מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע לילד בן חמשלילך18/02/2011
לבן שלי (בן חמש) יש היפרמטריה(+8 בשתי העיניים). גילינו את זה בגיל שלוש וחצי ומאז הוא במעקב אצל רופא עיניים. אופי הטיפול עד כה היה של כיסוי העיניים לסירוגין. היום הגיע למצב של איכות ראיה 6/9 .
בביקורינו האחרון אצל הרופא - הוא הציע לנו לעבור לעדשות מגע (למרות שבדרך כלל אינו ממליץ על כך בשום גיל)
הסיבה היא שאינו רואה מספרים עגולים(הוא רואה מספרים פתוחים וקטנים, ולא את הגדולים והסגורים). לדעתו - כיון שעדשת המשקפיים מגדילה(+7), היא מעוותת לו את הראיה, ובעדשות מגע לא קיימת התופעה הזו.
באופן אישי - קצת מרתיע אותי להתעסק עם עדשות מגע בגיל כ"כ צעיר (איך יתמודד בגן במקרה של תקלה - ועוד לפני כן - שיתן לי לשים לו אותן)
גם באינטרנט ראיתי שהמקלים מדברים על גיל שמונה לפחות.
מה דעתכם?
האם נכונה התיאוריה של הרופא?
אולי עדיף לעשות בדיקת עיניים נוספת אצל אופטומטריסט המומחה לילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לילד בן חמש - תגובה
פרופ` יאיר מורד19/02/2011אני חייב לומר כי אינני מכיר את התאוריה עליה מדבר הרופא שלכם. לדעתי דווקא הגדלה של התמונות צריכה לעזור בראייה.
ידוע כי ילדים עם רוחק ראייה גבוה לא מגיעים לראייה של 6/6 משום שיש מרכיב של עין עצלה אצל כולם (עשיתם את האבחנה בגיל 3.5). אבל במקרה שלכם ילד בגיל 5 שמצליח לקרוא מספרים בגדול של 6/9 - זאת ראייה טובה מאוד!
לא ממליץ לעבור לעדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)