מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד ופריחה באזנייםשולמית23/09/2011
כבר יומיים שיש לי פריחה וגירוד באזור האזניים והעורף. לא התשמשתי בתכשירים חדשים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ופריחה באזניים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011שולמית שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות..12322/09/2011
מה אפשר לעשות אם יש צלקות שקועות לאורך כל קו החזה?ממש מתסכל ..יש בכלל פיתרון לדבר כזה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות.. - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011שלום רב
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מינוציקלין בזמן טיפולי לייזרד``ר סמדר שרייבר22/09/2011
שלום,
אני בחור ב 24,יש לי קצת אקנה על הפנים בגלל שאני מתחתן בעוד כשלושה חודשיים החלטתי ללכת לרופא עור והוא נתן לי מינוציקלין לטיפול באקנה.
לפני שנטלתי את הכדורים הייתי עושה לייזר להשערת שיער באזור הצוואר ופנים..
רציתי לדעת האם מותר לי להמשיך את הטיפולים בלייזר בזמן נטילת הכדור?
(אני לוקח את הכדורים כבר חודש וחצי)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין ולייזר - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011אורן שלום
מותר להמשיך.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסווווור
רבקה09/11/2011לידיעתך דוקטור יקר, אסור בשום אופן, צרך לחכות חודש מהפסקת לקיחת הכדורים ואז להמשיך. זה עלול לעשות נזק בלתי הפיך.. גם אני עושה ושאלתי על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים ברגלייםנויה22/09/2011
שלום, יש לי 2 ציפורניים ברגליים שגודלות לא טוב. הקוסמטיקאית שלי אמרה לי שרופא עור יכול לתת מרשם לתרופה שמחדשת את הגדילה של ציפורן חדשה ובריאה.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים ברגליים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011נויה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אם הכוונה לפטרת בציפורניים , הרי שלאחר תרבית מהציפורניים ובדיקת דם ניתן להתאים טיפול בכדורים שהינו יעיל ובדרך כלל חסר תופעות לוואי.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כחולים סגולים על השפתייםאורלי22/09/2011
שלום יש לי 2-3 כתמים סגולים כחולים על השפתיים?
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כחולים סגולים על השפתיים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011אורלי שלום
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס והופעת פצעוניםיעל21/09/2011
שלום,
רופא הנשים שלי החליף לי גלולות מהרמונט שאותו לקחתי כשנתיים, למינס. התחלתי את מינס לפני כ-3 שבועות מאז אני סובלת מעור פנים מאוד שמנוני והופעת פצעונים בפנים. זה מאוד מפריע לי ולא מצאתי שום פרסומים אודות תופעת לוואי כזו מגלולות מינס. האם אתם מכירים תופעה כזו? האם עלי לבקש להחליף גלולות?.....פצעונים הם סיוט בשבילי...בעבר טופלתי ברואקוטן.
אשמח לתשובתכם.
ו...שנה טובה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס והופעת פצעונים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011יעל שלום
אין דרך לדעת בוודאות האם העניין קשור ישירות לגלולות. רק חזרה להרמונט והפסקת המינס תתן את התשובה האם הקשר בין הפצעונים לגלולות ישיר ורק אז לפעול בהתאם.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם אסטרוגןשירלי21/09/2011
ד"ר נכבד!
האם קרם המכיל אסטוגן עשוי להשפיע לטובה על עור הפנים במובן של עיבוי העור וטשטוש קמטים עמוקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי כמובן לקרם אסטרוגן
שירלי21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם אסטרוגן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ25/09/2011לאופולה שלום
תכשירים אלו אינם מיועדים בדרך כלל לשימוש על עור הפנים.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לקחת זובירקס 800 מיליגרםזאב גלמן21/09/2011
לביתי יש הרפס בשפתיים היא החלה לקח על פי המלצת הרופא 3 פעמים ביום 800 מיליגרם למשך עשרה ימים. בביקור שערכה אצל רופאת המשפחה נאמר לה לקחת רק 2 כדורים למשך שבוע. מהו המינון האמיתי כי לתרופה זו יש תופעות לוואי. עד היום עברו 5 ימים שהיא לוקחת 3 פעמים ביום . נא תשובתכם בתודה גלמן זאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס21/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בשמפו שאחריו גירוי חריף -דחוףא.נ.20/09/2011
השתמשתי בשמפו בסדרה חדשה שיצא לשוק (פנטאן). סדרה מיוחדת לנשים שצובעות את השיער. ישר לאחר השימוש בפעם השניה הופיעה צריבה חריפה בקרקפת ותחושה של אי נוחות באזור וכן אדמומיות באזורים מסוימים בקרקפת.
כמובן שהפסקתי את השימוש בשמפו. אך עדיין התופעות ממשיכות ומלוות בצריבה וגירוי. מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? האם עליי לגשת לטיפול או שזה אמור לחלוף בעצמו עם הזמן???
אודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס21/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתפרחת חיתוליםדניאל20/09/2011
שלום רב,
סבתי מטופלת בבית אבות במסגרת סיעודית מורכבת, שוקלת הרבה ולא מסוגלת לנוע בכוחות עצמה,עם הזמן החלו להופיע פצעי לחץ ותפרחת חיתולים קשה במיוחד בקפלים ואזורי הפרשות.
שאלותי: לגבי משחת בפנטן (מכילה dexpanthenol ),האם קיימת התווית נגד לשימוש במשחה באנשים הנוטלים מדללי דם (פרדקסה)?
על איזו משחה יעילה לתפרחת חיתולים וגירויים בעור היית ממליץ?
על איזו משחה יעילה היית ממליץ לטיפול בפצעי לחץ?
והאם כדאי לעשות שימוש בטלק לייבוש?
תודה רבה על ההתייחסותך, דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TINEA AMIANTACEAשירה20/09/2011
שלום-
הייתי אצל רופא עור לאחר שבחודשים האחרונים הופיעו לי קשקשים מרובים על הקרקפת בליווי של גרד ונשירת שיער.
לאחר שבוע של מריחת משחה עם סטרואידים על אזורים שהיה בהם ריכוז גדול של קשקשים המצב השתפר מאוד- הרבה מהקשקשים פשוט נשרו לי (היו ממש כגושים כבר). חזרתי מהביקורת אצל הרופא והוא רשם באבחנה TINEA AMIANTACEA ונתן לי שמפו alphosyl ולהמשיך למרוח את המשחה diprosalic ung cf.
ניסיתי לחפש באינטרנט על TINEA AMIANTACEA ומצאתי בעיקר חומר באנגלית שקצת היה קשה לי להבין,
האם תוכלו להסביר לי מהי האבחנה הזאת ועל מה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציההריונית20/09/2011
שלום אני בת 33 יש לי בעיה של שפשפות חוזרות ונשמנות באזור הירכיים הפנימיות אני בחורה קצת מלאה באזור הירכיים ותמיד יש לי שפשפת. העניין הוא שלאחרונה גיליתי שיש לי מן שני כתמים כהים עגולים בין הירכיים זה הרבה מעבר לאזור המפשעות. שאלתי היא האם יש משחת ההבהרה? או שמא אצטרך להסיר זאת בלייזר? זה ממש לא אסתטי.
אודה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס21/09/2011מלי, שלום.
פיגמנטציה באזורי חיכוך היא תופעה רגילה, מכוון שנובעת מעצם החיכוך. מכאן גם הטיפול בה- מניעת החיכוך. אם תצליחי- הפיגמנטציה תיעלם לבד תוך מספר חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עור? פטריות?*&?&&19/09/2011
שלום רב, מלפני חודש החלו לגרד לי הרגליים באופן מוגזם במשך שבועיים.. לא ידעתי מה זה ולא ייחסתי לכך משמעות.. לאחר כשבועיים הופיע לי באזור גדול על רגל אחת אדמומיות ויובש.. תוך יומיים זה התפשט לי ל- 2 הרגליים.. (מהברך עד לכף רגל) ביקור אצל רופאת עור העלה שזה דלקת עור והפיטריות הן תגובה משנית.. שהיא יכולה לנבוע מתכשיר חדש, מגע עם חיות ועוד.. אני באופן אישי לא השתמשתי בתכשיר חדש והחיה היחידה שהיתי לידה היה תוכי.. באופן כללי, זו תופעה הקורית לי לראשונה ולא היה לי דבר כזה או דומה מעולם.. בכלל, איני סובלת מפריחות או תופעות עור אחרות..) הרופאה המליצה לי למרוח פעמיים ביום איזוקורט / טבעדרם ולשתות בלילה כדור בשם לורטדין 10 mg. כמו"כ היא שלחה אותי לבדיקת מעבדה וזה הפירוט לבינתיים:
Order Comments
REMARKS (MICRO)מקום לקיחה: שוקיים
Fungal culture בעבודה.
Microscopy result אין ממצא
REMARKS MICRO בעבודה
Fungi culture p 1 - נשלח למעבדה חיצונית
ביצעתי את המלצת הרופאה במשך יותר משבועיים אך זה לא עוזר! הגירודים נמשכים ולא נראה כלל שיפור ממשי.. הלכתי לרופאת עור אחרת והיא איבחנה שזה פטריות ונתנה לי את התרופה הזו: CICLODERM (N) CR אבל כלום לא עובד! מה אני יכולה לעשות?? התור הבא לביקור חוזר רק לעוד חודש.. אין יותר מוקדם.. איך אני יכולה לשפר את המצב?? יש לציין שאני מרגישה שהגירודים נמשכים הן ברגלים והן בשאר הגוף..
אשמח מאד! לעזרה! תולה תקוות..
בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נקודת חןשרונה19/09/2011
שלום, יש לי נקודת חן במצח, שפעם הייתה יחסית קטנה, אבל במשך השנים גדלה והפכה ל"פלולה", ואף שינתה מעט את צבעה. הלכתי לרופא העור שלי לפני כמה חודשים, והוא אמר לי שהיא לא מסרטנת. ביומיים האחרונים אני מרגישה כאב (לא גדול) באיזור הנקודת חן וספציפית כשאני נוגעת בה, דבר שלא קרה מעולם עד כה. מה זה אומר? האם יש סיבה לחשוש?
בנוסף, כיצד ניתן להסיר אותה כך שלא תהיה צלקת? האם ביטוח רפואי בקופת החולים תכסה על כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נקודת חן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס21/09/2011שלום, שרונה.
בכל קופ"ח קיים כירורג פלסטי ואת זכאית להתייעץ איתו לגבי הסרת הנגע. גם הסרה של נגע אחד באופן פרטי לא תעלה יותר מדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה ברזילאיתעינת19/09/2011
שלום,
שערי דליל ודק מאוד. האם כדאי לי לעשות החלקה ברזילאית? חשוב לי לציין כי מאד לידת ביתי יש לי נשירה רבה.... בנוסף רציתי לדעת במידה ולא אבחר לבצע את ההחלקה באיזה תכשיר ניתן להשתמש על מנת למנוע נשירה ולחזק את השיער?
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס21/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נשירת_שיער' id=link]נשירת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)