ניסטגמוס מולד + סוב-אלבינו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסטגמוס מולד + סוב-אלבינו
    אסתר
    03/02/2011

בני בן ה-5 אובחן מלידה כסובל מניסטגמוס אופקי, והוא במעקב דו- שנתי מאז ומרכיב משקפיים. העיניין הוא שלאחרונה הבחנתי במעין פזילה קלה, משהו כמו "עין עצלה" בעין שמאל. הרופאה המטפלת טענה שזהו מצב נורמלי לסובלים מניסטגמוס, אך לא המליצה על טיפול באמצעות רטייה. רציתי לדעת אם באמת אי אפשר לחזק את עין שמאל באמצעות רטייה ,בגלל הניסטגמוס.
    בנוסף הובהר לי שהוא גם סוב אלבינו שבעטיה יש לו רשתית בהירה מאוד.רציתי לדעת אם ואיך זה משפיע על הראייה.
    אני עושה כל מה שהרופאים אומרים לי לעשות אבל אני לא יכולה להמנע מהתחושה שיש משהו שאני לא יודעת לגביו שיכול להקל על בני.
    אודה על תשובה,
    אסתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניסטגמוס מולד + סוב-אלבינו - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    03/02/2011

שלום רב
    לדעתי יש ללכת לחוות דעת נוספת מהסיבות הבאות:
    1. יש לאבחן חד משמעית האם ילדך סובל מאלביניזם או לא. הגדרה של סוב-אלבינו לא קיימת בספרות.
    2. פזילה איננה מצב נורמלי. יש לטפל בה. לעיתים טיפול בפזילה יכול להוריד את עוצמת הניסטגמוס
    בברכה
    דר מורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

אסתר
    03/02/2011

מקרב לב. אכן אלך לבקש חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו