סקר עין עצלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר עין עצלה
    ליאת
    20/12/2010

שלום רב. הייתי היום עם בתי בת ה - 3 ו - 10 חודשים בטיפת חלב. לדברי האחות הבדיקה על פניו תקינה (בדיקה בה הילדים מרכיבים משקפיים שבכל אחד מהם מכוסה עין אחרת) אך בתחושת הבטן שלה היה מקום בו הילדה התלבטה למרות שבסוף ענתה נכון. טענה שאולי היא זוכרת את הסדר של התמונות. אמרה שאולי כדאי ליתר ביטחון לגשת לאופטומטריסט.
    לאחר שיחה עם האופטומטריסט אמר שאטינו מטפל בילדים בני 4 כי אינם יכולים לשבת ולשתף פעולה, מה שנשמע לי הזוי כי הילדונת אלופה בלשתף פעולה והיתה מקסימה ובמשך 40 דקות עשתה כל מה שביקשו (השחלת חרוזים, מספרים, צורות, צבעים, שיחה על הגן..בדיקה התפתחותית מלאה..הכל זרם מצוין..). בכל מקרה אמר שכדאי בגיל הזה לגשת לרופא עיניים.
    הדף שמיועד כביכול לאופטומטריסט הוא "סקר לגילוי עין עצלה"..האם הבדיקה הזו מציקה כמו זו שעוברים המבוגרים? הרי יש מכשיר שנכנס ממש לתוך העין ומציק. איך מבצעים כזה דבר עם ילדים קטנים? המבוגרים בעצמם ממצמצים כל הזמן אז כל שכן עם ילדה כ"כ קטנה...
    גם לי וגם לבעלי אין משקפיים ואין שום בעיות ראייה (שידועות לנו לפחות..).

אשמח להארה.
    מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקר עין עצלה

הוספת תגובה

• סקר עין עצלה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    20/12/2010

בגיל של ביתך ניתן לבצע בדיקה אמינה ומהמנה אצל רופא עינים ילדים. אם לרופא יהיה ספק, הוא יבצע בדיקה מדוייקת עם טיפות להרחבת אישונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו