משקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפיים
    פ.
    18/02/2010

שלום,
    בני נולד פג ובמעקב חצי שנתי אצל רופא עיניים.
    לפני חצי שנה היה -0.75 בשני עיניים והוסבר לנו שכנראה יצטרך משקפיים לקראת בי"ס.
    היום בבדיקה המצב השתנה ויצא:
    ימין: sph. -1.0+cyl. +1.75 axis 180
    שמאל: sph. -0.25
    איך פתאום בא צילינדר ומה זה בכלל אומר? קראתי באינטרנט ולא הבנתי מה למעשה הבן שלי רואה או יותר מדויק לא רואה.
    הומלץ לנו על משקפיים. האם מצב כל כך גרוע? מה יכול להיות שגרם להדרדרות?
    הוא בן שנתיים ו8 ח'. ילד היפר, רץ, משתולל ואני ממש חוששת איך הוא יסתדר עם משקפיים? האם ילד עם משקפיים יכול להשתתף בפעילויות או חוגי ספורט (שאלה לעתיד)?
    תודה מראש,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    18/02/2010

ההבדלים מאוד גדולים בין הבדיקות ולכן בשלב ראשון הייתי פונה לחוו"ד נוספת.
    לגבי משקפיים לילדים - אין בעייה. כולם מתרגלים ומסתדרים, גם בחוגי ספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה באותו עניין

פ.
    18/02/2010

שלום רב,
    בהחלט חוות דעת נוספת זה כל כך פשוט במקרה זה ובכלל לא חשבתי על כך.
    אחרי המשפט על הבדלים העליתי את כל הבדיקות וממש הסתבכתי.
    אנו עושים מעקב כל פעם אצל אותו הרופא ועד כה לא ממש הסתכלתי על התוצאות כי נושא המשקפיים היה רק באויר.
    אני רושמת את תוצאות הבדיקות ורוצה לשאול, בבקשה, האם הבדיקות עקביות או שגם שם יש הבדלים רציניים?

22/11/07 : חדות ראיה- בשני עיניים CSM (מה זה המושג הזה בכלל?), תנועות עיניים תקינות, רפרקציה- ימין 1.0- ושמאל תקין, קרקעית - ימין במפ (מה זה המושג הזה?) ושמאל במפ (פונדוס בלונידיני)

22/5/08 : חדות ראיה - בשני עיניים CSM, תנועות עיניים תקינות, רפרקציה- ימין 0.25- ושמאל 0.75- ולמטה פונדוס בלונידיני

20/11/08: חדות ראיה - בשני עיניים CSM, תנועות עיניים תקינות, רפרקציה- ימין 0.25- שמאל 0.75-, קרקעית בשני עיניים במפ

20/5/09: חדות ראיה - בשני עיניים CSM, תנועות עיניים תקינות, רפרקציה- ימין 0.75- שמאל 0.75-, קרקעית בשני עיניים במפ

ותוצאות בדיקה אחרונות כפי שפירטתי.

אז השאלה היא: האם תוצאות עקביות והגיוניות?
    אני רואה שכל פעם יש מספרים שונים וגם מתחלפים בין העיניים.
    תודה רה על תשומת לב ועל העיצה.
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות

פרופ` יאיר מורד
    20/02/2010

הכל עקבי עד הבדיקה האחרונה.
    במפ - בלי ממצא פתולוגי
    CSM - עוקב היטב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו