דלקת עיניים אלרגית לבן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עיניים אלרגית לבן 3
    יואב
    12/04/2011

שלום רב,

מזה כשנה וחצי לבני יואב יש דלקת עיניים אלרגית (conjunctivitis), המתבטאת בעיניים דבוקות בכל בוקר (מהפרשות שהתייבשו), ולעיתים רגישות לאור וגרד (זה בא והולך).

היינו אצל מספר אלרגולוגים, רופאי עיניים ואף בטיפולים אלטרנטיביים, וטופלנו לדעתי בכל סוגי טיפות האנטי היסטמינים, סטרואידים ואנטיביוטיקה. כמובן שלשים טיפות לילד זה לא קל, והוא כבר לא משתף פעולה (מה שהופך את זה לסיוט ואת האפקטיביות לנמוכה ביותר - בוכה ומנגב אח"כ...).

התכשיר היחיד שהיה אפקטיבי לתקופה מוגבלת היתה משחה בשם אולטרקורטינול, ובה עשינו שימוש פעמיים בתקופה זו, שלאחריהן היתה הפוגה של כשבועיים בדלקת. אני מניח שזה בגלל שהמשחה נספגה יותר טוב מהטיפות.

התשובות שקיבלנו ממגון הרופאים היו שאין הרבה מה לעשות וצריך לחכות שיעבור (כמובן שהמטפלים האלטרנטיביים הבטיחו תוצאות אבל היו אפקטיביים באותה מידה). רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות על מנת להקל על הילד, האם יש טיפולים אחרים, זיהוי האלרגן בצורה מדויקת או כל כיוון אחר שעשוי לעזור?

תודה,
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים אלרגית לבן 3

הוספת תגובה

• אותה בעיה

מירב
    30/08/2011

שלום יואב אשמח אם תיצור עימי קשר בנושא
    אנחנו עם אותה הבעיה - לי ילדה בת 4 שסובלת מאותה בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים אלרגית לבן 3 - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    12/04/2011

יש מגוון תרופות למצבים קשים כאלה שרופאי העיניים הקונבנציונליים לא כל כך מכירים כמו ציקלוספורין, הזרקות קנלוג, פרוטופיק ועוד. אני מציע שתקבעו פגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו