מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחורים באף ויובשמנש30/08/2010
אני בן 15 ויש לי עור שמנוני בעיקר באף ויש לי מלא לכלוכים ושחורים באף והעור ממש מחוספס.
אני משתמש בתרחיץ פנים שגם מייבש קצת לאף וזה עוזר לי, אבל אז יש מן נקודות לבנות כאלה שאני חושב שזה סוג של יובש באף.
אז אני לא יודע מה עליי לעשות, מצד אחד הקרם באמת עוזר לטיפול עם השחורים, מצד שני עכשיו יש נקודות לבנות כאלה באף שנראים כמו יובש (כנראה שזה באמת יובש) - להפסיק להשתמש בקרם? או אולי הנקודות האלה זה שומנים בעור ולא יובש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010הדרך היחידה לאבחן את בעיתך ולטפל בה היא בדיקה של רופא עור במקום מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון ראקוטןאלעד30/08/2010
לרופא שלום,
אני אחרי 4 וחצי חודשי ראקוטן 60 מ"ג ליום, היעד לסגור 6 חודשים. המצב בחודשיים וחצי האחרונים כבר ממש טוב, אבל אתמול יצא לי פצעון אקנה בפנים (אמנם לא גדול במיוחד).
השאלה האם זה סימן לא טוב, ואולי כדאי להעלות מינון ל80 מ"ג בחודש וחצי שנותרו (או אולי להמשיך יותר זמן?). שוקל 68 ק"ג. אמנם יש לי כולסטרול גבוה (231) עקב הראקוטן כרגע, אך זה לא משפיע על הרגשתי הכלליות בכלל (עושה ספורט ואוכל בריא). השאלה אם הגברת מינון תהיה ממש מסוכנת.
אציין שזו פעם שניה בה אני לוקח ראקוטן, פעם ראשונה עזרה רק עד חודשיים מתום לקיחת התרופה (אם כי בפעם הראשונה זה היה במינון נמוך יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010אלעד, בוקר טוב.
הסמכות הבלידית בכל מה שקשור לטיפול בך היא בידי רופא עור המטפל שלך. פנה אליו ותקבל את המלצותיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בעקבות הפסקת גלולותרות30/08/2010
שלום,
הפסקתי בחודשים האחרונים לטול גלולות, שמתי לב כי בחודשים אלו יש לי נשירה מוגברת ופיגמנטציה (מלאסמה). כל בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין.
האם יש קשר בין הנשירה והפיגמנטציה להפסקת הגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010שלי, בוקר טוב.
גם נשירת שיער, גם מלזמה קשורים לתנודות ההורמונליות, לכן קשר יכול להיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקסנטשולה30/08/2010
שלום רב !!!
אני בת 39, לאחרונה התחלתי טיפול באקסנט, אני צריכה לעבור סדרת טיפולים בשביל המסת שומן מתחת לסנטר, רציתי בבקשה לשאול, האם זה נורמאלי שכעבור הטיפול הראשון, העור מתחת לסנטר נהייה יותר מדולדל משהיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010שולה, בוקר טוב.
באופן כללי אין סיבה הגיונית לדילדול העור, אך כל השאלות הקשורות לטיפול והשלכותיו עליך להפנות לרופא שמטפל בך או יועץ הרפואי של המכון, בו מבוצע הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטותרפיהורוניקה30/08/2010
שלום,
רציתי לשאול לגבי פוטותרפיה כאפשרות לטיפול באקנה ברמה בינונית- האם הטיפול כלול בסל הבריאות וניתן לקבל הפניה אליו דרך רופא העור שלי?
עד כמה הוא מומלץ, בהשוואה לטיפולים פומיים או טופיקליים סטנדרטיים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010ורוניקה, בוקר טוב.
מומלץ להפנות את שאלתך ישירות לד"ר מיכאל שוחט ממנהלי הפורום- יש לו ניסיון רב בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול -קלואיק באוזןרעות29/08/2010
אני בת 19 משרתת כשנה בצה"ל לפני שהתגייסתי עשיתי עגיל האוזן העליונה כתוצאה מהעגיל נוצר לי "קלואיד" לפי הבחנתו של הרופא.
כ"כ הרופא ייעץ לי לקנות עגיל לחץ ולהוריד את הקלואיד בניתוח ולאחר הניתוח לשים את העגיל לחץ ע"מ שלא יחזור שוב. העגיל עולה 500 שקל והרופא לא הסביר מאיפה ניתן לרכוש אותו.
ברצוני לדעת האם יש דרך נוספת לטיפול בקלואיד.
היות ואני חיילת הצבא לא מסייע בטיפול אסתטי או במימון הטיפול.
מצורפת תמונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס31/08/2010רעות, שלום.
הטיפול בקלואיד הנו בתחום ההתמחות של כירורגיה פלסטית, לכן מומלץ לפנות בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםאביב28/08/2010
שמי אביב אני בן 22...יש לי פצעים בגב...בגרון ובפנים...פניתי לרופאת העור שלי והיא נתנה לי מרשם של אקנטרים ו neo medrol acne lotion....עכשיו היא רשמה לי במה להשתמש לפצעים בגרון ובפנים ובמה להשתמש לפצעים בגב אבל איבדתי את הדף ושכחתי מה היא אמרה ...אין לי אפשרות ליצור איתה קשר אז אני רוצה לשאול אתכם האם אקנתרים זה לפצעים בפנים ובגרון וneo medrol acne lotion זה לפצעים בגב או ההיפך? אני יודע שכל בן אדם הוא אינדיבידואלי ולכל אחד מתאים משהו אחר אבל אני שואל את זה בכלליות...תודה מאביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010אביב שלום
אין כל דרך לדעת למה היתה הכוונה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת הבהרה-שאלה דחופהשרון ל.28/08/2010
שלום
אני סיימתי לפני קצת פחות מ3 שבועות טיפול עם משחת הבהרה 10 אחוז הידרוקינון...
בזמן הטיפול האזור היה אדום ומגורה.. הייתי שם אלוורה ולחות אבל עדיין זה היה מגורה ואדום..
רציתי לדעת האם יכול להיות מצב שהגירוי והאדמומיות עדיין לא נעלמה אחרי שבועיים וחצי-שלושה.. האם זה אפשרי(יש לי עור רגיש שבכל הזמן הטיפול הייתה אדמומיות)..?
בבקשה תענה לי רק אם זה יכול להיות ולגירויים כאלה יכול לקחת 3-4 שבועות לרדת וזה יהיה תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת הבהרה
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010שרון שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ייתכן ויקח פרק זמן זה עד לרגיעת הממצאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיההריונית27/08/2010
שלום רב,
בעלי לקח פרופסיה מזה שנה (לפני כחודש הוא הפסיק)
הסיבה שהוא הפסיק היא כי הוא הרגיש ירידה בחשק המיני. אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר כ3 חודשים וקראתי המון דברים מדאיגים על הפרופסיה. מה עלינו לעשות? האם באמת יכולה להיות לה השפעה לא הפיכה על הטוסטסטורון או שכשמפסיקים לקחת הגוף ההורמון עולה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010שלום רב
לא אמורה להיות כל השפעה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוףאנונימית27/08/2010
שלום
אני עוברת לצפון אמריקה, ועניין אותי לדעת האם צבע עורי הטבעי יחזור לעצמו (בהיר) לאחר שכאן השתזפתי והשחמתי קלות? הרי שמזג האויר כאן הוא מדברי, ואילו בצפון אמריקה כמעט ואין שמש, ובטח שלא כמו כאן.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי
שלי27/08/2010אבל מזל טוב!!
ברכותי!
