כלזיון שלא מרפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלזיון שלא מרפה
    יונתן
    21/03/2010

היי,
    לפני משהו כמו עשרה חודשים תקף אותי לראשונה כלזיון בעין ימיןבעפעף התחתון. לאחר טיפול טורדני ומתמשך בקומפרסים ובמשחות שונות, שהתבררו בדיעבד כלא מועילות בעליל, החלטתי לעבור הליך כרוגי הכולל את הסרת הכלזיון (תוך חיתוך החלק הפנימי של העפעף וניקוז החלב), ובהמשך גם הזרקת סטרודאידים.

לאחר הטיפול עין ימין חזרה למוטב, כעבור חודש-חודשיים הופיעו שני כלזיונים נוספים, הפעם בעין שמאל, כלזיון האחד בעפעף עליון והאחר בעפעף התחתון. גם כאן עברתי תקופה ממושכת של טיפול באמצעות קומפרסים חמים, שום, שמן עץ התה ועוד מיני משחות וטיפות עיניים. לבסוף הוחלט לנתח ולנקז שוב בהליך כרוגי את שני הכלזיונים - וכך היה. בדומה לעין ימין, שני הכלזיונים הוצאו ונוקזו, ובנוסף הוזרק סטרואיד למקום. לאחר הניתוח הנ"ל, נותרו עדיין הכלזיונים בעין שמאל, הם אמנם קטנו מעט כתוצאה מההליך, אך עדיין האדמומיות והנפיחות היו קיימים.

לאחר תקופה ממושכת נוספת (לפני ארבעה וחצי חודשים), הוחלט לנתח את עין שמאל שוב - הפעם הן בניקוז פנים העפעפיים והן בניקוז בחלק החיצוני של העפעפיים. כעת, נראה שהמצב השתפר בהרבה - הנפיחות ירדה משמעותית והבליטות שהיו על העפעפיים (כמו "חצ'קונים") נעלמו. הדבר היחיד שנותר ועודנו מפריע אסטטית, הוא האדמומיות סביב העין - בשני העפעפיים.

כעת, מזה ארבעה חודשים, אני משתמש במשחה אוטראקורטנול (ultracortenol eye ointment) ומזה חודש וחצי אני משתמש בכדורים אנטיביוטיים דרך הפה: מינוציקלין (minocycline) - כדור ביום.

סעבר השתמשתי במשחות \ טיפות הבאות: maxitrol, דת'מצין, ג'נטיל, פוסיתלמיק (FUCITHALMIC VISCOUS EYE DROPS), אריטומצין וסינטומצין.

נראה שניסיתי הכל, אך התופעה, שלכאורה אמורה להיות פשוטה וחולפת, מלווה אותי כבר תקופה מאוד ארוכה וטורדנית. מה עלי לעשות?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלזיון שלא מרפה

הוספת תגובה

• כלזיון שלא מרפה

ד''ר עידי מצר
    23/03/2010

על פניו נראה שאתה מקבל טיפול הולם. אני ממליץ לקחת את כדורי האנטיביוטיקה אפילו מספר חודשים על מנת לשנות ולהפחית את השומניות של ההפרשה על מנת למנוע השנות של הכלזיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו