מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמעות בשתי העינייםיפעת23/02/2011
בתי בת 3.5, סובלת כ-3 חודשים מדמעות הזולגות בשתי עינייה. העניין החל מדלקת עיניים מלווה בהפרשות צהובות. היא טופלה כ-3 ימים במשחה סינטומיצין. ההפרשות חלפו אך הדמעות ממשיכות מאז. אציין, לאחרונה היא סובלת מריבוי ליחה בגרון וגודש באף. רופא עיניים שבדק אותה השבוע אמר כי צינור הדמעות סתום בשתי העיניים, נתן טיפות דקסאמיצין + המלצה למסג'. שאלותיי: 1. אם לא מדובר בדלקת למה לתת לה טיפול אנטיביוטי? (טרם התחלתי בטיפטוף הטיפות) 2. האם החסימה היא בעקבות ליחה ונזלת וכשתגמרנה אלו אזי הדמעות תפסקנה? 3. הייתכן ומדובר באלרגיה, כיצד אוכל לדעת? 4. האם מצב זה יכול לפגוע חלילה בראייה? אני אובדת עצות מה עליי לעשות. אודה מאד לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות בשתי העיניים - תגובה
פרופ` יאיר מורד23/02/2011שאלות טובות ונכונות.
ראשית צר לי אבל אני לא מסכים עם הטיפול שקיבלת. מסג הינו חסר ערך בגיל 3.5 וטיפות דקסמיצין מכילות סטרואידים שמיותרים במקרה זה.
לדעתי מדובר בחסימה של צינור הדמעות שמוחמרת על ידי נזלת והפרשות. הטיפול צריך להיות בכיוון של הפחתת הגודש באף ואם זה לא יעזור - פתיחה של הצינור.
לגבי אלרגיה - הסבירות נמוכה לדעתי אבל יש צורך לבדוק את הילדה.
בכל מקרה אין סכנה לראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)