תיקון פזילה בגיל מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון פזילה בגיל מבוגר
    zac
    28/06/2010

ד"ר נכבד שלום רב,
    ראשית, רוצה אני להודות לך על העבודה המתמדת והטובה שנעשית כאן.

אני בן 22, משוחרר מהצבא.
    נולדתי עם פזילה מולדת ועברתי 2 ניתוחים לתיקון פזילה בשתי העיניים בגילאים 5 ו-6, נגעו לי בכל השרירים בעין - אורכיים ורוחביים, אשר הניבו תוצאות יפות והפזילה כמעט ולא נראתה (כך מספרים הוריי).
    בגיל מסויים, התפתח אצלי קוצר ראיה והרגשתי שהפזילה מתחזקת. נבדקתי, וכיום אני סובל מפזילה מתחלפת כאשר עין שמאל היא העין ה"חזקה" שלי, אם כי השליטה והבחירה בעיניים היא בשליטתי. כאשר אני "בוחר" בעין שמאל, עין ימין פוזלת וההיפך.
    בחודש מאי האחרון, עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת LASEK ואני רואה מצויין, וזאת כמובן לאחר שהתייעצתי עם מומחית לפזילה שאישרה לי שאין מניעה לבצע את הניתוח ואכן התוצאות יפות ברמה הראייה.

הפזילה מפריעה לי מאד מבחינה קוסמטית יומיומית ומורידה לי את הביטחון עצמי ממש. לאחר מספר התייעצויות עם רופאים שונים, 2 מהם אמרו לי שהם לא ממליצים לבצע ניתוח לתיקון הפזילה מאחר וקיים חשש לתיקון יתר ו/או ראייה כפולה. לאחר מכן, נבדקתי אצל מומחית נוספת לפזילה שטענה שמאחר ואני "בוחר" באיזו עין לראות, ניתן לבצע ניתוח לתיקון הפזילה ללא חשש לראיה כפולה.

רציתי לדעת מה דעתך בנושא, האם ניתן לנתח, האם כדאי ומהם הסיכונים שקיימים לאור הרקע והעבר שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון פזילה בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• ניתוח חוזר

ד''ר עידי מצר
    28/06/2010

הסיכוי להצלחה פוחת עם כל ניתוח לצערי. לגבי תשובה יותר רלוונטית המתייחסת לבעיה שלך... זה מחייב בדיקה מלאה כפי שאתה יודע לאחר שעברת מספר רופאים. קצת שטחי להתייחס לזה ברמה של שאלה תאורטית....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה-ניתוח חוזר

איילה
    15/11/2010

ד"ר נכבד שלום רב,
    בהמשך לפנייה של הבחור רציתי לשאול האם זה בכלל אפשרי אי פעם להיפטר מהפזילה?האם יש סיכוי להתרפות מזה?והאם יכולים לדעת מראש שאחריי הניתוח במידה ויעשה,לא תהיה ראייה כפולה בוודאות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חוזר - תגובה

ד''ר עידי מצר
    15/11/2010

הסיכוי להצלחת הניתוח יורדים לאחר כל ניתוח ותלויים בגורמים נוספים שונים. הערכת סיכויים ספציפית תוכל להעשות רק לאחר בדיקה פרטנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו