שאלה על ילדה בת חמש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על ילדה בת חמש וחצי
    איילת
    26/05/2011

שלום. יש לי ילדה בת חמש וחצי. לפני שנתיים עברה ניתוח לפתיחת דרכי דמעות שהיו חסומות מלידה. מאז אנחנו במעקב חצי שנתי. לפני שנה הראיה היתה 6/6. לפני חצי שנה 6/12 והתחלה של צילינדר, עם המלצה עדיין לא לעשות משקפיים.
    היום בביקור התברר כי הצילינדר עלה ל1.5. היא התקשתה מעט בזיהוי הצורות (בוא נאמר שאני זהיתי יותר ממנה וגם הראיה שלי לא מליון דולר).
    הקביעה היתה לבוא לביקור נוסף כדי לקבוע אבחנה מדוייקת לגבי חדות הראיה, מאחר שלאור בדיקת הצילינדר היא קיבלה טיפות להרחבת אישונים והבדיקה לא תוכל להיות מדוייקת. (הבדיקה הלא מדוייקת נערכה לפני מתן הטיפות.)
    השאלה היא, (לא יודעת למה לא שאלתי במרפאה) האם קרוב לודאי שהילדה צועדת לקראת משקפיים וכל מה שחסר זה המספר? או שייתכן למרות הצילינדר הזה שעדיין יומלץ על המתנה?
    אציין כי גנטית יש לה את כל הסיבות למשקפיים. לאביה יש מגיל שמונה ולי יש מגיל שש וחצי. המספר שלי גבוה למדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ילדה בת חמש וחצי

הוספת תגובה

• שאלה על ילדה בת חמש וחצי - תגובה

ד''ר עידי מצר
    26/05/2011

הבדיקה עם הטיפות היא יותר לשם קביעת המספר הספרי למרות שיש מקרים שראיתי כי חל גם שינוי בין בדיקה עם טיפות וללא טיפות בצילינדר. הכיוון הכללי הוא אכן משקפים אם אכן הצילינדר הוא 1.5 לגיל 5.5

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת:

איילת
    30/05/2011

תודה על התשובה. כמובן שאני לא זורחת מאושר, אבל נעשה מה שצריך.
    ובעניין זה, שאלה:
    האם כל חנות אופטיקה יכולה להתאים משקפיים לילדים? (כוונתי למסגרת. את המספר אני מניחה שנקבל כהוראה מרופאת העיניים) או שישנן חנויות המתמחות בילדים דווקא?
    על מה צריך להקפיד בבחירת מסגרת לילדה בת חמש וחצי?
    האם צריך להתרגל למשקפיים בהדרגה?
    ובקיצור: האם יש לכם משהו חשוב לומר לי כדי לעשות את זה הכי טוב שאפשר?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה, למקרה ששאלת ההמשך התפספסה..

איילת
    30/05/2011

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת: - תגובה

ד''ר עידי מצר
    30/05/2011

לא כל חנות אופטיקה מצוידת בידע על עדשות המשקפים ומסגרות המתאימות לילדים. פרטים נוספים תוכלי לקרוא באתר שלי על התאמת משקפים לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מהי כתובת האתר?

איילת
    31/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מהי כתובת האתר? - תגובה

ד''ר עידי מצר
    31/05/2011

תסתכלי בפרטים שלי בדף השער לפורום או תעשי גוגול עם שמי. לצערי מדיניות האתר לא מאפשרת פרסום פרטים אלה בתשובתי...ואיתך הסליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו