלצו לקבל טיפות פעמיים (עיניים כהות). האישונים היו מורחבים בערך יממה.
אציין כי אני מרכיבה משקפיים בערך מגיל 10 ובעלי מגיל 18. בנוסף אני סובלת מעיניים יבשות (לא קיצוני, משתמשת בהילו קומוד)
הרופאה הפנתה אותנו לבדיקה אורטופטית ורפרקציה בעוד מספר חודשים. לא ברור לי בדיוק מתי.
מתי כדאי לבצע את הבדיקה? האם כדאי לחכות לגיל שנה וחודש (שנה מתוקן)?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד24/01/2010המספרים הינם קטנים וחסרי משמעות כעת, ויתכן שהכל יסתדר מעצמו. מציע לחזור לבדיקה אצל רופא עיניים לילדים בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על הרחבת אישונים
כרמית25/01/2010תודה על התשובה המעודדת.
שאלה נוספת,
שוב, מדובר בתינוקות בני 10 חודשים.
האם הרחבת אישונים עלולה להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישונים
פרופ` יאיר מורד25/01/2010בפיקוח רופא אין סיכון משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)