מספר שאלות לגבי ניתוח חסימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לגבי ניתוח חסימה
    שלי
    22/01/2011

ביתי בת שנתיים ותשעה חודשים לפני כחודש וחצי עברה ניתוח לפתיחת חסימה בדרכי הדמעות החסימה הורגשה למנתחת היטב בעת הפתיחה אך........... מייד כשבועיים לאחר הניתוח החלו דלקות מרובות בעין ושוב הפרשות ודמעת
    הייתי עם הילדה השבוע אצל רופא עיניים (רופא של הקופה) הגעתי אליו אליו שיש לה הצפה של דמעות בעיניים שהתחילו לנזול ולצאת החוצה כל דימעה היתה גדולה שיצאה היתה די גדולה וברורה וגם יצאו כרגיל הפרשות (לצערי אני מנוסה בזה עם הילדה)
    הרופא אמר שהניתוח לא הצלי וכעת מועמדת הילדה לניתוח חוזר של דרכי דמעות עם החדרת צינורית סיליקון לחצי שנה הרופא הסביר לי את הסיבוכים אם קיימים ואמר שסיכויי ההצלחה עומדים על 90 אחוז (כך אמרו לי גם לגבי הניתוח הראשון שעברה) אך מה יקרה וגם זה לא יצליח? מה עוד אופציות הטיפול לאחר מכן?
    עוד דבר האם כתוצאה מחסימה מלאה יכול להיות שהילדה בוכה ומתלוננת שכואבות לה העיניים? האם קיים קשר בין הדברים?
    יש בקרים חשוב לי לציין שהילדה קמה עם ריסים ואישונים דבוקים אחד לשני ורק עם מגבוני דר' פישר המיוחדים לעיניים ומעט אויר נפתח ומשתחרר שם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מספר שאלות לגבי ניתוח חסימה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    22/01/2011

האופציה הניתוחית הבאה היא יצירת פתח חלופי בין מערכת דרכי הדמעות לרירית האף דרך עמם וחללי האויר בבסיס האף. נקווה שהצינורות תעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לגבי ניתוח חסימה - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    22/01/2011

שלי שלום
    חשוב שתדעי כי ישנה אופציה נוספת - הרחבת דרכי דמעות עם בלון קטטר. יתרון השיטה זאת: אין צורך בהשארת צינוריות לחצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לגבי הבלון...

שלי
    22/01/2011

השיטה ידועה לי מקריאה על דרכי הטיפול בחסימה אך לדברי הרופא עולה המון כסף ואין מימון של קופות החולים
    מקווה שהפעם הבעיה תיפתר
    שאלה נוספת האם באמת החסימה גורמת לכאבי עיניים? או זה כבר סיבות אחרות? והאם ל NF1 אין קשר או יש קשר והשפעה גם כן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לגבי הבלון... - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    23/01/2011

החסימה איננה גורמת לכאבים. לא קשורה ל NF1.
    לגבי הבלון - עולה אכן כ 2000 ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלי
    25/01/2011

ברצוני לשאול שאלה נוספת וסליחה על החפירה בנושא
    במידה ועוד 9 חודשים יאמרו שלא הצליח גם הניתוח הזה (לא שוללת הצלחה אבל אני גם מנסה להיות ריאלית ועם רגליים על הקרקע) מה השלב הבא?
    וכמובן שיש כבר תאריך לניתוח עוד כשלושה שבועות בפברואר בינתיים משתדלים לתת לה טישו או מגבונים של דר' פישר לנקות את העיניים ולשמור על הגיינה שלהם והילדה כבר לבד מודעת ומנקה לעצמה (בת שנתיים ותשע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    25/01/2011

אם לא יצליח עושים בלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו