מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכויי הצלחת ניתוח לתיקון פזילהדוד25/11/2007
שלום,
אני סובל מפזילה לצדדים בשתי העיניים (ראייה כפולה, אין ראייה תלת-מימדית, בעיה אסטתית).
לאחרונה פניתי לרופא עיניים מומחה, שקבע כי עלי לעבור ניתוח לתיקון הפזילה.
מעבר לסיכון שיש בכל ניתוח (גם אם טוענים שהוא מיזערי), מסתובבת אצלי תחושת סיכון נוספת: במצבי הנוכחי אני אמנם סובל מראייה כפולה, אבל העין פוזלת במידה כזו שאחת התמונות "נזרקת לצד" לגמרי ואני מצליח להתעלם ממנה לחלוטין ולראות תמונה בודדת (או שאני מצליח במאמץ להעמיד את שתי התמונות פחות או יותר מקבילות ואז כמעט ואין כפילות). החשש שלי הוא, שהתיקון לא יהיה מושלם ותישאר פזילה מסויימת כך שאסבול מראייה כפולה וייווצר מצב של "תמונה על תמונה" עם קצת היסט (OFFSET) והדבר יפריע לי, ובמיוחד שלא אהיה מסוגל להתמודד עם זה ולאחד את התמונות.
לסיכום: לא ברורה לי רמת הדיוק של המדידות שביצע הרופא, וכמו כן מהי רמת הדיוק שהמנתח יכול להגיע אליה בתיקון הפזילה, ולכן אני חושש שהניתוח רק יגרום נזק/סבל ברמה התפקודית והאסטתית, והייתי שמח להבין האם קיים בסיס לחשש שלי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד27/11/2007אכן קיים בסיס מסוים לחששותיך. כפל ראייה קבוע יכול להופיע לעיתים נדירות לאחר ניתוח פזילה. ניתן לבדוק את הסיכוי לכך בקלות לפני הניתוח בעזרת פריזמות, ואני אישית אכן מבצע בדיקה כזאת לפני כל ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר יאיר.
דוד28/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)