מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנהיניב14/11/2010
שלום,
אני בן 16 ויש לי אקנה בדרגה שניה.
עכשיו אני משתמש בסבון פנים ACNIL WASH ובמשחה אדפרין אבל לא כל כך עוזר הייתי רוצה משחה חזקה יותר. שמעתי על בנזיל פרוקסיד או משהו כזה איך זה?
ואיזה משחה הייתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010יניב, שלום.
לא ניתן לטפל באקנה באופן וירטואלי. פנה לרופא עור שלך בשאלת שינוי בטיפול שלדבריך לא עוזר לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקונומיקהדנה14/11/2010
שלום,
לפני יומיים השתמשתי באקונומיקה בידיים חשופות במשך כחצי יום. אני יודעת שזה מאוד לא ממולץ אבל לצערי המעשה כבר נעשה.
בערב אצבעות היידים קצת התנפחו והאדימו ונראה שיש לי שטפי מתחת לעור.וחוש המגע ביד נפגע מאוד, וכמובן שהידיים כאבו והיו רגישות למגע.
היום המצב קצת השתפר אך עדיין הן כואבות ונפחות.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע---14/11/2010
שלום,
אקדים ואומר שהנושא מעט מביך :-(
אך לפני פרק זמן של חודשיים לערך, הבחנתי בנקודה לבנה אשר הופיע על פני שק האשכים.
הדבר קרה לי גם בעבר.
אך הפעם (לא בחוכמה, אני מודה), ניסיתי להוציא את הנקודה על ידי הפעלת לחץ (דבר אותו לא אעשה שוב לאחר שקראתי מאמרים רבים המספרים על הנזק שיכול להיווצר).
בעת הפעלת הלחץ מעט מאוד מן החומר נפלט, ולאחר יומיים, האזור הפך למזוהם, מאוד נפוח ואדום.
עברו יומיים מאז ואני די מודאג, מה ההשלכות לכך והאם יש משהו שאני יכול לעשות בכדי לשפר את המצב ולהביא להחלמה מהירה?
או שמא זה מחייב בדיקת רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד הערה קטנה...
---14/11/2010על פי מאמרים שקראתי, יכול להיות ומדובר בקשריר שנוצר, אך איני בטוח בכך.
במידה וכן, מה ההשלכות ומה ניתן לעשות?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותלירון13/11/2010
שלום- לאחרונה הצטלקו לי צלקות בגוון בהיר- כמעט לבן כשגוון העור מסביב מאוד כהה והן בולטות מאוד.
מה אני יכולה לעשות ע"מ שלא יבחינו בהן? האם חשיפה לשמש (ברור שלא לשמש חזקה מדי ולא חשיפה מוגזמת) תכהה אותן? ואם אכן הצבע משתווה מתישהו, זה תהליך ארוך?
ושאלה אחרונה-
"קלו קוט"- יכול לעזור במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/11/2010לירון שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עוראנה13/11/2010
יש לי כתמי עוד ומין נקודות לבנות כאלה בפנים
כשאני שמה מק אפ העור שלי נראה יותר מגעיל מאשר בלי מק אפ
רציתי לדעת אם יש טיפול כדי לעשות תפנים חלקות
ומה הטיפול הכי טוב לנקודות שחורים?
תוודה אשמח לתשובות:)
ואני שואלת פה כי פשוט אני עושה תור לרופא עור ולוקח יותר מחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/11/2010אנה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
אנה15/11/2010התכוונתי לנקודות האלה הלבנות אני לא יודעת בדיוק מזה
האם יש טיפול לזה? ורציתי לדעת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף תענו לי
אנוש17/11/2010ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להבהיר את צבע העור?????כהה13/11/2010
יש לי צבע עור כהה וזה ממש מתסכל אותי!
אני כל כך רוצה להיות בהירה יותר...
