מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים שאלה דחופהרויטל08/01/2008
שמי רויטל אני בת 23, התחלתי טיפול של יישור שיניים לפני כחודש ועד כה הייתי רק פעם אחת בחיזוק הגשר, החלפת הגומיות וכו..
תחילה האורטודנט המומחה, הרכיב לי את הגשר, אך הפעם השניה שהגעתי נכנסתי והייתה רופאה שטיפלה בי, שאלתי אותה היא אמרה לי שהיא רופאה ולא סייעת. והיא התחילה את הטיפול, היא הסירה את חוט הברזל, החליפה לי לחוט חדש ואף שמה לי גומיות.
שאלתי היא כזו, קראתי בפורות שאין לתת לאף אחד, אף אחד חד משמעית. לגעת לי בשיניים, אפילו לא לסייעת (כך היה כתוב)רק האורטודנט המומחה רשאי לעשות זאת, בשביל זה אני משלמת כל כך הרבה כסף.
יש לציין שאחיותיי עשו כבר יישור שיניים, ואת החיזוקים שמבצעים אחת לחודש, ביצע האורטודנט.
שאלתי תוך כדיי טיפול את הרופאה, והבהרתי מראש שהיא לא נעלבת, והיא אמרה לי :" טוב שאת שואלת, אל דאגה אני רופאה. דקטור לומר בודק,(נוכח בחדר) רק אם את שוברת בטעות את הגשר כדיי לעשות תיקונים למיניהם...." תשובה שנראתה לי דיי מפוקפקת..
אני צריכה את עזרתך בדחיפות, זה לא נראה לי נכון , ונראה כי עליי לדרוש להיות מטופלת ע"י הרופא המדובר, גם אם זה רק להחלפת גומיות.
מה דעתך?
בתודה רבה מראש
והמשך יום נפלא.
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את מטופלת בקופת חולים כללית?
ד``ר אריאל דינבר11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?