מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר מצרמיכל09/09/2010
לפני כחודש ילדתי את בני.
כשבוע לאחר הלידה החלה העין שלו להפריש הפרשות צהובות/ירוקות.
הייתי אצל רופא ילדים שרשם לי מרשם של טרוצידין ל- 4 ימים ואמר שאם זה יחזור שאפנה לרופא עיניים.
לאחר הטיפול היו יומיים שלושה ללא הפרשות ואז ההפרשות חזרו.
פניתי לרופא עיניים שאמר שזה יכול להיות או מחסימה או מגודש עקב נזלת.
הוא רשם לי מרשם ללקרומצין ל- 4 ימים ואמר שאם זה יחזור לתת טיפול מונע בלקרומיצין- 2 טיפות ליום כי בכל אופן גם אם הצינור חסום - לא מטפלים בזה עד לגיל שנה.
אני נותנת לתינוק כבר יום שלישי טיפול לקרומצין ועדין כשהוא בוכה או קם משינה ישנן הפרשות.
1. מה דעתך על הטיפול שניתן?
2. קראתי בפורום שניתן לעשות מסז' לשק הדמעות בזמן שמנקים לו את העין עם צמר גפן ומים שעברו הרתחה.
אודה לך אם תוכל לאמר לי לאיזה כיוון. אני בדרך כלל כשאני מנקה לו את העין עם צמר גפן רטוב
אני מעסה לו את פינת העין הקרובה לאף אבל אין לי מושג לאיזה כיוון (עם כיוון השעון או נגד?)
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מוגלתית מלידה
ד''ר עידי מצר11/09/2010ראשית, להפרשה מוגלתית מלידה מספר סיבות אפשריות חלקן עקב זיהומים שונים העלולים להרכש במעבר בתעלת הלידה, חסימה בדרכי הדמעות או בחלל באף במוצא דרכי הדמעות. לפיכך, במידה וילדת לידה טבעית (דרך תעלת הלידה/הנרתיק) מומלץ לקחת מספר סוגים של תרביות. כמו כן להבדק אצל רופא מומחה לאף אוזן וגרון לשלול מבנה לא שגרתי בחלל האף העלול לחסום את מוצא דרכי הדמעות. במקביל במידה וקיימים סימנים נוספים לחסימה בדרכי הדמעות כגון הפרשה מוגברת בלחץ עליו, אודם, רגישות ועוד מומלץ עיסוי. העיסוי צריך להעשות עם האצבע הקטנה (לאחר שגזרת את הצפורן) בלחץ מעבר לדופן ארובת העין התחתון לכיוון אחורי בין גלגל העין ודופן עצם האף. הכי טוב אם תוכלי לפנות לרופא עינים ילדים או מומחה לדרכי דמעות על מנת שידגימו לך את זה.
שנה טובה ובריאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מצר
מיכל11/09/2010רציתי רק לציין שההפרשה המוגלתית החלה רק שבוע אחרי הלידה. (לידה רגילה דרך הנרתיק בואקום).
בזמן השהות בבית החולים ובימים הראשונים בבית לא היתה הפרשה.
האם זה מעיד על כיוון מסויים מבחינת האפשרויות שהצגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאו דווקא.
ד''ר עידי מצר11/09/2010לעתים לוקח מספר ימים עד שההפרשה מתחילה עקב צמיחת והצטברות החיידקים על רקע אחת מהסיבות שציינתי, כך שהבירור שבקשתי נדרש בכל זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)