מה עדיך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיך?
    אירה
    10/03/2011

שלום.יש לי ילד בן 3 שאוהב מאוד להסתקל בטלוויזיה,לצייר וכדומה.אנו גרים בדירה שהיא לא מוארת מספיק-יש לנו הרבה עצים מסביב לדירה והשמש לא מספיק חודרת פנימה-כל הזמן מין חשיחה כמו שנעשית ב 17.15-17.30 בערב.לכן אני נעלצת להדליק בתוך הבית במשך כל שעות היום תאורה מלאחותית .לאחרונה שמעתי שזה לא בריא לעיניים-שתאורה מלאחותית שדלוקה במהלך שעות הבוקר וצהריים פוגעת בחדות ראיה ועדיף לא להדליק חשמל כלל.(לציין כי רב נורות בבית הן נורות אמלגם).האים זה נכון וכדי לי להבות את החשמל ולתת לילד לשחק ולצפות בטלוויזיה בדירה לא מספיק מוארת ?ועוד שאלה-כמה זמן מותר לילד בן שלוש להסתקל בטלוויזיה על מנת שהדבר לא יפגע בחדות ראיה?האים המסך צריך להיות בגובה עיניים או יותר גבוה או פחות גבוה?בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיך?

הוספת תגובה

• מה עדיף? - תגובה

ד''ר עידי מצר
    10/03/2011

כל תאורה שהיא חלשה מדי לפעילות קריאה למשל מאמצת את הראיה. אם הילד צופה בטלויזיה או משחק אין בכך בעיה. אני ממליץ להגביל לחצי שעה את הצפיה הרצופה בטלויזיה ולעשות הפסקה של 5 דקות לפחות כדי למנוע מאמץ ראייתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו