פורום אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימני מתיחת עור
    רועי
    03/01/2012

אח שלי הקטן ממש שמן, הוא רק בן 13 ומרוב שהוא שמן ועם עודף משקל יש לו בבטן במותניים ובהמון איזורי עור באיזור פלג הגוף העליון סימנים סגולים כאלה, כמו פסים, שכנראה נוצרו ממתיחת יתר של העור וגרמו לעור "להתפוצץ", זה קרה גם לאבא שלי בעברו שהוא גם היה שמן.

רציתי לשאול אם המצב הזה מדבק?

לפי מה שידוע לי הסימנים האלה נוצרו לי מעודף שומן שגרם לעור להמתח וליצור את הסימנים האלה, אבל האם זה סוג של מחלה שיכולה להדביק? או שזה רק פגם חיצוני אסתטי שלא מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימני מתיחת עור

הוספת תגובה

• סימני מתיחת עור - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    07/01/2012

הדבר אינו מדבק אלא אכן מדובר בבעיה אסטתית מומלץ מריחה מקומית של רטין a

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנוירופיבר
    שיר
    03/01/2012

שלום לכם, אני בת 35 משהייתי קטנה יש לי כתמי קפה בחלב, אף פעם לא אבחינו מה יש לי רק לפני כמה שנים, שנהיה לי כל מיני שומות בולטות, ואז הבחינו לי שיש לי נוירופיברומטוזיס,
    המחלה מתבטעת אצלי רק בעור, ולפעמים אני מוציאה אותם בכירוגיה פלסטית, שאלתי היא אם יש טיפול שאפשר להעלים את הכל יש לי באיזור הבטן קצת, ובגב, גם כאלה שהם קטנים, האם אפשר להוציא את זה בלייזר, משהו אשמח לדעת,
    נ.ב פעם הכרתי מישהי שאמרה לי שיש טיפול כזה בבילינסון האם זה נכון,
    אני מאד מדוכאת מזה, אשמח שתענו לי בהקדם האפשרי. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנוירופיבר

הוספת תגובה

• מחלת הנוירופיבר - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    07/01/2012

ניתן לצרוב את הנגעים בלייזר מסוג co2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר ואקנה בחזה
    דן
    03/01/2012

ד"ר שלום,
    יש לי פצעי אקנה בחזה, מעין דלקת זקיק השערה (לפעמים השערה נפוחה, לפעמים פצע אקנה שדרכו צומחת שערה, לפעמים מספר שערות הגודלות מאותו זקיק שיוצרות נפיחות ואדימות) האזור מאוד מגורה, כואב ואדום.

תהיתי מה הטיפול המקובל והאם הסרת שיער באזור תחסל את הבעיה לתמידות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לייזר ואקנה בחזה

הוספת תגובה

• לייזר ואקנה בחזה - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    07/01/2012

במידה והדבר נובע מצמיחה הפוכה של שייער טיפול בלייזר או קרן אור יכול לעזור מומלץ גם למרוח נוזל או קרם אנטיביוטי כמו אקנמיצין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

יוסי מילבאום
    23/01/2012

דלקת של זקיק השערה מכונה פולי קוליטיס ואינה בהכרח אקנה. טיפול בבעיה זו הינו באמצעות אנטיביוטיקה או באמצעות טיפול מבוסס אור (IPL או לייזר) להסרת שיער. קליטת האור על ידי השערה גורמת לחימום השערה וחיסול הזקיק אשר מובילה לפיתרון לבעיה שתיארת.

דר' יוסי מילבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי בגרות - נדרוקור 110 ואסטל 35
    אפרת
    03/01/2012

שלום, אני סובלת מבעיה של פצעי בגרות. זאת תופעה שלא עוברת לי והיום אני כבר בת 30. הייתי היום אצל רופא העור והוא נתן לי אסטל 35 (כמו דיאנה) יחד עם androcur 10
    בעבר כבר לקחתי ראוקוטן וזה אכן עזר אך לאחר תקופה זה חזר שוב.

התחלתי לקרוא מעט על התרופות שקיבלתי ומסתדר שהאנדרוקור ניתן כאשר ישנם בעיות הורמונליות בכדי להוריד את ההשפעה של ההורמון הזכרי ולאנשים שעירים. אין לי שום בעיית שעירות או בעיה בטסטסטורון והרופא לא עשה לי בכלל בדיקות דם כדי לדעת אם יש לי את הבעיה הזאת אלא נתן לי ישר את הכדורים בגלל הבעיה של הפצעים. כל העניין מאוד מטריד אותי כיוון שאני לא אוהבת סתם להכניס הורמונים לגוף ללא הצורך ובמיוחד שמדובר בחומר סטרואידי. מה ההשלכות של זה? תופעות לוואי? מישהי עברה את אותו תהליך וזה עזר לה עם הפצעים? תודה

הוספת תגובה

• פצעי בגרות - נדרוקור 110 ואסטל 35 - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    03/01/2012

אפרת שלום.
    הטיפול מוכר ומקובל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה בגיל 30 -טיפול בטכנולוגיית IPL

איריס לוי
    05/01/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אקנה בגיל מבוגר, היא אקנה עיקשת יותר והטיפול בה בטכנולוגיית IPL מבטיחה הצלחה באחוזים גבוהים ומוכחת כיעילה מכל שאר השיטות.

מהו הטיפול בטכנולוגיית IPL ?
    בשנים האחרונות התפתחו טיפולים חדשים באקנה המבוססים על מקורות אור ולייזרים. החידוש המהותי ביותר בטיפול באקנה בעולם בשנים האחרונות הוא האפשרות להביא לשיפור בעזרת קרן אור המביאה להטבה בנגעי האקנה בבטיחות מלאה ובזמן קצר בהרבה מהשיטות הקיימות. דגם I-PULSE יוצר באנגליה והוא פרי פיתוח חדשני של רופאים מאוניברסיטת וולס ונמצא בשימוש ב-11 מדינות בעולם כולל יפן.

המכשיר עטור אישורי בטיחות בינלאומיים - משרד הבריאות האמריקאי FDA , משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות באקדמיה המדעית והוכח שאינו מזיק לבריאות – לטיפול יעיל ובטוח באקנה, פצעי הבגרות בכל אזורי הגוף.

במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף, הטיפול מוכח כיעיל מכל שאר השיטות. טיפול קצר, בטוח והתוצאות חד משמעיות .

יעילות הטיפול – לטווח הרחוק?
    טיפולי אקנה בגיל מבוגר, טיפולי אקנה בגיל 30 בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

התהליך כולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו ונמשך כשעה. במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפואלרגניים כטיפול ארוך טווח המונע את הצורך בשימוש בתרופות.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי. חשוב מאוד לטפל באקנה, וכתמי האקנה הנילווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

למי מתאים הטיפול?
    הטיפול מתאים לבני נוער ומבוגרים בריאים. במידה והנך נוטל תרופות או לוקה במחלות כלליות יש לדווח על כך.

סקר מקיף שפורסם ב-2008, בנושא שכיחות אקנה בבני 20 ומעלה, מצא כי 51% מהנשים ו-42% מהגברים בגילאי 20-29 סבלו מאקנה, וכי 35% מהנשים ו-20% מהגברים בגילאי 30-39 סבלו גם הם מאקנה. גם בגילאים מבוגרים יותר הבעיה נפוצה - 26% מהנשים ו-12% מהגברים בגילאי 40-49 סבלו מאקנה.

באקנה בנשים בגילאים מבוגרים, חשוב לשלול גידול בשחלות או ציסטות, אשר לעיתים גורמים להופעת אקנה בשל הפרשת הורמונים. אפשר לבדוק זאת בבדיקת דם או באולטרסאונד אצל רופא נשים.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה ואודם לאחר ריקוטאן
    דן
    31/12/2011

שלום,
    בלוטות החלב שלי חזרו לפעול אחרי סבב ריקוטאן.
    לא מעוניין לבצע סבב נוסף
    הרופא נתן לי שלל משחות (רט אויט, אקנהמיצין, בנזמיצין..)
    הג'לים מייבשים את הפצעים הקיימים אך העור כל הזמן מייצר שומן עודף
    מה אפשר לעשות?

שאלה נוספת - מה אפשר לעשות בקשר לאודם שנוצר אחרי הריקוטאן?
    העור מאוד אדום ומגורה (לא כתמים, נראה כאילו אני מסמיק או נשרפתי)

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה ואודם לאחר ריקוטאן

הוספת תגובה

• אקנה ואודם לאחר ריקוטאן - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    01/01/2012

דן שלום.
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, בד"כ לאחר נטילת רואקוטן פעם אחת, אין כל דרך לנסות ולסיים את הבעיה ללא נטילת קורס שני של התרופה.כל תופעות הלוואי של רואוקטן נעלמות בד"כ בטווח של מס' שבועות עד חודשים לאחר גמר הטיפול.
    בברכה
    דר' שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה ואודם לאחר ריקוטאן

דן
    01/01/2012

שכחתי לציין כי זהו טיפול שני במרווח של כשנתיים מהראשון.
    האם קיימים תכשירים עבור האודם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה ואודם לאחר ריקוטאן - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    01/01/2012

דן שלום.
    אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
    בברכה
    דר' שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה ואודם בפנים טיפול ב-IPL .

איריס לוי
    25/06/2012

שלום רב,

לעיתים עור אדמומי מאופיין כסבוריאה, סבוריאה יבשה, או סבוריאה שמנה, סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים בהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות ובאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות וסימנים דלקתיים, פצעונים קטנים, ומראה עור סדוק ומתקלף הגורמים לתחושת חום, גירוי, גירוד עיקצוץ ולעיתים כאב.

הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר ולעתים היא מופיעה בשילוב עם נגעי האקנה, פצעי הבגרות המופיעים אף הם באזורי הגוף העשירים בבלוטות חלב.

להלן טיפול חדשני לעור שומני, סבוריאה בפנים לבני נוער ומבוגרים, המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי.

טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור - התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה לטיפול בעור שומני, או בעור יבש. סבוריאה שמנה או סבוריאה יבשה. – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

מהו הטיפול לסבוריאה בטכנולוגיית IPL ?
    בשנים האחרונות התפתחו טיפולים חדשים המבוססים על מקורות אור ולייזרים. החידוש המהותי ביותר בטיפול בעולם בשנים האחרונות הוא האפשרות להביא לשיפור בעזרת קרן אור המביאה להטבה בבטיחות מלאה ובזמן קצר בהרבה מהשיטות הקיימות.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

מהי יעילות הטיפול בסבוריאה ובעור שומני בפנים בטכנולוגיית IPL לטווח הרחוק?
    הטיפולים בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

ניסיון מצטבר בארץ ובעולם מראה שניתן להגיע להטבה ניכרת לאחר כ-6 טיפולים בהפרש של שבוע בין הטיפולים. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור . למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.

טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL נעשה בשילוב עם טיפולים במכון להרחקת שכבות השומן באזור הנגוע וכטיפול יום יומי עם תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור, ככלי עזר חשוב לשמירה על בריאות העור .

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער
    מישהי
    31/12/2011

שלום,
    אבחנו אצלי תופעה של "ליכן סימפלקס כרוניקוס" בשפתיים התחתונות לפני כחצי שנה. הגרד אינו קבוע ובתקופה האחרון האיזור לא מגרד בכלל.
    אני מעוניינת לעשות הסרת שיער של כל השיער באיזור המפשעות והערווה וכבר קבעתי טיפול ראשון לשבוע הקרוב.
    האם יכולה להיות בעיה בעקבות ה"ליכן סימפלקס כרוניקוס"? האם ישנה מניעה לעשות טיפול הסרת שיער כשיש את התופעה הזו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער

הוספת תגובה

• הסרת שיער - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    01/01/2012

שלום רב.
    אין כל מניעה להסרת שיער במצב זה למעט העובדה כי יש לקחת בחשבון שהטיפול עלול לעורר את הגרד מחדש ואז יהיה צורך לטפל בו שוב.
    בברכה
    דר' שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול ורואקוטן
    יונתן
    30/12/2011

שלום אני לוקח קורוטאן (תרופה זהה לרואקוטן) תרופה לאקנה במינון של 20 מ"ג הייתי מעוניין לדעת עם אני יכול לשתות איתה אלכוהול חד פעמית והאם לכחת כדור באותו יום .

תודה לעונים .

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול ורואקוטן

הוספת תגובה

• אלכוהול ורואקוטן - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    30/12/2011

לא מומלץ שתיה של אלכוהול ואולם חד פעמית ניתן לשתות בכמות מוגבלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימי דם בפנים
    לימור
    30/12/2011

שלום בתי בת 8 לפני מספר שנים בערך שהיתה בת 4 הופיעה לה נקודה אדומה קטנה באף
    ולאחר שנה עוד נקודה בלחי הייתי אצל רופא עור שאמר לי שזה נימי דם שהתפוצצו ושזה יעבור עברו 3 שנים לא רק שזה לא עבר הם אפילו גדלו מעט וזה נורא מפריע מה ניתן לעשות כדי לטפל בתופעה.
    מודה לכם על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    נימי דם בפנים

הוספת תגובה

• נימי דם בפנים - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    30/12/2011

ניתן לטפל מקומית בלייזר ,קרן אור או מחט חשמלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ללקיחת רואקוטן
    נדב
    29/12/2011

הגיוני שחצי שנה ו3 ימים עברו ועדיין גודלים פצעים אומנם לא בתדירות שהיו גודלים פעם אבל עדין יוצאים פצעים ואפילו מוגלות
    נ.ב
    אני לוקח 40 מיליגרם ל8 חודשים נישארו לי 2 חודשים ו27 ימים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ללקיחת רואקוטן

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ללקיחת רואקוטן - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    30/12/2011

טיפול ברואקוטן לא מונע בכל המקרים הופעה של פצעים בצורה מוחלטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמפו נגד קשקשים
    רונן
    29/12/2011

שלום
    רציתי לדעת האם שמפו "האד אנד שולדרס" נגד קשקשים מכיל חומרים כמו סלניום אשר גורמים עם הזמן ריח רע מהפה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמפו נגד קשקשים

הוספת תגובה

• שמפו נגד קשקשים - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    30/12/2011

איני מכיר את התופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים שמופיעים במשך היום
    ליאת
    28/12/2011

שלום, אני בת 31 ,לאחרונה החלו להופיע לי פצעונים בלחיים במהלך היום,כלומר בבוקר העור חלק, והם מופיעים במשך היום בלבד...

רופא עור אבחן אלרגיה לקרמים, אך גם שלא השתמשתי בשום דבר (גם לא סבון ואיפור)
    עדיין הופיעו הפצעונים,

האם תופעה זו מוכרת? מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• פצעונים שמופיעים במשך היום - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    28/12/2011

קשה לתת אבחנה קלינית ללא בדיקה של העור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון נמוך של רואקוטן
    גיא
    28/12/2011

היי,

אני כרגע לוקח מינון נמוך של רואקוטן (20 מ"ג פעמיים בשבוע).
    כרגע המצב בסדר גמור ויוצא לי פה ושם איזה פצע קטן בזרוע או בגב.

רציתי לדעת האם אני יכול לנסות לרדת לכדור אחד פעם בשבוע? או שזה לא יהיה אפקטיבי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון נמוך של רואקוטן

הוספת תגובה

• מינון נמוך של רואקוטן - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    28/12/2011

מומלץ להתעייץ עם רופא העור שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אדומות על הפנים אחרי ראוקוטן
    אביב
    26/12/2011

לפני חצי שנה סיימתי לקחת ראוקוטן והופיעו לי נקודות אדומות על הפנים.
    הרופא אמר שתוך חצי שנה זה יעבור והביא לי מרשם לקלו קוט.
    מרחתי את המשחה כמה חודשים וזה לא העביר לי את הנקודות והמצב לא השתנה בהרבה.
    מה אפשר לעשות כדי להעלים את הנקודות האדומות מהפנים כמה שיותר מהר?

הוספת תגובה

• נקודות אדומות על הפנים אחרי ראוקוטן - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    27/12/2011

נועה שלום.
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים לאחר טיפול ברואוקטן חולפים מעצמם לבד ואין דרך לזרז את התהליך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון נמוך של ראוקוטן והסרת שיער
    גיא
    25/12/2011

היי,
    אני כרגע לוקח מינון נמוך של ראוקוטן (20 מ"ג פעמיים בשבוע)
    רציתי לדעת האם אני יכול לעשות הסרת שיער בלייזר ברגליים.

תודה.

הוספת תגובה

• מינון נמוך של ראוקוטן והסרת שיער - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    27/12/2011

הי גיא
    אין כל מניעה.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי לפילינג
    דבי
    25/12/2011

שלום,

קיבלתי דוגמית של פילינג ש ל חברה שאיני מכירה. שמתי בבית לפי ההוראות את הפילינג על הפנים למשך 10 דקות ושטפתי במים פושרים, לאחר זמן קצר הפנים שלי נהיו אדומות כאילו הייתי יומיים בשמש, ממש כוויות! וגם המרקם עצמו של העור נהייה קצת כמו חררה. מה אני יכולה לשים לעזור??
    שמתי משחה נגד כוויות ונראה שקצת התבהר אך עדיין העור נורא רגיש ונראה מזעזע

בבקשה את עזרתכם.

דבי

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי לפילינג

הוספת תגובה

• תופעת לוואי לפילינג - תגובה

ד''ר צחי שלקוביץ
    27/12/2011

דבי שלום.
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, תכשירים מרגיעים והמתנה של מס' ימים יחד עם תוספת לחות לעור אמורים להביא לפתרון הבעיה.
    בברכה
    דר' שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה