שלום רב, עיבוד מידע חזותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב, עיבוד מידע חזותי
    דורון
    31/01/2010

בני בן ה11 מתלונן על קושי בראיה כבר תקופה ארוכה . הוא מתאר מצב שבו הוא רואה מן רקע לכל דבר שהוא מסתכל,כלומר אפילו שהוא מנסה להתמקד באובייקט אחד בתמונה יש תחושה שאין סינון בראיה שהכל נזרק , וזה גורם לו לבלבול .הוא לא יכול ליצור ראייה נקודתית אם אפשר לומר זאת כך, מערכת העין תקינה , זאת בבדיקה שעשינו . יש לו קושי , והוא נרתע מקריאת ספרים , הוא טוען שהוא רואה שורות נוספות מזאת שהוא מנסה להתמקד בה והן טיפה מרצדות. הוא מתלונן על תחושה של בלבול ומן אובדן במרחב אם אני מבינה נכון, בגלל אותה תופעה.נוח לו להביט על פריט אחד בודד מקרוב, כמו פעולת קשירת נעליים, כדי להפריד מהרקע .כשאנחנו הולכים לדוגמא בקניון עם כל הצבעים וההתרחשות אני מרגישה את הקושי שהוא נמצא בו.

האם התיאורים הללו מתאימים לאיזושהיא בעיהי או ליקוי ראייה בהקשר הנוירולוגי.כמו שציינתי מערכת העין נמצאה תקינה.

חוות דעתך חשוה מאוד, אני מפחדת מהשלכות נפשיות לעתיד, ורוצה להקל עליו.

תודה מעומק לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב, עיבוד מידע חזותי

הוספת תגובה

• כפל ראיה פיזיולוגי

ד''ר עידי מצר
    31/01/2010

זה נשמע כמו בלבול מכפל ראיה הקורה באופן טבעי כאשר מתמקדים על חפץ קרוב ומה שמסביבו מטושטש. חשוב מכל מקום לשלול בעיות אחרות על ידי בדיקת מיקוד ראיה מלאה אצל רופא עיניים ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו