סיכויי הצלחת ניתוח לתיקון פזילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויי הצלחת ניתוח לתיקון פזילה
    דוד
    25/11/2007

שלום,

אני סובל מפזילה לצדדים בשתי העיניים (ראייה כפולה, אין ראייה תלת-מימדית, בעיה אסטתית).

לאחרונה פניתי לרופא עיניים מומחה, שקבע כי עלי לעבור ניתוח לתיקון הפזילה.

מעבר לסיכון שיש בכל ניתוח (גם אם טוענים שהוא מיזערי), מסתובבת אצלי תחושת סיכון נוספת: במצבי הנוכחי אני אמנם סובל מראייה כפולה, אבל העין פוזלת במידה כזו שאחת התמונות "נזרקת לצד" לגמרי ואני מצליח להתעלם ממנה לחלוטין ולראות תמונה בודדת (או שאני מצליח במאמץ להעמיד את שתי התמונות פחות או יותר מקבילות ואז כמעט ואין כפילות). החשש שלי הוא, שהתיקון לא יהיה מושלם ותישאר פזילה מסויימת כך שאסבול מראייה כפולה וייווצר מצב של "תמונה על תמונה" עם קצת היסט (OFFSET) והדבר יפריע לי, ובמיוחד שלא אהיה מסוגל להתמודד עם זה ולאחד את התמונות.

לסיכום: לא ברורה לי רמת הדיוק של המדידות שביצע הרופא, וכמו כן מהי רמת הדיוק שהמנתח יכול להגיע אליה בתיקון הפזילה, ולכן אני חושש שהניתוח רק יגרום נזק/סבל ברמה התפקודית והאסטתית, והייתי שמח להבין האם קיים בסיס לחשש שלי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    27/11/2007

אכן קיים בסיס מסוים לחששותיך. כפל ראייה קבוע יכול להופיע לעיתים נדירות לאחר ניתוח פזילה. ניתן לבדוק את הסיכוי לכך בקלות לפני הניתוח בעזרת פריזמות, ואני אישית אכן מבצע בדיקה כזאת לפני כל ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר יאיר.

דוד
    28/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו