מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמרי12/02/2011
הילד שלי בן 11 חודשים ועשו לו בדיקה בטיפת חלב והפנו אותי לבדיקת ראיה בטענה שכנראה ויש לו צילנדר. שאלתי מהי הבדיקה שעושים ואם כדאי לי לעשות אותה כי אני קצת חוששת מהבדיקה. ובנוסף הם אמרו לי שלא שמים משקפיים בגיל כזה. מה קורה אם אני ידחה את הבדיקה הזאת והאם יש השלכות? לציין שאין לנו שום בעיה במשפחה לגבי ראיה . אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר עידי מצר12/02/2011העיוות האופטי המכונה צילינדר או אסטיגמציה גורם לטשטוש ראיה אם הוא בערכים גבוהים בתנוקות בגיל של בנך. לשם הערכה מדוייקת של מידת הצילינדר, צריך לבצע בדיקה עם טיפות המשתקות את המיקוד הטבעי של העיניים למספר שעות. אם התינוק בריא ואינו מצונן סיכוניי הבדיקה קטנים ביותר. בתינוקות חולים הטיפות עלולות לגרום לעליית חום עד כדי פרכוסי חום ללא טיפול. אם תדחי את הבדיקה ומדובר בטשטוש ראייה משמעותי תפגע התפתחות המח מבחינת יכולתו העתידית לראות טוב המכונה עין עצלה. ולגבי התורשה - לצערי אני רואה גם תינוקות עם צורך במשקפים מבלי שלהוריהם היה צורך במשקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
פרופ` יאיר מורד12/02/2011שלום רב
הבדיקה הזאת חשובה מאוד וממש לא כדאי לדחות אותה. אם אכן יש מספר משקפיים גבוהה מתן משקפיים בגיל צעיר יכול למנוע בעיות אחרות כמו פזילה ועין עצלה בעתיד. זאת בדיקה דומה למה שכבר עברתם רק עם טיפות להרחבת האישונים ואין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)