מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוראה קלה- בהנקהאנה27/02/2011
שלום,
יש לי בגבול המצח-קרקפת קילופים מועטים בצבע לבן, והמצח שלי לאחרונה די אדום. לפני זמן מה הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי כטיפול משחת אלוקום אך זה לא עוזר לי.אני מניקה. האם יש תרופה אחרת שתוכל לעזור ומותרת בהנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס28/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמרולרמירי27/02/2011
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר לגבי טיפול במכשיר דרמרולר.
האם זה עוזר לגבי צלקות אקנה? קיימות סכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמרולר - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס28/02/2011מירי, שלום.
עקרון הפעולה של רולר בפציעה מכוונת של העור וכתוצאה מכך הפעלת תהליך הריפוי עם יצירת סיבי קולגן מחודשים בתוך העור. יכול להיות יעיל גם בטיפול בצלקות אחרי אקנה, אך רק עם רולרים בעלי מחט ארוכה. טיפול כזה מבוצע ע"י רופא בלבד.
סיכונים בד"כ אין, כמובן אם טיפול מבוצע על פי כל הכללים וע"י מטפלים מורשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוזיס פילאריסדוד27/02/2011
שלום ד"ר
נאמר לי שהטיפול הכי יעיל בתופעה הוא מינון נמוך של רואוקטן- כדור של 20 מ"ג פעמיים עד שלוש בשבוע.
האם הטיפול ברואקוטן מעלים את התופעה לגמרי?
והאם צריך ליטול את הכדור במשך כל החיים?
ושאלה נוספת:
האם הסרת שיער באפילציה יכולה להעלים קרטוזיס פילאריס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס28/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתים לתינוק בן שלושה חודשיאמא דואגת26/02/2011
בני אוכל אינפמיל מאז שהיה בבית החולים, מאז שהיה בן חודש הופיעו לו פצעים מוגלתים שהלכו וחזרו ועכשיו גם נוצרו לו מלא שחורים ופצעים בפנים מה לעשות??
נראה לי אף שיש החמרה
רופאת הילדים ראתה את זה ואמרה שזה עדיין מההרמונים שלי, אך לי נראה דווקא שיש החמרה בעניין והפצעים מוגלתים וגדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת עקשניתמאיה26/02/2011
שלום, כבר כמה חודשים טובים אני מסתובבת עם יבלת בגודל בינוני על עקב ימין שלי. הייתי כבר 3 פעמים אצל רופא ובכל אותם הפעמים הוא צרב אותה ואמר להשתמש שבוע בפוסידין משחה ולאחר מכן שבוע ורומאל. הרופא אמר שהיבלת עמוקה, שום דבר לא עוזר ואני כבר ממש סובלת מזה וקשה לי להרדם בגלל הכאב המציק. האם יש לך עצה למה אני יכולה לעשות כדי שהמצב ישתפר? תודה מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת עקשנית - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011ניתן לטפל מקומית בלייזר בנוסף ניתן לנסות טיפות ורומל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון בקיורטןbcbc26/02/2011
אני לוקח כמעט חודשיים מינון של 20 מ''ג ליום מתוך 6 שהרופא אמר שאני צריך ..
[שוקל 55 בערך] הוא אמר שהוא לא מתכוון לעלות לי את המינון ואני מפחד שאני סתם סובל את הטיפול הזה ואת התופעות לוואי ואחרי חודש הפצעים יחזרו לי שוב.
לא יודע אם זה משנה אבל יש לי אקנה קלה ולפעמים בחורף יש החמרות .
השאלה שלי היא האם זה יספיק והתוצאות יהיו טובות ?
הסיכויים שהאקנה תחזור יותר גבוהים במינונים נמוכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון בקיורטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011בדכ מומלץ מינון מצטבר שבין 110 ל120 מג לקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים?רונן25/02/2011
אני בן 16 ויש לי אקנה בינונית וקיבלתי מהרופא לקחת כדורים של מינוציקלין למשך תקופה של 3 חודשים.
אני כבר 4 ימים לוקח את הכדורים, ואני לא יודע אבל התחיל להיות לי באחד הלחיים מן כתם חום\אדמומיות כזאת.
זה לא מגרד, ואין לי שום תופעת לוואי של הכדורים..
האמת שאני לא יודע אם זה פיגמנטציה כי אומנם כי אני לא בדיוק מזהה אם זה חום או אדום..האמת שזה לא כזה בולט, ויכול להיות מצב שזה היה לי עוד מלפני לקיחת הכדורים ואני סתם פרנואיד.. אבל לא יודע לא שמתי לב לזה לפני שהתחלתי לנטול את הכדורים.
אגב אני לא נחשפתי לשמש לזמן של יותר מ10 דקות ככה שאני לא מאמין שזה בגלל השמש..
יש לי תור לרופא המטפל שלי אבל רק בעוד כמה שבועות, ועד אז - אני לא יודע אם להמשיך בלקיחת המינוציקלין ?
אני לא יודע אם הכתם\האדמומיות הזאת נוצרה בגלל הכדורים.. ואני לא יודע אם היא תעבור..
אני לא יודע אם לחכות עוד כמה ימים לראות אם הכתם\אדמומיות עוברת, כי בתכלס הכל טוב עם הכדורים ואני לא מרגיש שום דבר מוזר.. אבל פתאום שמתי לב לכתם\אדמומיות הזאת באחד הלחיים.. וזה כבר 3 ימים לא עובר.
האם אחד מתופעות הלוואי של הכדורים זה אדמומיות\פיגמנטציה בלחיים? האם זה לא קשור לתקופה? האם זה בגלל ה5-10 דקות שנחשפתי לשמש ללא הגנה בזמן לקיחת הכדורים? האם להפסיד מייד לקחת את הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011תיתכן פיגמנטציה מומלץ שימוש בקרם הגנה משמש וניתן להשתמש גם בקרם הבהרה מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות אקנה בעזרת מזורולרמני25/02/2011
אני בן 34 ויש לי צלקות אקנה בפנים. סיימתי טיפול בראקוטן לפני 8 חודשים. רופא העור שטיפל בי בראקוטן ייעץ לי לעשות פילינג עמוק להעלמת הצלקות. האם טיפול במזורלר יכול להעלים צלקות אקנה ? כמה זמן צריך לעבור בין טיפול בראקוטן עד לטיפול במזורולר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות אקנה בעזרת מזורולר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011יש להמתין לפחות 6 חודשים בחלק מהמיקרים הטיפול יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת שומן בקו הריסים התחתון בעייןאיריס25/02/2011
שלום רב
מזה מספר ימים מצאתי גידול בגודל שומשום, נראה שומני בקו הריסים התחתון בעין.האם מומלץ לטפל בו או שקיים סכוי שיעלם כפי שבא?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת שומן בקו הריסים התחתון בעיין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011יכול להעלם באם לא הטיפול להסרה פשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולי עורארנון24/02/2011
שלום,
אני בן 73 כתוצאה מגידולי עור מזעריים בגוף פניתי לרופא עור ולאחר בדיקה טען שאין בממצא משמעות קלינית והטיפול היחידי הוא שריפת ההגידולים ע"י ספריי חנקן.הטיפול בחנקן בוצע בתאריך 18.02.11ולאחר שבעה ימים אינני מבחין בשינוי רציני של הגידולים.שאלתי כמה זמן לוקח מהטיפול ועד ההעלמות של הגידולים
ממתין,לתשובה בתודה.
ארנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011בדכ בין 7 ל-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםדנה24/02/2011
שלום
בשבועיים האחרונים התחילו להופיע לי לאורך כל הרגליים כתמים בהירים.
כמו שיוצאים ממקלחת חמה ונהיה סימנים כאלו ברגליים ככה זה מופיע לי לאורך כל היום לאחרונה .. מה זה אומר .. זה מסוכן או שזה מהקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס27/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת ריסיםנירית.ב24/02/2011
שלום,
יש לי נשירת ריסים וגם גבות בצורה מאוד חזקה מירסים מלאות ויפות נשארו לי מעט מאוד קצרות ודלילות זה כבר כמעט כשנה ולא צומח לי ריסים חדשות אלא רק ממשיך לנשור ולנשור זה נורא מציק לי וזה לא יפה!אני חוששת שהנשירה אולי נגרמת מהטיפולי לייזר שאני עושה להסרת שיער בגוף??!זה יכול להיות כי היא גם עושה לי באזור הפנים,ואם זה נושר בגלל זה זה לא יצמח עוד!כי זה לייזר הייתי אצל אופא עור שבקושי הסתכל עלי ואמר זה לא בעיה בריאותית , אשמח לעזרה ותשובה כי אני מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת ריסים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011לא ניראה שיש קשר לטיפול בלייזר מומלץ לבדוק את תיפקוד בלוטת המגן בנוסף יתכן ומדובר באלופציה אראטה מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת של רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה ועור מבוגרמתי24/02/2011
שלום רב!
לאחרונה התחלתי ליהנות מהשימוש בסאונה. בין הבחירה בסאונה הרטובה ליבשה אני מעדיפה את היבשה. היא נעימה לי יותר. עם זאת, מכיוון שאינני צעירה עוד- 55 ועור הפנים שלי מבוגר ועם קמטים אני דיי חוששת שהסאונה היבשה עלולה לייבש אותו אף יותר. מה דעתך? והאם כדאי לבחור בסאונה הרטובה כדי שהאדים החמים ילחלחו ויחדרו לעור?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאונה ועור מבוגר - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/02/2011גילה, שלום.
סאונה לא אמורה להשפיע על עור פניך במידה משמעותית לא לטובה ולא לרעה.
כמו כן, גם בגיל 55 ניתן לשפר את איכות העור במידה ניכרת בשיטות אסתטיות רפואיות לא פולשניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין ושמשרונן24/02/2011
אני נוטל כבר כמה ימים את הכדור מינוציקלין ורציתי לשאול כמה שאלות :
1. כתוב שיש להמנע מחשיפה מיותרת לשמש - האם הכוונה היא לחשיפה קצרה יומיומית או להשתזפות\שהייה בים וכאלה דברים ?
כי יש לי עור רגיש (כל פצע אקנה משאיר לי סימן אדום בולט להרבה זמן עד שעובר), יש לי קצת נמשים עוד ממזמן, וכמובן שעכשיו אני נמנע כמה שאני יכול מחשיפה לשמש אבל בכל זאת יוצא לי פה ושם 10-15 דקות, האם יש סכנה גדולה לפיגמנטציה ?
2. אני משתמש בסבון פנים ACNIL WASH בנוסף לכדורים וכל פעם שאני יוצא מהמקלחת הוא מייבש לי את איזור המצח (ששם ממוקדים רוב הפצעים) - זה גם גורם למצח שלי להראות זקן ומקומט - האם זה בסדר? איך אני יכול למנוע על זה? על איזה קרם לחות אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין ושמש - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011מומלף להשתמש באופן קבוע בקרם הגנה משמש ניתן להחשף לזמן קצר מומלץ לשנות את השימוש בסבון אקניל לתכשיר פחות מיבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטי הבעה במצחרוני24/02/2011
שלום.
אני בת 26.
לצערי הופיעו אצלי לאחרונה קמטי הבעה במצח (שניתן להבחין בהם קלות גם בלי שאני מכווצת אותו).
שאלתי: האם ישנה דרך לטיפול בבעיה ללא ניתוח/ הזרקות?
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטי הבעה במצח - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011הטיפול המומץ הוא בוטוקס וחומרי מילוי בנוסף פילינג יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)