אלרגיה בעין לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה בעין לתינוקת
    אמא
    03/05/2010

שלום רב,

רופא העיניים אבחן לבתי בת השנה אלרגיה בעין ורשם לה שני סוגי טיפות - פ.מ.ל לשבועיים וליבוסטין למשך כל עונת האביב, טיפה אחת פעמיים ביום משניהם.
    האלרגיה היא בעין ימין בלבד - יש לה מעט אודם בלחמית בצד הפנימי של העין ומעין נקודה בקצה האישון.

מאוד קשה לשים לה את הטיפות והיא מתנגדת. האם אפשר לשים לה בלילה כשהיא נרדמת, ולחכות עשר דקות בין טיפה לטיפה? האם אין בעיה כשהעיניים עצומות?
    וכן האם לשים לה רק בעין ימין או גם בעין הבריאה?

האם אלרגיה יכולה להיות רק בעין אחת? וכן האם יכול להיות מאבק? (למרות שלא מגרד או דומע?)

אם יש הקלה האם אפשר לנסות הפסקה בטיפות הליבוסטין ? זה פשוט יהיה מאוד קשה לרדוף אחריה עם הטיפות למשך כמה חודשים.....

גם לא נראה לי שזה מציק לה או מגרד והעין לא דומעת (לנו זה מציק יותר....)

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בעין לתינוקת

הוספת תגובה

• דלקת עינים אלרגית

ד''ר עידי מצר
    03/05/2010

אין בעיה להזליף טיפות כששהתינוק ישן. למעשה אני ממליץ להורים לעשות זאת. ברם, מומלץ להזליף טיפות שנתנו מספר פעמים ביום בפריסה שווה על פני היממה. למשל טיפות שנתנו פעמיים ביום לתת בבוקר ובערב באותה שעה.
    אני הייתי מזליף גם לעין הבריאה את טיפות הליבוסטין שלהם הרבה תופעות לוואי מאשר לסטרואידים (FML). את ה-FML הייתי מנסה להפסיק באופן הדרגתי בכפוף לבקורת אצל הרופא עיניים.
    הדלקת לא צריכה להיות סימטרית בשתי העיניים ורק ב-10% מהמקרים אנו מוצאים גורם על ידי מבחנים אלרגיים עוריים בדר"כ. במקרים מסויימים ניתן לבצע טיפול לביטול התגובה האלרגית (דה סנסיטיזציה). התייעצו עם רופא האלרגיה לגבי הטסטים והטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו