מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בעין לתינוקתאמא03/05/2010
שלום רב,
רופא העיניים אבחן לבתי בת השנה אלרגיה בעין ורשם לה שני סוגי טיפות - פ.מ.ל לשבועיים וליבוסטין למשך כל עונת האביב, טיפה אחת פעמיים ביום משניהם.
האלרגיה היא בעין ימין בלבד - יש לה מעט אודם בלחמית בצד הפנימי של העין ומעין נקודה בקצה האישון.
מאוד קשה לשים לה את הטיפות והיא מתנגדת. האם אפשר לשים לה בלילה כשהיא נרדמת, ולחכות עשר דקות בין טיפה לטיפה? האם אין בעיה כשהעיניים עצומות?
וכן האם לשים לה רק בעין ימין או גם בעין הבריאה?
האם אלרגיה יכולה להיות רק בעין אחת? וכן האם יכול להיות מאבק? (למרות שלא מגרד או דומע?)
אם יש הקלה האם אפשר לנסות הפסקה בטיפות הליבוסטין ? זה פשוט יהיה מאוד קשה לרדוף אחריה עם הטיפות למשך כמה חודשים.....
גם לא נראה לי שזה מציק לה או מגרד והעין לא דומעת (לנו זה מציק יותר....)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינים אלרגית
ד''ר עידי מצר03/05/2010אין בעיה להזליף טיפות כששהתינוק ישן. למעשה אני ממליץ להורים לעשות זאת. ברם, מומלץ להזליף טיפות שנתנו מספר פעמים ביום בפריסה שווה על פני היממה. למשל טיפות שנתנו פעמיים ביום לתת בבוקר ובערב באותה שעה.
אני הייתי מזליף גם לעין הבריאה את טיפות הליבוסטין שלהם הרבה תופעות לוואי מאשר לסטרואידים (FML). את ה-FML הייתי מנסה להפסיק באופן הדרגתי בכפוף לבקורת אצל הרופא עיניים.
הדלקת לא צריכה להיות סימטרית בשתי העיניים ורק ב-10% מהמקרים אנו מוצאים גורם על ידי מבחנים אלרגיים עוריים בדר"כ. במקרים מסויימים ניתן לבצע טיפול לביטול התגובה האלרגית (דה סנסיטיזציה). התייעצו עם רופא האלרגיה לגבי הטסטים והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)