עין עצלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין עצלה
    hagit
    10/10/2010

שלום רב,
    בני הצעיר כיום בן שנתיים ועשרה חודשים. כשהיה בן שנה ועשרה חודשים עשיתי לו בדיקה עניים עם טיפות מרחיבות בעקבות בעיית רוחק ראיה של בני הבכור (התגלה להפתעתי בגיל 5.5 ללא עין עצלה או פזילה) בבדיקת העניים של בני הצעיר הכל היה תקין, לא רוחק או קוצר והאמת לא שאלתי על עין עצלה.
    היום הייתי בטיפת חלב ונאמר לי שהיא חושדת שעין שמאל היא עין עצלה, שבמיקוד - העין טיפה טיפה בורחת. בנוסף ציינה שייתכן שבגלל שהגשר אף שלו נמוך היא טועה. כמובן נבהלתי מאוד -כיוון שיש לי טראומה ממש קשה מהמשקפים של בני הבכור.
    אני אמורה לקחת את בני הצעיר לבדיקה מעקב שגרתית עוד כחודשיים (כשנה לאחר הבדיקה הראשונה) אבל אני מאוד לחוצה ואודה אם תענה לשאלתי:
    האם יכולה להתפתח עין עצלה בתקופה של פחות משנה? למרות שבבדיקה הראשונה לא היתה בעיה של רוחק ראיה / עין עצלה ?
    האם עין עצלה יכול להופיע באופן פתאומי בגיל 3 או 4
    לי ולבעלי אין בעית ראיה כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עין עצלה

הוספת תגובה

• עין עצלה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    10/10/2010

התשובה חיובית לשתי שאלותיך. ממליץ לא להמתין ולקחת אותו לבדיקת רופא עינים ילדים בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו