מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור מבפנים הלסת לשן אחת בלבדdvir23/09/2011
שלום,
אני בן 27 (זה חשוב לקשר השאלה) ויש לי שן אחת בלסת העליונה שצמודה לניב לא לכיוון המרכז אלא לכיוון פנים הפה שהיא בולטת פנימה וזה יוצר מראה של הלסת שמפריעה לי (מבליט מאוד את הניב ואני לא אוהב את זה).
רציתי לדעת אם יש אפשרות להחזיר רק את השן הזו ל"מסלול" והאם אפשר לעשות
את היישור הזה מבפנים הפה כדי שלא יראו - אני כאמור בן 27 ועברתי את הגיל של
הטבעות...
עוד דבר שקשור - אני מתכנן לעשות קיבוע ללסת העליונה ולפי מה שאני מבין השן
הזו לא כלולה בקיבוע (כי לוקחים רק את ה-6 קדמיות והשן הזו היא הרביעית מהמרכז. דרך אגב למה לוקחים רק את ה-6 ולא את כל השיניים. זה מה שהאורתודנטית שלי אמרה לי). האם אפשר איכשהו לשלב את היישור של השן הזו יחד עם הקיבוע הסופי?
ושאלה אחרונה בקשר לקיבוע - האם אני יכול לבוא לכל אורתודנט שיבצע לי את הקיבוע הזה? פשוט האורתודנטית שמטפלת בי - לא עושה רושם שהיא כ"כ בקיאה בזה. כל פעם שאנחנו מדברים על זה היא איכשהו דוחה את זה בכל מיני תירוצים, מה שנראה שהיא לא כ"כ בטוחה בעניין הזה (בכלל, לא רק לגבי)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור מבפנים הלסת לשן אחת בלבד - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/09/2011קיימת אפשרות של טיפול מבפנים שנקרא טיפול לינגואלי.
אפשר לכלול שן זו בקיבוע. ראה תשובתי לשאלה הקודמת.
בקיבוע עלולות להיות תקלות במשך הזמן, כך שרוב האורתודונטים (כולל כותבת התשובה הזו) לא ירצו להיות אחראים לתוצאה של טיפול שביצע אורתודונט אחר או שידרשו מחיר גבוה למדי עבור הקיבוע בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?