לחץ תך עיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ תך עיני
    moran_el
    27/02/2010

שלום,
    אשמח לדעת פרטים על תופעת לחץ תוך עיני בתינוקות (עד גיל שנה).
    מהי התופעה? מהו הטיפול? מהן הבדיקות הדרושות לאמת שקיימת התופעה והאם יש להן סיבוכים אפשריים?
    האם כדאי לטפל מייד או לחכות שאולי התופעה תעבור מעצמה?
    מה הסכנה בחוסר טיפול במצב של דמעת יתר אצל תינוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ תך עיני

הוספת תגובה

• לחץ תוך עייני

פרופ` יאיר מורד
    27/02/2010

השאלה כללית מדי. אנא פרטי בדיוק מה קורה, ומה את שואלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט השאלה

moran_el
    27/02/2010

בני בן 8 חודשים, מאז שהיה בן חודש יש לו דמעת לא מוסברת (יורדות דמעות ללא קשר לבכיאו פיהוקים)
    הרופא המליץ לנו לעשות בדיקת לחץ תוך עיני, אך זו נשמעת לי בדיקה מסובכת בשביל תינוק קטן (אינני רוצה לעשות הרדמה כללית) ואני רוצה לדעת:
    1) האם יש סיבוכים לבדיקה?
    2) מה ניתן לגלות בבדיקה, ומה יהיה הטיפול העוקב (נגיד בהנחה שאכן יש לחץ תוך עיני)?
    3) מה הסיכון בלחכות קצת ואולי הדבר יעבור מעצמו?
    לי היתה בילדותי עין צלה שטופלה ותוקנה לחלוטין ע"י רטייה. לבעלי יש משקפיים עם מספר קטן.
    חוץ מזה אין רקע משפחתי לבעיות עיניים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעת

פרופ` יאיר מורד
    28/02/2010

דמעת לכשעצמה איננה סיבה מספקת לבדיקת לחץ תוך עייני משום שלצורך בדיקה כזאת צריך להרדים את הילד. אני מציע שתפני לרופא עיניים לילדים משום שהאבחנה הסבירה ביותר של בנך היא סתימה בצינור הדמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט השאלה

moran_el
    27/02/2010

בני בן 8 חודשים, מאז שהיה בן חודש יש לו דמעת לא מוסברת (יורדות דמעות ללא קשר לבכיאו פיהוקים)
    הרופא המליץ לנו לעשות בדיקת לחץ תוך עיני, אך זו נשמעת לי בדיקה מסובכת בשביל תינוק קטן (אינני רוצה לעשות הרדמה כללית) ואני רוצה לדעת:
    1) האם יש סיבוכים לבדיקה?
    2) מה ניתן לגלות בבדיקה, ומה יהיה הטיפול העוקב (נגיד בהנחה שאכן יש לחץ תוך עיני)?
    3) מה הסיכון בלחכות קצת ואולי הדבר יעבור מעצמו?
    לי היתה בילדותי עין צלה שטופלה ותוקנה לחלוטין ע"י רטייה. לבעלי יש משקפיים עם מספר קטן.
    חוץ מזה אין רקע משפחתי לבעיות עיניים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו