מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיופיה גבוהה- לא מובן....אמא אחת17/10/2010
לבני בן השנתיים יש קוצר ראייה גבוה- ממוצע של מינוס 15 בשתי עיניים
הייתי אצל אופטומיטריסט וביקשתי לראות דרך המשקפיים שלו- איך בני רואה. לפי מה שראיתי (הרכבתי משקפיים ששיקפו לי את המספרים של בני) בני ממש ממש לא רואה כלום, פרט לצלליות, בעיקר צלליות בצבעים חזקים על רקע בהיר, א-ב-ל זה ממש לא מסתדר לי עם המציאות: הוא הרבה פעמים מזהה חפצים ממרחק של כ2-3 מטר ואף יותר, ואני מדברת על חפצים עדינים למראה ולא צבעוניים במיוחד, גם בנסיעה באוטו הוא מזהה מרחוק אוטובוס (לפני ששמע את הקול של האוטובוס), הוא מאוד שובב ולא נופל כ"כ הרבה כפי שהייתי מצפה עם ראייה כ"כ דלה, כמעט אפסית
אני מניחה שיש פיצוי של חושים אחרים (הוא מאוד רגיש לקולות) אבל עדיין, לא מסתדר לי עם המציאות.
איזה הסבר יכול להיות לכך?
אני בטוחה שאלה הם המספרים היות ונבדקנו אצל 2 רופאי ילדים שונים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיופיה גבוהה- לא מובן.... - תגובה
ד''ר עידי מצר17/10/2010כנראה נתנו לך לראות כיצד הוא רואה ללא תיקון. עם התיקון הוא אמור לראות כראוי. הבעיה היחידה היא שמשקפים כה חזקות מקטינות את התמונה, אך ילדים מתרגלים לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך....
אמא אחת17/10/2010לגמרי ברור לי שמה שראיתי זה המצב לפני התיקון,
השאלה מתייחסת לתפקוד שלו לפני התיקון- האם יתכן שילד עם מספרים כ"כ גבוהים מתנהג כמעט רגיל (לפני תיקון עם משקפיים) ולא נותן שום סימן להפרעה כה קשה בראייה?
ולגבי התיקון- בעצם הוא כל חייו יראה תמונה מעוותת, לא כמו שאנשים רגילים רואים?
האם יש הבדל בתיקון הראייה אם נרכיב לו עדשות?
ובכלל- האם מומלץ עדשות בגיל הגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)