תהני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיזוף
אין כל דרך לדעת עד שלא תהי שם, אם כי הסבירות לכך היא גבוהה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים הורמונלייםליאת27/08/2010
משיקולים בריאותיים עלי לקחת גלולות ואני לוקחת אותן כבר 7 שנים ברציפות. לפני כ- 3 שנים התחלתי לשים לב לפיגמנטציה על הפנים, כשכל נסיעה/טיול עם חשיפה לשמש מחמירה זמנית את הפיגמנטציה, למרות שימוש בקרמים עם מקדמי הגנה גבוהים מאד (50 ומעלה, כולל סאן בלוק). הבנתי מרופא עור כי כל זמן שעליי לקחת את הגלולות התופעה לא תעלם, ואין מה לעשות. האם אכן נכון? פוטותרפיה יכולה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים הורמונליים
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010ליאת שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב26/08/2010
איך מטפלים בעיגולים השחורים שמופיעים מתחת לעיניים? בקהות מתחת לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010משה שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת רואקוטןרון26/08/2010
אני לוקח זיפרקסיה 15 מ''ג האם יחד אם זה אני יכול לקחת רואקוטן?האם רואקוטן מעלים צלקות של פצעונים(יש לי בגב, על החזה ובפנים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010רון שלום
אין מניעה לשלב בין השניים . רואוקטן עשוי להעלים צלקות קטנות ועדינות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבוביות פתוחותעור מעורב26/08/2010
אני בת 36. העור שלי תמיד היה מעורב: יבש עם נטיה לשמנוניות בסנטר ועל האף. בחודשים האחרונים אני רואה תופעה של נקבוביות פתוחות גם בשני צידי הפנים. כשמסתכלים מקרוב רואים גם צמיחה של שערות עדינות. העניין בולט יותר כשאני מתאפרת (נראה כמו חורים קטנים בפנים). הלכתי לרופא נשים והוא טען שאין שום בעיה אך החליף לי את הגלולות ליתר ביטחון.
האם זה משהו שקשור לגיל? איך ניתן לטפל בזה? האם פילינג קל שעשיתי לפני מספר חודשים ושימוש במשחות מבהירות מגבירים את התופעה?
מודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשיבי
שלי27/08/2010אומנם אני בת 14
אבל אני יודעת על זה
לאמא שלי יש נקבוביות מאז ומתמיד ,
תמיד כל חייה היו לה פנים יפות זוהרות ובעלות לחות מעל המינמל
ולכן אם הזמן מזדקנים ,
לצערנו
ואז כנראה יש כמו נקבוביות פתוחותעם השנים השחורים יוצאים וזה מה שנשאר
באזור האף ,
אצל אמא שלי תמיד היו באף כנראה
ועם השנים נוספות נקבוביות ללחים ולמעלה באף
אצלי תמיד מאז גיל קבלת הוסת היו נקודות שחרחרות\נקבוביות באף
כעת הן מתפשטות אט אט ללחיים
אני לא ממליצה להוציא שחורים , אם יש לך גם
ואם יש לך נקבוביות , סימן שככה העור שלך בנוי ואני בספק עם העור שלך יבש
חוצמזה אם היו לך הרבה פצעונים בילדות ועור שמן\מבריק בפנים
עד גיל 50 לפחות אולי יהיה לך אפילו לא קמט אחד, ואם כבר אולי מתחת לעיניים
תלוי בחיים, תורשה וכמובן האזור שאת גרה בו
אם תגורי בערד למשל , העור יהיה חלק יותר
אני ממליצה להשתמש בקרמים רק מסדרות טבעיות לגמרי ,
כמו קרמים וסבונים טבעיים ועדינים שיעזרו לעור לקבל שמנים טבעים מהטבע להצערתו,
מנסיון המוצרים של סדרת אובליפיחה 100% איכותיים , וטיבעיים ואכן עוזרים
אני קונה רק מחברת שביט של אובליפיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקבוביות פתוחות
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני עקיצות בכל הגוף-אין יתושיםולד26/08/2010
שלום,
סימני העקיצות הופיעו מלפני כחודש לאחר שהייתי ביער ביום ממש חם.
לאחר שהגעתי הביתה יכל להיות (אינני זוכר) שמפאת עייפות לא התקלחתי ,נכנסתי למיטה וישר נרדמתי.
אם היו יתושים בטח הייתי מתעורר -מניסיון.
כאמור מדובר בעקיצות בכל הגוף,עיקרן בגב
אם לא מדובר ביתושים ,מה יכל לגרום להופעת העקיצות?
אציין שיש לי רגישות לאבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני עקיצות
ד''ר צחי שלקוביץ29/08/2010ולד שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)