עדשות מגע לילד בן חמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות מגע לילד בן חמש
    לילך
    18/02/2011

לבן שלי (בן חמש) יש היפרמטריה(+8 בשתי העיניים). גילינו את זה בגיל שלוש וחצי ומאז הוא במעקב אצל רופא עיניים. אופי הטיפול עד כה היה של כיסוי העיניים לסירוגין. היום הגיע למצב של איכות ראיה 6/9 .
    בביקורינו האחרון אצל הרופא - הוא הציע לנו לעבור לעדשות מגע (למרות שבדרך כלל אינו ממליץ על כך בשום גיל)
    הסיבה היא שאינו רואה מספרים עגולים(הוא רואה מספרים פתוחים וקטנים, ולא את הגדולים והסגורים). לדעתו - כיון שעדשת המשקפיים מגדילה(+7), היא מעוותת לו את הראיה, ובעדשות מגע לא קיימת התופעה הזו.
    באופן אישי - קצת מרתיע אותי להתעסק עם עדשות מגע בגיל כ"כ צעיר (איך יתמודד בגן במקרה של תקלה - ועוד לפני כן - שיתן לי לשים לו אותן)
    גם באינטרנט ראיתי שהמקלים מדברים על גיל שמונה לפחות.
    מה דעתכם?
    האם נכונה התיאוריה של הרופא?
    אולי עדיף לעשות בדיקת עיניים נוספת אצל אופטומטריסט המומחה לילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע לילד בן חמש

הוספת תגובה

• עדשות מגע לילד בן חמש - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    19/02/2011

אני חייב לומר כי אינני מכיר את התאוריה עליה מדבר הרופא שלכם. לדעתי דווקא הגדלה של התמונות צריכה לעזור בראייה.
    ידוע כי ילדים עם רוחק ראייה גבוה לא מגיעים לראייה של 6/6 משום שיש מרכיב של עין עצלה אצל כולם (עשיתם את האבחנה בגיל 3.5). אבל במקרה שלכם ילד בגיל 5 שמצליח לקרוא מספרים בגדול של 6/9 - זאת ראייה טובה מאוד!
    לא ממליץ לעבור לעדשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו