מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ תך עיניmoran_el27/02/2010
שלום,
אשמח לדעת פרטים על תופעת לחץ תוך עיני בתינוקות (עד גיל שנה).
מהי התופעה? מהו הטיפול? מהן הבדיקות הדרושות לאמת שקיימת התופעה והאם יש להן סיבוכים אפשריים?
האם כדאי לטפל מייד או לחכות שאולי התופעה תעבור מעצמה?
מה הסכנה בחוסר טיפול במצב של דמעת יתר אצל תינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עייני
פרופ` יאיר מורד27/02/2010השאלה כללית מדי. אנא פרטי בדיוק מה קורה, ומה את שואלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט השאלה
moran_el27/02/2010בני בן 8 חודשים, מאז שהיה בן חודש יש לו דמעת לא מוסברת (יורדות דמעות ללא קשר לבכיאו פיהוקים)
הרופא המליץ לנו לעשות בדיקת לחץ תוך עיני, אך זו נשמעת לי בדיקה מסובכת בשביל תינוק קטן (אינני רוצה לעשות הרדמה כללית) ואני רוצה לדעת:
1) האם יש סיבוכים לבדיקה?
2) מה ניתן לגלות בבדיקה, ומה יהיה הטיפול העוקב (נגיד בהנחה שאכן יש לחץ תוך עיני)?
3) מה הסיכון בלחכות קצת ואולי הדבר יעבור מעצמו?
לי היתה בילדותי עין צלה שטופלה ותוקנה לחלוטין ע"י רטייה. לבעלי יש משקפיים עם מספר קטן.
חוץ מזה אין רקע משפחתי לבעיות עיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעת
פרופ` יאיר מורד28/02/2010דמעת לכשעצמה איננה סיבה מספקת לבדיקת לחץ תוך עייני משום שלצורך בדיקה כזאת צריך להרדים את הילד. אני מציע שתפני לרופא עיניים לילדים משום שהאבחנה הסבירה ביותר של בנך היא סתימה בצינור הדמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט השאלה
moran_el27/02/2010בני בן 8 חודשים, מאז שהיה בן חודש יש לו דמעת לא מוסברת (יורדות דמעות ללא קשר לבכיאו פיהוקים)
הרופא המליץ לנו לעשות בדיקת לחץ תוך עיני, אך זו נשמעת לי בדיקה מסובכת בשביל תינוק קטן (אינני רוצה לעשות הרדמה כללית) ואני רוצה לדעת:
1) האם יש סיבוכים לבדיקה?
2) מה ניתן לגלות בבדיקה, ומה יהיה הטיפול העוקב (נגיד בהנחה שאכן יש לחץ תוך עיני)?
3) מה הסיכון בלחכות קצת ואולי הדבר יעבור מעצמו?
לי היתה בילדותי עין צלה שטופלה ותוקנה לחלוטין ע"י רטייה. לבעלי יש משקפיים עם מספר קטן.
חוץ מזה אין רקע משפחתי לבעיות עיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)