ניתוח לתיקון פזילה בגיל 5.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לתיקון פזילה בגיל 5.5
    אני
    21/06/2010

הילד שלי בן חמש וחצי, לפני כשנתיים אובחן כסובל מפזילה מתחלפת בשתי העיניים. מאז מטופל במשקפיים. בשנה האחרונה ראינו שהמשקפיים לא עוזרות. הרופאה ניסתה להעלות את המספר, אך זה לא הועיל ולכן נאמר לנו שהוא צריך ניתוח פזילה.

לאחרונה שמעתי שיתכן שבגיל כזה הניתוח כבר לא יחזיר לו את הראיה הדו עינית. האם זה נכון?
    ואם כן - האם המשמעות של הניתוח היא קוסמטית בלבד?

ועוד שאלה, אם באמת בגיל כזה הניתוח כבר לא עוזר, אולי הטיפול בעזרת משקפיים היה בזבוז זמן יקר? חשוב לי לדעת כדי שאם הבעיה תעבור גם לאחים שלו - נלך ישר לניתוח.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון פזילה

ד''ר עידי מצר
    23/06/2010

קרוב לודאי את מתייחסת לפזילה כלפי פנים. במקרים כאלה הסבה לעתים רפלקס התמקדות מוגזם שגורם לפזילה ואז משקפים שמסירות את הצורך של הילד להשתמש ברפלקס מיישרות את העינים בצורה מלאה או חלקית. במקרה שלכם כנראה זה חלקי ולכן צריך ניתוח.
    מטרת הניתוח להסיר גורם מרכזי בפגיעה בהתפתחות הראיה שלנו במוח! הראיה הדו עינית נפגעת בשלב מאד מוקדם ורובה אם לא כולה כבר אבדה, אך חדות הראיה היא גורם מאד חשוב שעליו אנו נלחמים. אנו רוצים למנוע לאורך זמן "עין עצלה" בעצם.
    לכן, הטיפול שהבן קיבל של משקפים היה נכון וכעת אין ברירה אלא לשקול ניתוח למרות שהוא אמור לאפשר חדות ראיה טובה והתפתחות מרכז הראיה במוח אך לא יחזיר את הראיה הדו עינית לצערי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אני
    23/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו