מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר מורד היקר שלום..אורטל25/07/2010
ד"ר מורד שלום רב,
ראשית אני מתנצלת שאני מטרידה אותך בשאלה נוספת בפורום, פשוט כשהיינו בבדיקה ובישרת לנו על הצורך בהרכבת המשקפיים לילדה נכנסתי די לשוק ורק עכשיו צפות לי השאלות..
אז תודה מראש על תשומת הלב..
אז ככה נטע בת 3 ו-4 חד' בבדיקה
עין ימין תקינה,
עין שמאל: sph +0.75
cyl -1.25
axis 60
וכן נראה לי שאמרת לנו שעין שמאל מעט עצלה (לא זוכרת אם כך בדיוק הגדרת את זה), אז יש לי כמה שאלות:
1. האם עין שמאל שלה עצלה לפי הנתונים או שאמרת לנו שכדאי להרכיב משקפיים כדי שלא יווצר מצב של עין עצלה?
2. במידה והעין עצלה האם הרכבת המשקפיים מספקת בשלב זה ואין צורך ברטיה?
3. משיטוט בפורום נתקלתי בשאלות לגבי ילדים בגילה שיש להם צילינדר זהה או גבוה יותר בשתי העיניים (2, 2.50 וכו') ולמרות זאת אמרת שכרגע ניתן לחכות עם הרכבת המשקפיים, אז מדוע המצב שונה אצל נטע?(לא שאני חלילה מפקפקת פשוט כדי להבין)
4. אמרת לנו שאתה מאמין שתוך שנתיים יהיה ניתן להסיר את המשקפיים, וגם האופטומטריסט אמר שיש לה בעיה קלה שניתנת לתיקון אם נהיה עקביים ,האם באמת בטווח כזה המספר שלה והצילינדר יכולים להשתנות עד כדי הסרת המשקפיים? (זה מאוד יעודד אותי אם כן)
סליחה שוב על ריבוי השאלות, פשוט אפגוש אותך רק בעוד 3 חד' ואני מבולבלת..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
פרופ` יאיר מורד26/07/2010שלום לך
תשובות למטה:
1. האם עין שמאל שלה עצלה לפי הנתונים או שאמרת לנו שכדאי להרכיב משקפיים כדי שלא יווצר מצב של עין עצלה?
העין כעת היא כבר עצלה כי מגיל אפס הצילינדר הזה כנראה קיים ולא טופל.
2. במידה והעין עצלה האם הרכבת המשקפיים מספקת בשלב זה ואין צורך ברטיה?
לדעתי כן כי מדובר במצב קל
3. משיטוט בפורום נתקלתי בשאלות לגבי ילדים בגילה שיש להם צילינדר זהה או גבוה יותר בשתי העיניים (2, 2.50 וכו') ולמרות זאת אמרת שכרגע ניתן לחכות עם הרכבת המשקפיים, אז מדוע המצב שונה אצל נטע?(לא שאני חלילה מפקפקת פשוט כדי להבין)
לגבי מתן משקפיים יש עוד שיקולים - הציר של הצילינדר (אצל ביתך זה ציר אלכסוני שהוא יותר בעייתי) , והגיל של הילד (בגיל שנה-שנתיים לא הייתי ממליץ על משקפיים במקרה של ביתך).
4. אמרת לנו שאתה מאמין שתוך שנתיים יהיה ניתן להסיר את המשקפיים, וגם האופטומטריסט אמר שיש לה בעיה קלה שניתנת לתיקון אם נהיה עקביים ,האם באמת בטווח כזה המספר שלה והצילינדר יכולים להשתנות עד כדי הסרת המשקפיים? (זה מאוד יעודד אותי אם כן)
זה לא שהצילינדר יעלם. פשוט הראייה תשתפר והעין לא תהיה עצלה יותר, ואז נוכל להסיר את המשקפיים בידיעה שהפוטנציאל לראייה טובה אצל הילדה נשמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)