האם יש איזשהם כדורים או זריקות או טיפולים שמפרקים את המלנין ונותנים לעור שלי גוון בהיר יותר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להבהיר את צבע העור????? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט13/11/2010ניתן עיי מריחה של הידרוקינון בריכוזים גבוהים להבהיר את העור ואולם הדבר לא מומלץ עקב תופעות לוואי אפשריות כמו רגישות מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בטוסיקנופר12/11/2010
שלום,
אני בת 19,לאחרונה עליתי במשקל משהו כמו 2-3 קילו,הופיעו לי המון סימנים ארוכים לבנים באיזור העכוז ולפי מה שקראתי באינטרנט אני מניחה שאלה סימני הרזייה.
רציתי לדעת איזה טיפול קיים להעלמת סימנים אלה?האם הטיפולים באמת מעלימים את הסימנים? והאם יש סיכוי שאלו הם לא סימני הרזייה?
תודה מראש,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בטוסיק - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010קרוב לוודאי במדובר בסימני מתיחה ניתן עיי טיפולי לייזר או גלי רדיו לשפר את המראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןאיתי12/11/2010
שלם אני מחפס דרך להסיר נקודות חן בלי נזק לאור או רפוי וחיפשתי המון דרכים ולא מצתי דרך להסיר את הנקודות חן בלי שיגרום נזק כול שהו. עם יש דרך להסיר את הנקודות חן בלי נזק כול שהו ועם יש בחו"ל או במקום רחוק שיש שם את הדרך להסיר את הנקודות חן.תודיהו לי בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010בסמידה ומדובר בנק חן בולטות בפנים ניתן להסירן עם סימן מינמלי עיי לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול צלקות אקנה בגלי רדיועדי12/11/2010
שלום, יש לי מעט צלקות בפנים כתוצאה אקנה בגיל ההתבגרות. שמעתי על טיפול חדש בגלי רדיו שאמור לגרום לצמיחת הקולגן ואלסטין באזור הצלקת. רציתי לדעת מה דעתכם על הטיפול הזה? האם הוא באמת יעיל ומניב תוצאות טובות? והאם יש סיכונים לטיפול (במיוחד האם הקרינה הזו מסוכנת מבחינת סרטן העור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
עדי12/11/2010רציתי לשאול גם האם הטיפול הזה של גלי רדיו יעיל יותר מטיפול של פילינג עמוק בצלקות אקנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול צלקות אקנה בגלי רדיו - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010הטיפול אינו מסוכן לעור מבחינת סרטן העור וזאת נכון לניסיון הרפואי שנצבר עד היום מבחינת תוצאות ניתן לקבל שיפור ואולם הוא מופחת בהשוואה לטיפולי לייזר הגורמים לקילוף של העור כמו co2 או לטיפול בפילינג כימי עמוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לצלקותיעל11/11/2010
שלום, יש לי עור יחסית כהה, אני משתמשת במשחה לצלקות, מדרמה, ורציתי לדעת אם היא הופכת את הצלקת ללבנה ומבהירה את האיזור באופן שונה משאר חלקי הפנים או שהצלקת פשוט נעלמת והאיזור נראה אחיד עם שאר הפנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לצלקות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010בדכ נישאר אזור בהיר יותר מהעור בסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ונקודות על העוריאיר11/11/2010
שלום.לאחר ניתוחון להסרת נקודת חן "חשודה" נותרה צלקת בגב.
חודשיים לאחר מכן, התחלתי למרוח בהנחיית רופאת העור משחת KELO COT ואני משתמש בה במשך כ-3 וחצי שבועות. מתי צפוי להראות שיפור משמעותי בצלקת?
שאלה נוספת: שמתי לב שעל הידיים שלי יש נקודות בגודל נקודות חן קטנות בצבע אדום.
מהי המשמעות של נקודות כאלו על העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת ונקודות על העור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010יש צורך במריחה של מס חודשים לגבי הידיים יתכן ומדובר בהמנגיומות ואז המשמעות היא אסתטית בלבד בכל מיקרה מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגייןשלו10/11/2010
התחלתי להשתמש בתכשיר ריגיין 5% שמיועד להקרחה גברי ואילו אני אישה...עקב טעות בהבנת הנשמע השתמשתי מספר פעמים גבוה בהרבה מהמומלץ!
