איחור בהתפתחות ראייתי ללא ממצא פתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות ראייתי ללא ממצא פתול
    קטיה
    17/05/2011

שלום רב.
    הבן שלי בן 3 חודשים. אני יודעת שבגיל שלו הוא כבר אמור למקד את מבטו ולעקוב אחרי דברים, אבל הוא לא. העיניים שלו כל הזמן מתרוצצות מצד לצד ונראה שהוא לא יכול למקד את מבטו. היינו אצל ניורולוג ילדים והוא אמר שכנראה מדובר בהפרעת ראייה על רקע איחור בבשילות מסלולי ראיה, הפרעה ברפרקציה במידה קשה, הפרעה סטרוקטורית של מסלולי ראיה. אם הבנתי אותו נכון - העין אכן רואה, אבל לא מעבירה את התמונה למוח. חשוב גם לציין שלאבא שלו יש אסטיגמטיזם תורשתי.
    האם זה אומר שהילד לא רואה או הוא כן רואה משהו? הוא שלח אותנו לעשות MRI בגיל 8 חודשים במידה ולא יהיה שיפור במשך חודשיים.
    אם אכן ישנה איזו שהיא בעיה במסלולי ראיה (אני מבינה שיש כל מיני) האם זה ניתן לטיפול וריפוי? איזה טיפול? איזו מקרים לא ניתנים לריפוי ומה יכולות להיות ההשלכות?
    מה שכן אני יכולה להגיד בביטחון שהילד מגיב לאור שמש, הוא סוגר עיניים, זה לא נעים לא ואף נבהל אם זה פתאומי, האם זה סימן שבכל זאת משהו מגיע למוח? האם זה סימן טוב? גם כשאני מדליקה אור בחדר שלו כשהוא ישן, הוא מגיב ואף יכול להתעורר.
    בבקשה אודה לתשובתך ולדעתך.
    קטיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות ראייתי ללא ממצא פתול - תגובה

ד''ר עידי מצר
    18/05/2011

הגיעו לבדיקות רופא עיניים ילדים. הוא יכול לאבחן בעיות אופטיות או מבניות ותפקודיות ברמת העיניים. אם הכל בסדר איתן צריך להתמקד במוח ואם גם תפקודו ומבנהו הקשורים לראייה תקינים, יש מקום לחשוב על עיכוב בהבשלת מערכת הראייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות ראייתי

קטיה
    18/05/2011

כבר היינו אצל אופר עיניים בגיל חודשיים ו נכון לאז הכל היה תקין.
    אם זה קשור במוח, האם זה ניתן לטיפול ולריפוי? האם זה סימן טוב שהילד מגיב לאור שמש או אור פתאומי שנכנס לו לעיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות ראייתי - תגובה

ד''ר עידי מצר
    18/05/2011

תגובה לאור זה סימן טוב. לגבי בדיקת העיניים בגיל חודשיים אצל רופא העיניים האם בוצעה רפרקציה צקלופלגית (בדיקת המבנה האופטי של העיניים). אם מבנה העיניים הפנימי והאופטיקה בסדר הייתי ממתין. כדאי לעשות בגיל חצי שנה בדיקת FVEP שזו בדיקת תפקוד חשמלי של מסלולי הראייה במוח. אם רואים שהאור הופך לתגובה חשמלית המגיעה בזמן תקין ובעוצמה תקינה למוח, אנו נהייה רגועים. את זה ניתן לבצע ברמב"ם או בהדסה ע"כ.
    אם אין לקויים נויירולוגיים אחרים הייתי ממתין עם בדיקת ה-MRI עד לאחר בדיקת ה-FVEP.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחות ראייתי

קטיה
    20/05/2011

שלום רב.
    הרופא ביצע בדיקה כל שהיא (אני באמת לא יודעת איך היא נקראת) זו בדיקה עם פנס קטן עם ידית, שהוא האיר לעיני תינוק והסתכל לתוכו מצד שני. הבדיקה הזו יצאה תקינה. האם יש עוד בדיקה שהוא אמור לעשות?
    מה הכי מאוחר שמערכת הראיה יכולה להתפתח במידה והכל בסדר עם העין?
    התינוק כרגע בן 3 חודשים בדיוק והוא לא עוקב אחרי חפצים ולא בוהה בפנים, אלא העיניים שלו כל הזמן נודדות לכל מיני כיוונים וגם הראש שלו מסתובב כל הזמן. כאילו שהוא כל הזמן מחפש משהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחות ראייתי - תגובה

ד''ר עידי מצר
    21/05/2011

פני לרופא עיניים ילדים על מנת להמשיך בבירור כפי שהמלצתי בתשובתי הקודמת. רק כך נוכל לדעת האם קיים ליקוי מבני או תפקודי במערכת הראייה או שמדובר רק באיחור בהבשלת מערכת הראייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו