מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגדלת חזה בזמן לקיחת רואקטן-מותר?75B23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הגדלת חזה בזמן לקיחת רואקטן-מותר? - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/02/2011לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזו סיבה?
75B28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזו סיבה? - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/03/2011הריפוי בזמן הטיפול ברואקוטן קשה יותר וארוך יותר, לכן מומלץ לדחות את התערבויות הלא חיוניות לכחצי שנה מתום הטיפול ברואקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקטאן לאחר ניתוח ליזר בעינים-פוגע?75B23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוקטאן לאחר ניתוח ליזר בעינים-פוגע? - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/02/2011לאחר תקופת החלמה מלאה לא אמורה להיות בעיה, אך מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים שביצע את טיפול הלייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוקטאן לאחר ניתוח ליזר בעינים-פוגע? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/02/2011אודליה שלום
יש להמתין עד להחלמה מלאה מהניתוח ובאישורו של המנתח ורופא העיניים להתחיל את הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים לאחר גילוח עקב צמיחה הפוכהשלי23/02/2011
גילחתי את השיער לפני יום\יומיים באזור המפשעה וישר אחרי הגילוח הופיעו פצועניים ורודים
וירד לי דם בכמה וזה שורף ומציק !
מה לעשות ?
חוץ מזה שעווה באזור המפשעה בין הרגליים נשמע לי יותר מידי כואב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים לאחר גילוח עקב צמיחה הפוכה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2011ניתן למרוח מקומית קרם כמו אפלומיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה לנסות אולי...
רינת27/02/2011אם ממש כואב לך לגלח את יכולה לנסות להתחיל הסרת שיער לצמיתות, לי הייתה בעיה של צמיחה הפוכה שזה מצב שהשערות גדלות כלפי פנימה ועושות פצעים נוראיים...חבל על הזמן..אז נתקלתי בכמה כתבות וסרטונים על מכשיר ביתי להסרת שיער של חברת סינרון-שנקרא מי, התעניינתי בו בגלל העלות קודם כל, כי הוא זול משמעותית מהמקומות הגדולים, אז אולי שווה לך לברר גם..כדי שלא תסבלי ושתסיימי עם זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אמלהנירה23/02/2011
אני בת 20 .מסירה שיער במכון בשיטת אינפרה אדוםIPL .המליצו לי במכון להשתמש במשחת אמלה 5% למרוח לפני הטיפול לשיכוך הכאב .אני מסירה ברגליים, ידיים ,בית שחי ,מפשעות וידיים ,בטן וגב ,כשכל טיפול הוא 40 דקות כל פעם חלק אחר .השתמשתי כמה פעמים עד ששמעתי שבחורה מתה משמוש במשחה.האם מותר להשתמש באמלה 5% לצורך זה?האם יש סכנה בשמוש הגבלות ואסורים? אני בחורה בריאה .לא סובלת מאלרגיות ,ואין לי בעיה של G6PD המון תודה על העזרה.
הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת אמלה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011כמה ששטח המריחה גדול יותר, ככה גוברת הספיגה של החומרים הפעילים אל תוך זרם הדם. הדרך הטובה ביותר היא לפנות לרופא היועץ של המכון, בו את עושה את הטיפולים. הוא ידריך אותך על שימוש בטוחה בתכשיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצוק עור הבטןנ.22/02/2011
לאחר הריון עור הבטן שלי נמתח.
כעת יש לי עור מקומט מאוד, ממש קפלים עמוקים, כמו עור של זקנים.
לא מדובר בעודף משקל, אני די רזה.
אשמח לדעת האם יש טיפול לא פולשני למיצוק עור הבטן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצוק עור הבטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011אכן קיימים טיפולים לא פולשניים למיצוק העור, כולל עור הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיצוק עור הבטן
נ.24/02/2011תודה,
שאלה נוספת:
מה הםהטיפולים האלו ועד כמה הם באמת יעילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוסאליק ומינוציקליןנטלי22/02/2011
(המשך)לפני כשנה החלו פצעונים באזור הסנטר בסמוך לפה, ניתן טבע קוטן ואחר מכן אלוקום. מרחתי לתקופה ארוכה של מס חודשים, לפני כשבוע וחצי הפסקתי בהוראת הרופא, והתחלתי טיפול במינוציקלין 100 ביום למשך חודש. יומיים אחרי שהפסקתי עם האלוקום התופעה החריפה מאוד ביחס למה שהייתה כל הזמן. בנוסף הרופאה נתנה לי קלמין שגרם לי לייבוש וקילופים בנוסף לאודם, תחושת החום והגרד. אכן אין יותר פצעונים וכעת אדום, גרד, יובש וקילוף. הלכתי לרופא המשפחה שרשם לי דיפרוסאליק פעמיים ביום לחמישה ימים. האם זה בסדר? לא ייעשה לי שוב נזק משום שיש סטרואידים??? ואחרי ה5 הימים המצב שוב יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש באביב וקיץ עם רואקוטןרון22/02/2011
האם אני יכול להיות בשמש האביב וקיץ, תוך כדי לקיחת רואקוטן, כשיש עלי כובע ואני מרוח בקרם הגנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש באביב וקיץ עם רואקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011ההמלצות לגבי חשיפה לשמש זהות לאלה שלוקחים רואקוטן ולאלה שלא- פשוט לא להיחשף לשמש בצורה לא מוגנת. וההגנה הטובה ביותר היא להיות מכוסה בבגד. קרם הגנה, כמה שלא יהיה חזק, לא מספק הגנה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטוןשחר21/02/2011
שלום,
שמי שחר ואני בת 13 וחצי אני רוצה לקחת את הכדורים ראקוטון ורציתי לשאול שאלה בנוגע לאחת לתופעות הלוואי.
אני מרכיבה משקפיים והמספר שלי זה מינוס שלוש.
הייתי רווצה לדעת אם תהיה לי בעייה בעיניים בזמן שאני ייקח את הכדורים?
ואם אני ישים עדשות לפני זה גם ישנה?
והאם אפשר לשים עדשות בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטון - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011שלום, שחר.
רואקוטן עלול ליבש במעט את רירית העיניים. אם זה קורה- נעזרים בטיפות במידת הצורך. לגבי העדשות עליך להתייעץ עם רופא עיניים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מינוציקלין וריאוקוטןרונן21/02/2011
1. האף שלי מפריש המון שומנים ואני משפשף אותם במקלחת וזה יורד אבל אחרי כמה ימים האף חוזר להיות מלא בשומנים לבנים שיוצאים ממנו וממש בולטים.
- האם טיפול במינוציקלין יעזור לבעיה זו?
- האם טיפול בריאוקוטן יעזור לבעיה זו ?
2. האם ניתן לשתות כדורי מינוציקלין ובנוסף להשתמש בסבון פנים ACNIL ?
3. האם זה נכון שאחרי הטיפול במינוציקלין האקנה חוזר ברמה יותר גבוהה? האם יש סיכוי שאחרי טיפול בכדורי מינוציקלין הוא ייעלם לגמריי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על מינוציקלין וריאוקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011מינוציקלין לא יעזות לשמנוניות יתר של עורך. רואקוטן- כן. כמובן ,להחליט במדוייק מה יתאים לך בדיוק יוכל רק הרופא שיבדוק אותך אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באוזןאמיר21/02/2011
שלום
הייתה לי נקודת חן קטנה באוזן
בטעות גירדתי אותה כי חשבתי זה פצע
הלכתי לרופא עור שנתן לי משחה עם סטרואידים וקורטיזון למריחה
3 שבועות
כבר לאחר כמה ימים הכל התקלף ונעלם.
האם יתכן שנקודת החן לא תשוב?
תודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן באוזן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011שלום, מאיר.
יתכן, אבל לא ניתן לחזות זאת בודאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג או מילוימתעניינת21/02/2011
שלום רב,
ברצוני לעשות פילינג לפנים בלייזר פיקסל להעלמת קמטים סביב השפתיים מאחר ועוד מעט קיץ חשבתי למלא קודם בחומצה הילרונית ובחורף הבא לעשות פילינג בלייזר פיקסל.
