ניתוח לסת עליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לסת עליונה
    עמית
    25/09/2011

הרחבת לסת עליונה עמית | 13:22 19/09/2011

היי!
    שמי עמית ואני בת 21 לפני מספר חודשים גילו שיש לי ציסטות מעל ארבעת השיניים הקדמיות ועשו לי בהן טיפולי שורש, ולאחר כחודש הרופא שלי החליט לעקור את אחת השיניים הקדמיות שלי כי היא חזרה יותר מסנטימטר אחורה, והוא אמר לי שנעשה כתר על כל החמש שיניים הקדמיות.
    עכשיו, כחודשיים לאחר שעקרו לי את השן ושמו לי כתר זמני אני התלוננתי לרופא שהכתרים בולטים יותר מהשיניים האחוריות והוא אמר לי שאלה השיניים הכי דקות שהוא יכול לעשות בזמניות ואפילו בקבועות הוא לר יודע אם אפשר לעשות את זה יותר טוב בגלל שהלסת שלי מאוד סגורה ושהשיניים שלי מאחורה הם יותר בפנים. הוא אמר לי שאם זה מאוד מפריע לי אז אפשר לעצור עכשיו (כשאני עם הגשר של השיניים הזמניות) ושאני אלך לאורתודנט ואעשה הרחבת לסת כדי שהשיניים שלי שמאחורה יצאו למקום שלהם (והוא אמר שבזמן ההרחבת לסת הוא יוריד לי את הגשר של הכתרים פעמיים שלוש כדי לנקות אותו ולהדביק אותו כמו שצריך) ואז נעשה את הכתרים הקבועים מקדימה.
    האם ניתן לעשות הרחבת לסת בגיל שלי ובמצב שלי (כשיש גשר של כתרים בחמש מהשיניים הקדמיות), האם הרחבת הלסת תעזור לי להוציא החוצה את כל השיניים כולל אלה שמקדימה יותר אבל אין עליהן כתר.
    האם צריך לעשות ניתוח בשביל לעשות הרחבת לסת עליונה? אם כן מה הוא תהליך הניתוח ומה הן התוצאות שלו? האם התוצאות טובות אשר מיישרות את השיניים ומוציאות אותן החוצה. האם אחרי שעושים את הניתוח צריך לשים מכשירים בשיניים?
    כמה זמן בדרך כלל לוקח לעשות הרחבת לסת?
    אני אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות.
    בתודה מראש
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לסת עליונה

הוספת תגובה

• ניתוח לסת עליונה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/09/2011

לא ברור לי מדוע לא ניתן לשחזר את המצב הקודם, שהשתנה עקב העקירה. הרחבת לסת משמעותית בגילך דורשת בדרך כלל התערבות כירורגית וכדי שהמצב ישאר יציב תצטרך לשומרו באמצעות פלטה שנים רבות. צריך יהיה לחתוך את הגשר כדי לאפשר הרחבה. הרחבה מהירה מתבצעת תוך שבועות ספורים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לבירור בקשר לתגובה

עמית
    25/09/2011

היי!
    תודה שענית על שאלתי אך לא בדיוק הבנתי את התשובה שלך.
    את אומרת לי שבגילי אם אני רוצה לעשות הרחברת מהירה זה רק באמצעות ניתוח?
    בנוסף אם יש לי גשר בשיניים הקדמיות ואני עושה הרחבת לסת אז אני אצטרך להיות להסתובב תקופה לאחר הניתוח הגשר של הכתרים או שאני אצטרך לעשות כתרים חדשים וחתוך את הגשר מקדימה לחצי?

האם הניתוח באמת שווה את זה? האם התוצאות טובות ושוות את הכאב?
    כמה זמן לוקחת בדרך כלל ההחלמה מהניתוח? ומה עושים אחרי הניתוח, שמים מכשיר להרחבת הלסת ואחרי זה גשר. כמה זמן זה בדרך כלל לוקח?

אני יודעת שבאתר הזה לא מדברים על מחירים אבל אני מתחילה השנה ללמוד באוניברסיטה, אז אין לי הרבה כסף, אז רציתי לדעת כמה בערך עולה כל התהליך ממהתחלה ועד הסוף. אני מאוד הודה לך עם תוכלי לענות לי על שאלה זאת.

בתודה מראש

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לבירור בקשר לתגובה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/09/2011

ניתן לנסות להרחיב ללא ניתוח.
    אך אם את מתחילה ללמוד באוניברסיטה, ואם מדובר באוניברסיטת תל-אביב, יש מחיר מוזל מאוד לטיפול אורתודונטי בבית הספר לרפואת שיניים לסטודנטים.
    בכל מקרה, כדאי לפנות לייעוץ אורתודונטי, שקיים גם באוניברסיטת תל-אביב, ב"הדסה"-ירושלים ברמב"ם בחיפה ובבלינסון או במסגרת פרטית או ציבורית, כי גם לי התמונה לא ברורה למרות שהשתדלת להיות מדוייקת בתאור הבעיה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו