מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רט-אויט - לטיפול בעור מתבגרשרית22/10/2011
שלום רב
אני מנסה להשתמש ב-רט-אויט בריכוז 0.05%
פעם ביום, בלילה, על עור הפנים.זוהי משחה שבמקור
מיועדת לטיפול באקנה אבל הבנתי שהיא מאוד משפרת את מרקם העור ו" מגהצת" קמטוטים.אני לא סובלת מ-אקנה. בת 53.
המשחה באה בצורת ג'ל.
התחלתי מריכוז נמוך יותר ועליתי- אין תופעות לוואי בעור.
השאלות:התוצאות מאוד טובות אבל האם כדאי להשתמש בל יום ללא הגבלת זמן ?
למשחת הג'ל ריח נורא ולא נעים למרוח אותה- האם יש מוצר
דומה עם ריח וטקסטורה יותר נעימים ?
כמו כן- מה לגבי שימוש במוצרים המכילים חומצות אלפא הידרוקסיות כטיפול תחליפי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רט-אויט - לטיפול בעור מתבגר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011ניתן להשיג בקרם ואכן מומלץ שימוש יום יומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שקופות בכף היד ובברכייםעדי22/10/2011
אני בן 28, בריא ומנהל אורח חיים ספורטיבי.
לאחרונה (כמה שבועות עד חודשיים ואולי אף יותר ולא שמתי לב לכך...) הבחנתי בנקודות שקופות קטנות ב 4 מקומות בגוף:
גב יד ימין ושמאל, ברך ימין ושמאל ומרפק ימין.
התמונה של הכף יד מראה קצת לבן - זה משחה לפטריה שמרחתי.
במקום הנקודות יש גם צורת שריטה של הנקודות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שקופות - תמונה נוספת של הברך
עדי22/10/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
עדי22/10/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשיטת IPLעדי22/10/2011
אני מעוניינת להתחיל בהורדת שיער בשיטת IPL באזור הבית שחי. לפני עשר שנים גילו שיש לי באזור בית השחי גידול של העצם , מעיין בליטה קטנה מהעצם, אינו סרטני ואינו דורש ניתוח, באזור זה יש גם אוסיפורוזיס בעצם.. רציתי לדעת האם הטיפול שיער קשור איכשהו או מסוכן איכשהו... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשיטת IPL - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011לא נראה שיש סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Enoa21/10/2011
שלום ,
אני בת 21 כבר מגיל 12 פיתחתי סימני מתיחה (אומנם לא נוראיים) שמעתי שניתן לטשטש או לשפר את מצבם בעזרת ויטמין E ופילינג עמוק? האם זה באמת יעזור אפילו מעט?
אגב אני מורחת כבר שנים שמן על האזור בלי תוצאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין E - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011בחלק מהמיקרים ניתן להשיג שיפור עיי שימוש מקומי ברטין a
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מלידהנ ששינתה צורתהדניאלה21/10/2011
שלום רב,
יש לי נקודת חן בישבן, ממש כמו סליחה על הביטוי,חור ישבן נוסף שאיתה נולדתי.
לפניי כשנתיים,בתהליך גילוח סטנדרטי של איבר המין פצעתי אותה וירד לי ממנה דם וממש ירדה ממנה חתיכת בשר.
לאחרונה אני חשה במישוש שהנקודה כאילו גדלה והיא כמו חתיכת עור שיוצאת מן הגוף.
לעיתים היא מפרישה מעט נוזל והיא מציקה לי בעיקר כעת כשאני בהריון.
אני ממש ממש מפחדת ולחוצה.
האם נקדות חן מלידה שנחתכה יכולה בגלל זה להפוך לסרטנית? יש סיכוי שנקודה כזאת תהיה סרטנית? זה לא איזור שנחשף לשמש, מעולם לא חשתי אותה עד השינוי עקב זה שהיא נחתכה.
אני הולכת לבדיקת רופא אך הדבר מדיר שינה מעיניי.
אשמח לייעוץ שלכם.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מלידהנ ששינתה צורתה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011לא ניתן לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על הפניםתמי21/10/2011
ד"ר שלום, יש לי אקנה כל הזמן בגלל שחלות פוליציסטיות, כרגע אני לוקחת מינוציקלין ושמה משחה אדפרין. הפצעים עוברים אבל כל הזמן מופיעים חדשים, ויש לי נקודות אדומות (וכחולות) על הפנים בגלל שאני מפוצצת אותם. האם אלה צלקות? האם הנקודות יעברו ותוך כמה זמן זה יעבור? האם יש טיפול כלשהו בנקודות האדומות שיכול להעלים אותן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות על הפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויט 0.025אוריאל21/10/2011
שלום ד"ר, אני סובל מפצעי בגרות בערך 6 שנים עכשיו אני בן 20 (חייל), טפלתי בפצעים עם כל מיני משחות, תרופות סבתא אך לא לקחתי ראוקוטן ולא כדורים אחרים .. ושום דבר לא הפסיק את הפצעים. עכשיו פניתי לרופאת עור והיא נתנה לי כדורים בשם מינוציקלין 50 מ"ג ורטאויט 0.025. אני לא רוצה להשתמש בכדורים ואמרתי את זה גם לרופאה והיא הביאה לי אותם בכל זאת (אמרתי לה שאם אני ישתמש בכדורים אז אני מעדיף להשתמש בראוקוטן ולא משהו אחר- למרות שגם בזה אני לא רוצה להשתמש כי אני מתאמן). אני משתמש ברטאויט כבר 5 ימים, אך אני לא משתמש במינוציקלין. אני במשתמש ברטאויט באופן הבא: אני שותף את הפנים לפני השינה (בלילה) ואז שם את המשחה (משהו בגודל 5 אפונים בערך) - אני מורח את המשחה על כל הפנים. ובבוקר אני שותף את הפנים ושם קרם הגנה. עור הפנים שלי בבוקר ממש יבש ואני מרגיש שהוא מתכווץ, וכשאני שם את קרם ההגנה ממש שורפות לי הפנים.חשוב לי לציין שיש לי עור ממש רגיש וכשהייתי מתגלי עם סכין גילוח/מכונת גילוח היה שורף לי ממש העור לכן הוצאתי פטור זקן.
יש לי כמה שאלות:
1. בתופעות לוואי כתוב שצריבה זה תופעת לוואי נדירה.. האם להמשיך את הטיפול או להפסיק?(זה בסדר שזה שורף?)
2.כמה למרוח מהמשחה (רטאויט)? ולמרוח על כל הפנים?(יש לי צלקות על כל הפנים כמעט)קראתי איפשהו שאם מורחים על כל הפנים זה יכול לעשות צלקות.. זה נכון?
3.העור שלי ממש מתייבש בגלל המשחה יכול להיות שזה בגלל שאני שם יותר מדי מהמשחה? כמה משחה לשים? והאם אפשר לשלב קרם לחות על בסיס מים? אם כן מתי למרוח אותו?
4.יש סיכוי שהמשחה תפגע לי בעור?
מצעטר שאני משגע אתכם עם כל השאלות האלה ותודה מראש.. שבת שלום!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקרן פולס דיערן21/10/2011
כתוצאה מטיפול בקרן פולס די נעשה בעור כתם לבן . האם ניתן לשפר את גוונו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקרן פולס די - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011בדכ הזמן הוא המרפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורוטןדיאנה20/10/2011
היי, אני שותה 20 מ"ג קיורוטן. שמעתי שאם שותים את הכדור, אסור ללכת לים המלח כי הכדור גורם לעלייה בלחץ הדם, ובים המלח לחץ הדם יורד, כך ששילוב של שני הדברים יכול להיות לא בריא. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אקנהבן 1720/10/2011
האם אקנה יכולים להופיע על הראש עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011יתכן באזור הקרקפת במיוחד בעורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייקאפכיכיככי20/10/2011
ד''ר שלום!