לאחר כמה זמן ניתן לעשות את הפילינג בלייזר פיקסל לאחר מילוי בחומצה הילרונית להעלמת הקמטים סביב השפתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג או מילוי - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011שלום, מתעניינת.
לכל אחד מהטיפולים האלה לוקח כחודשיים להגיע לתוצאה. זה גם התווך לשקול טיפול הבא. חשוב לציין, שבשתי השיטות לעיתים יש צורך ביותר מטיפול אחד להשגת התוצאה המיטבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על יובש בפניםדניאל21/02/2011
יש לי אקנה ברמה בינונית בערך באיזור הפנים ואני נמנע מלקחת את כל הכדורים למינים מסיבות כאלה ואחרות,
בכל מקרה אני לפני שבוע וחצי התחלת להשתמש בסבון פנים ACNIL WASH וללא ספק יש שיפור.
מה שכן, אני שמתי לב שהסבון ממש מייבש לי את הפנים, לא ברמות של קילופים מוגזמים אבל אחרי המקלחת העור ממש נראה לבן וייבש,
בכל מקרה - אני משתמש בסבון האקניל רק פעם אחת ביום. כל יום פעם אחת.
מה עדיף :
1. לקרות קרם לחות ולמרוח אחרי הרחיצה? איזה קרם לחות צריך?
2. לשטוף את הפנים עם הACNIL פעם ב-כמה ימים ולא כל יום ?
מה צריך לעשות בשביל לעזור ליובש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על יובש בפנים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס21/02/2011כדורים הם לא הטיפול היחיד באקנה. לרשותו של רופא עור שלך מגוון תכשירים לטיפול מוצלח בבעיה. סבון אקניל לא יכול לשמש כטיפול באקנה בפני עצמו. לכן מומלץ להתייעץ עם רופא העור שלך לגבי טיפול כולל, יעיל ומותאם למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במינוציקליןאנה20/02/2011
כבר הרבה זמן אני סובלת מפצעים קטנים ועור אדמדם באזור הסנטר, באזורים אחרים אין את זה.רופא עור ראשון המציץ על השימוש בטבעקוטן אך זה לא עזר, היום רופא אחר נתן לי מרשם למינוציקלין.לא הסביר לי שום דבר על תופעות הלווי הרבות, על חשיפה לשמש, על שילוב עם גלולות.אני בספק אם להתעיל את הטיפול...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במינוציקלין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט20/02/2011תופעות הלוואי הינם פריחה באזורים חשופים לשמש וכאבי ראש אין בעיה לקחת את הטיפול עם גלולות למניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל20/02/2011
אני בן 16 וסובל מפצעי בגרות, אומנם זה לא תמיד אבל לרוב במקומות שאני מתגלח יוצא לי אחרי זה כל מיני פצעים (לא הגדולים, אלא הקטנים עם הראשים הלבנים של המוגלה)
אני משתמש גם בקצף גילוח וגם באפטר-שייב - האם זה בכלל זה? או בגלל אחד מהם?
או שזה בגלל שאני לא מתגלח נכון? זה נורמלי? או סתם צירוף מקרים?
אגב, יש לי צלקות מהרפס (שהייתי ילד קטן גדל לי פצע מעל השפה ופוצצתי אותו) ומאז נשאר צלקת אדומה מעל השפה. שאני מגלח את השפם הסכין מחליקה עלייה.
וזה לא נחתך אבל לפעמים זה נהיה טיפה יותר אדום - האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011דניאל שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים על הבירכייםשירה19/02/2011
שלום, יש לי כבר כמה חודשים סימנים כאלה על שתי הבירכיים כמו שמקבלים מכה והעור נהיה כהה רק שזה כבר כמה חודשים וזה לא עובר. וגם לא זכור לי שקיבלתי שם מכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים על הבירכיים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011שירה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)