מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיכל15/09/2010
אני בת 36.
סובלת כבר שנים רבות מפצעים באיזור הסנטר (כמו פצעי בגרות) וקצת לאורך קו הפנים שליד הסנטר.
בזמנו כשהייתי אצל רופאת עור היא אמרה לי שאם הייתי משתמשת בגלולות זה היה עובר.
אני לא משתמשת בגלולות בגלל מיגרנות.
בשני ההריונות הראשונים שלי שבהן ילדתי את שתי בנותי- גם היו לי פצעים.
עכשיו, בהריון השלישי שלי(הריון של בן) לאורך כל ההריון לא הופיע לי אפילו פצע אחד
והפנים היו חלקות כמו חרסינה.
לפני כחודש ילדתי, ועכשיו התחילו שוב פצעים על הסנטר.
השאלות שלי הן:
- מה היה בהריון השלישי (שלא כמו ההריונות הקודמים) שגרם לפנים שלי להיות חלקות?
- האם מדובר בהורמון מסויים? ואם כן אז איך אפשר עכשיו לרפא את הפצעים בתכשירים המכילים את אותו הורמון?
- ובאופן כללי, ממה זה נובע? ומה הריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ19/09/2010
שירית שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כויות בפנים ....רויטל15/09/2010
שלום אני מישתמשת במשחה בשם אדפרין כבר 3 שבועות אולי פחות עשיתי שעווה בפנים גבות ושפם לא פעם ראשונה אך פעם ראשונה באז הטיפול באדפרין וקיבלתי כוויה בגבות ובשפם אמרו לי שזה בעיקבות הטיפול יכול ליהיות ?המוזר שיש לי כוויה בעפעפים ושם אני לא מורחת משחה ....האם כדאי להפסיק עם שעווה במקביל לטיפול?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין
ד''ר מיכאל שוחט16/09/2010שימוש באדפרין מגביר את רגישות העור ואכן טיפול בשעווה במקביל למריחת אדפרין יכול לגרום לאדמומיות וקילוף מומלץ להפסיק את הטיפול שבוע לפני הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגיעל15/09/2010
שלום,
רציתי לדעת אם יש טיפול בייתי שאפשר לעשות לפילינג של העור(קילוף העור) במטרה לעשותו אחיד וללא צלקות מפצעים קודמים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010בדכ יש צורך בפילינג רפואי המתבצע עיי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנצערת גב היד
עדית19/09/2010אני בת 60 ויש לי ורידים בולטים ועור דק בגב היד
אשמח לקבל תשובה איזה טיפול יעיל עבורי
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו.12332115/09/2010
שלום.
קראתי שויטיליגו זה בעצם הסתלקות של התאים, ככה שבעצם אין במה לטפל אחרי שהם נעלמים.
כבר כמה שנים יש לי כתמי ויטיליגו במקומות מכוסים, אולם בשנה וחצי החרונות לערך הופיעו כתמים גם על הפנים. הכתמים החדשים פחות בהירים ובולטים מהישנים.
רציתי לשאול: 1. האם אפשר "לתפוס" את זה מוקדם, כשעוד ישנם תאים?
2. הרופא נתן לי מרשם לתרופה בשם "אלידל". מה ידוע עליה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד אדמומיות וקילוף באזור פניםמור14/09/2010
שלום רב
לאחר התייעצות עם רופא עור, הומלץ לי להשתמש באפלומיצין (משחה) לטיפול באזור הגבה בתחתית המצח, יש לי שם גרד המלווה באדמומיות וקילוף עור לסירוגין. כל זמן שאני משתמשת במשחה ,זה מתרפא, (הותר לי להשתמש בה פעמיים ביום), הסיפור חוזר על עצמו בכל פעם מחדש, אני מפסיקה להשתמש במשחה זה חוזר. למשך איזה תקופה מותר להשתמש במשחה והאם זה הטיפול נכון או שאולי כדאי לחזור להתייעצות נוספת ושינוי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות וקילוף
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010קרוב לוודאי מדובר בסבוראה ניתן להשתמש באופן קבוע בקרם סבוקלם או סבועור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד קילוף ואדמומיות- בפנים
איריס לוי25/09/2010שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אדמומיות בעור, בשילוב פצעונים קטנים ועור שאינו חלק מאובחן לעיתים כסבוריאה...סבוריאה - דלקת עור חלבית שהינה בעיית עור הגורמת בעיקר להפרעה במראה האסתטי, כמו גם לסבל ולתחושת אי נוחות בעור.
שכיחותה עומדת על כ-15% מהאוכלוסייה כאשר אצל 5% היא מופיעה בצורה החמורה שלה. הסיבות המדויקות לבעיה שכיחה זו אינן ברורות עדיין, אולם גורמים רבים מגבירים את הסיכויים ללקות בה או להחמיר את תסמיניה. ביניהן: גנטיקה תורשתית, לחץ נפשי, אלרגיה למזון, תרופות מסוימות, ויש המשייכים את ההחמרה לשינויים במזג האוויר ולעונות המעבר, סבוראה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים שבהם קיימות בלוטות חלב רבות. וגורמת לקשקשת, אדמומיות, פצעונים, קילוף העור ולעיתים אף תחושת גירוד ועיקצוץ.
התסמינים מופיעים בעיקר באזור הפנים: סנטר, כנפות האף, עיניים, עפעפיים, גבות, מצח, קרקפת, בחלק החיצוני של האוזניים, ובאזורי הקפלים של העור.
אחד הגורמים שזוהו כגורם לבעיה הינו סוג של שמר, (פטרייה) שנקראת " מלזיה פיטירוספורום אובלה", שמר זה התגלה בבלוטות החלב של אנשים הסובלים מסבוריאה. לא ידוע עדיין כיצד בדיוק גורם השמר לדלקת, אולם נראה כי מדובר בזיהום עורי הנגרם כתוצאה ממנו ובשילוב עם תגובה לקויה של מערכת החיסון עליו.
עוד נמצא במחקרים שיש קשר בין סבוריאה למחסור בביוטין- (שם נוסף קואנזים R ) סוג של ויטמין שלו תפקיד חיוני בפעילותם של אנזימים רבים. מחסור בביוטין עלול לגרום לסבוריאה או להופעת נגעים דמויי סבוריאה בעור. תזונה מאוזנת מספקת בדרך כלל את הכמויות הדרושות של ביוטין הנמצא בכבד, באגוזים, שעועית, חלמון ביצה, כרובית, אפונה יבשה, עדשים, פולי סויה, אורז מלא, עגבניות מזון מלכות ועוד.
הטיפול התרופתי הניתן לריפוי סבוריאה כולל תכשירים אנטי-פטרייתיים, משחות על בסיס קורטיזון (סטרואידים) או אנטיביוטיקה. בהן אפשר להשתמש לטיפול קצר טווח, שימוש ממושך בהם עלול לפגוע במערכת החיסון המקומית ועל ידי כך לזרז את ההחמרה במצב.
הטיפול המומלץ בתופעת הסבוריאה הינו הטיפול בטכנולוגיית IPL , טכנולוגיה היעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום בבלוטות החלב ובשילוב תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה14/09/2010
שלום,
יש לי צלקות מאקנה כמין חורים, רופא העור המליץ לי להשתמש במשחת רט אוויט 0.05% , האם מותר למרוח את המשחה לילה לילה על כל הפנים? או שזה עלול להזיק למראה הפנים? לדקק אותו? או לגרום לקמטים?
שאלה שניה, האם המשחה אכן יעילה לטפול בצלקות? אם כן אחרי כמה זמן ניכר השינוי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראטויט
ד''ר מיכאל שוחט15/09/2010את הקרם מורחים ערב ערב על הפנים בבוקר יש להשתמש בקרם הגנה משמש ניתן לאחר חודשים של שימוש לשפר את מראה העור ואולם לא ניתן להעלים לחלוטין צלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגיעל14/09/2010
שלום,
רציתי לדעת אם יש טיפול בייתי שאפשר לעשות לפילינג של העור(קילוף העור) במטרה לעשותו אחיד וללא צלקות מפצעים קודמים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר צחי שלקוביץ19/09/2010יעל שלום
לא מוכר לי טיפול כזה.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטןהילה13/09/2010
שלום,
האם בתום חודש מסיום טיפול ברקוטן אפשר כבר להתחיל למרוח קרם מבהיר עם חומצות בלילה?
או שמא עדיף לחכות יותר מחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010הילה, בוקר טוב.
לא קיימת המלצה גורפת בנושא, לכן כל מקרה בפני עצמו. עליך להתייעץ אישית עם רופא עור העוסק באסתטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול ב- miliaעדי13/09/2010
בוקר טוב,
רציתי לדעת כיצד אפשר לטפל במיליה מסביב לעיניים? האם בלייזר? מחט חשמלית? משחה? ולמי עלי לפנות?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010עדי, שלום
לשיטות שציינת ראוי להוסיף עור מחט רגילה.
הטיפול מתבצע על ידי כל מי שעוסק באסתטיקה- מקוסמטיקאית עד רופא עור או כירורג פלסטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעורשרון13/09/2010
הייתי ביום שבת בים והרגשתי צריבה כשיצאתי מהמים ראיתי שיש לי על היד סימן והתנפח מעט.
היום הסימן לא ירד ומגרד לי מאוד. מה עקץ אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןהילה12/09/2010
שלום
לקחתי בעברי מספר קורסים של ראקוטן
רציתי לדעת האם לקיחת התרופה יכולה להשפיע לרעה על איכות ביציות/פיריון לטווח הרחוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010הילה, בוקר טוב.
לרואקוטן אין השפעה שלילית לטווח הרחוק. אם זאת חשוב לציין שאסור בהחלט ליטול רואקוטן בטווך של חודש לפני ובזמן ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אל הרופאיםיצחק12/09/2010
פגשתי מישהו שלא ראיתי מספר שנים ולחצתי לו יד
לפתע הבחנתי שכל הידיים שלו מלאות ביבלות או לא יודע איך לקרוא לזה אבל בכמות אדירה
נרתעתי והתרחקתי
אני אמור לעבוד איתו ברמה של לפגוש אותו פעם בשבוע
שאלתי מכר משותף והוא אמר שיש לו משהו ושזה לא מדבק
יותר מזה אני לא יכול לברר
אבל שאלתי היא האם אפשרי להדבק מדבר כזה מלחיצת יד שגרתית?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עור פנים מרתיעאיה12/09/2010
עור הפנים שלי עבר פגיעה קשה מהשמש, מכיוון שעור הבסיס שלי לבן הפגיעה בו עשתה אותו עוד יותר לבן, ופגעה בצורתו באלסטיות שלו ובאסתטיות שלו, המראה בכללותו גורם לאנשים להרתע ולנעוץ מבטים בוטים ומעליבים. על מערכות יחסים אין מה לדבר. אני עוברת גיהנום.
הייתי רוצה לדעת אם ניתן לבדוק עד כמה העור נפגע ולטפל בו בצורה קריטית.
רמת הרתיעה של אנשים ממני לא נופלת מהרתיעה של אנשים שנכוו בפנים.
הלכתי למספר רופאים והם ביטלו את תחושותי, כי אני לא "פגומה לפי הספר"
(זה לא כתוב להם באף ספר..), למרות היחס החברתי הנורא והמשפיל שאני חווה .
יש לציין שהיחס היה שונה לחלוטין לפני שהכל קרה. אני מוכנה לעבור ניתוח קריטי כמו כל חולה כוויות, ולקחת את האחריות על עצמי. האם יש סיכוי לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_פלסטיים_ניתוחי_אף_כירורגיה_פלסטית' id=link]ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לצבוע שיער כשיש אלופציה אראטה?רונה12/09/2010
היי.
קיימים בראשי מספר מוקדים שאובחנו לפני כחודש ע"י רופא עור מומחה כאלופציה אראטה. למזלי יש לי שיער ארוך, אני אוספת אותו וכך איש לא רואה את מוקדי ההתקרחות.
שאלתי היא: האם אני יכולה להמשיך ולצבוע את שיערי כפי שנהגתי עד כה?? או שיש בכך סיכון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס14/09/2010רונה, בוקר טוב.
הצביעה אינה משפיעה על אלופציה אראטה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטופיק 0.1%None12/09/2010
שלום,
בן 23. בריא בדר"כ. בעקבות סבוריאה שהתפתחה זה למעלה משנתיים בחלק מצומצם יחסית בפנים, רשם לי רופא העור את משחת הפרוטופיק 0.1%. תכשירים טבעיים שהומלצו לא עזרו, ואף החמירו את המצב.באינטרנט קראתי שקיימת אזהרה לשימוש במשחה הפרוטופיק וחשש מהתפתחות סרטן בעקבות השימוש בה. רציתי לדעת האם ומהו אופן ומשך הטיפול המומלץ במשחה. אציין כי רופא העור לא ציין את הסכנות הנובעות מהתרופה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)