אני בת 19 ובחיים שלי לא היה לי אקנה רק חצ'קון אחד או 2 לפני המחזור, ולפני 3 חודשים התגייסתי והופיעו לי פצעים בפנים. הרופא עור שלי אמר שאם אני משתמשת באיפור אז חובה שהוא יהיה בלי שמן ועל בסיס מים. oil free
קניתי מייקאפ והוא על בסיס מים אבל יש לו סיליקון לכיסוי טוב יותר והנה המרכיבים שלו, תוכל בבקשה להגיד לי אם מותר להשתמש במייקאפ הזה?
ingredients:
water; cyclopentasiloxane;dimethicone;butylene glycol;peg-10 dymethicone;polymethyl methacrylate;sodium glutamate;palmitic acid;phenoxyethanol;distearyldimonium chloride;methylparaben;propylparaben;tocopherol;isopropyl ;
alcohol;aluminium dimyristate;CI 77019;CI 77891;CI 77492;CI 77491
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הייתכן דבר כזה ?מור17/10/2011
היי אני בחור מאוד בהיייר , רוב הפעמים שאני נחשף לשמש או שאני נשרף או שאני ניהיה אדום (לא שרוף) ולאחר כמה ימים חוזר לצבע המקורי שלי .. קרה שהשתזפתי בעבר בצוורה מאוד בולטת ויפה אבל זה היה כשהייתי בקפריסין ולאחר כחודש הצבע ירד וחזרתי להיות בהיר .. אז שאלתי הראשונה היא : 1) האם ייתכן שהשתזפתי בקפריסן בגלל המזג האויר שם מה שבארץ לא יכול לקרות ?!
2) האם יש דבר כזה עור שלא יכול להשתזף לעולם ? אלא רק נשרף ?
מאוד מםפריע לי צבע העור שלי , ואני מוכן אפילו לשלם כסף בתמורה לצבע עור בגוון כהה יותר ... חשבתי על מיטת שיזוף אבל הבנתי שזה גם יורד ודורש השקעה תמידית...
אשמח אם תענו לי על השאלות ותעייצו לי בנדון ...
תודה מראש וגמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הייתכן דבר כזה ? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011בעור בהיר מאד אכן תמיד בחשיפה מוגברת לשמש תהיה כויית שמש וקילוף עים שיזוף מינימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן רפויה מאד שזקוקה למתיחהמ.א16/10/2011
שלום רב
אני בת 25 עקב שני הריונות עם מיי שפיר בריבוי ,תוך כדי ההריון היה נראה שזה הריון תאומים.
לא השמנתי בכלל נותרתי עד היום באותו משקל שהייתי בת 20 שהוא 56תאך הבטן אחרי הלידות נראת כמו בלון שהתנפח והתנפח עד שהתפוצץ.
והנה נותרת עם גוף צעיר חוץ מהבטן הנראת בת 60.
מזה חודש התחלתי טיפול גלי רדיו למתיחת הבטן ,היום אני אחרי מפגש הרביעי אך הבטן ללא שינוי ועדיין רפויה.
בבקשה האם תוכול להסביר לי על טיפול זה ,והאם טיפול זה יעיל לי,ומה איזה טיפול מתחילים לראות תוצאות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן רפויה מאד שזקוקה למתיחה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011בחלק המיקרים תתכן הטבה לאחר סידרת טיפוליים בגליי רדיו הגורמת ליצור קולגן חדש ומתיחה של העור בדכ מדובר בסידרה של לפחות 8 טיפוליים ואולם ההצלחה לא בכל מיקרה ולעיתים הפיתרון הוא כרורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוימיכל16/10/2011
שלום רב
לבתי בת השנתיים צלקת מעל השפה העליונה
הצלקת מחודש מאי
ללא תפרים או הדבקה
היא נרפאה במעט בזכות שימוש בדם המכבים
נותרה צלקת
לא קלואידית כלומר כן עמוקה (כמו שריטה )
האם יש פתרון
אני מאוד דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור או פלסטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר...מתן16/10/2011
יצא לי במשפעות מין כתם כזה שהעור שלו דק והוא בצבע אדום סגול,וזה גלש קצת לירך..האם זה בגלל שהירכיים שלי שמנות וזה משתפשף?ומה זה אומר שהעור ניהיה דק והופך לסגול ואדום?תודה רבה דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר... - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/10/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)