נאמר לי לחלק את השיער לארבעה שבילים ולהשפריץ נוזל לאורך השביל וכעת אני רואה בהוראות המוצר שיש להשפריץ רק פעם אחת בכל שביל ואילו אני השפרצתי 5!
וזה נמשך לאורך 20 הימים האחרונים!
הנשירה החמירה בצורה קיצונית ודלילות השיער ממש ניכרת!
מה עלי לעשות?
אני ממש בלחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגיין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010בדכ גם בכמות המומלצת תתיכן נשירה מוגברת בחודש הראשון לטיפול אל דאגה השיער יתאושש ויצמח מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום באיזור החזהגבי10/11/2010
שלום,
בחודשים האחרונים שמתי לב שהופיע לי כתם אדום באיזור מרכז החזה. בנוסף לזה, בערך במרכז הכתם יש נקודת חן חומה, שאני לא יודע להגיד האם היא שינתה צורה או לא, אבל אני יודע שיש לי אותה לפחות שנתיים. אני לא מרגיש כאב או גירוד באיזור הכתם.
במה יכול להיות מדובר? האם כדאי לגשת לרופא עור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום באיזור החזה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד אדיר ברגליםיעקב10/11/2010
שלום רב!
אני בן 36 ואחת לכמה חודשים מופיע אצלי גירוד מטריד ברגליים,
או מתחת לברך בחלק הקדמי, וגם מתחת לברך מאחורה (בשוקיים)
בשלושה שבועות האחרונים זה חזר , בעיקר בחלק האחורי תחתון של הרגל וזה ממש מגרד עד רמות שאני יכול לפצוע את עצמי מגירוד.
אין שום דבר על העור (חוץ מקצת שריטות כתוצאה מהגירוד)
מה זה יכול להיות ?
תודה מראש
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד אדיר ברגלים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור ניתן לשמן את האזור בקרם לחות לצימצום תחושת הגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת שהתפתחהפטריון09/11/2010
שלום,
לפני כמה חודשים התחילה לי ככל הנראה אקזמה באחת האצבעות, מאז מרחתי עליה משחה (טבע דרם במרשם מרופא המשפחה), האקזמה באצבע הספציפית ביד עברה, אבל יחד עם זאת התחלתי לסבול מאקזמה כל פעם באצבע שונה באקראי.
עם זאת שמתי לב לאדמומיות עם סוג של קליפה גם בטבור גם שם שמתי את את אותה המשחה, הדבר הרגיע ואף העביר את התופעה לזמן מה אך אז היא חזרה.
כמו כן, גם באיזור המפשעה נהיו לי כתמים אדמדמים שמדי פעם מגרדים וגם הם הולכים ובאים באקראי, יש לציין שיש גם כתמים אדמדמים על איבר המין שגם מריחה של המשחה עליהם מעלימה אותם לזמן מה ואז הם חוזרים.
עד עכשיו לא פניתי לרופא עור כי חשבתי שהבעיה תחלוף, כרגע המצב ממש לא נעים לי ואני מחכה להפניה שלי, בנתיים מנסה טיפול של משחות כמו טבעדרם ודרמובט קרם, הן משהות את התופעה אך לאחר זמן מה הן חוזרות.
האם תוכל לתת לי את חוות דעתך על הבעיה וכיצד ניתן לטפל אם בכלל, אולי יש צורך בטיפול תרופתי חריף יותר, האם זו באמת האקזמה שהתפתחה ממקום למקום או אפקט של מצבי לחץ או שמדובר במקרה אחר, עד עכשיו אני עם חברה קבוע מספר שנים ולמיטב ידיעתי הכל תקין.
אשמח להתייחסות, אל אף אורך ההודעה, המצב פשוט כבר ממש מתחיל להעיק לי.
תודה רבה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת שהתפתחה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה קלינית מומלץ שתיפנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)