מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי יישור שינייםקרן30/09/2011
ביתי בת ה-11 זקוקה ליישור שיניים. הייתי אצל אורטודנט שהמליץ על רסן לחצי שנה ולאחר מכן טבעות על השיניים. כיום יש סוגים שונים של יישור שיניים. יש שקוף, פנימי,בלתי נראה ועוד. האם יש חסרונות לשיטות השקופות של יישור השיניים (חוץ מחסרון כספי)? אני מתלבטת האם לעשות לה יישור שיניים בשיטה הישנה והמקובלת או להתקדם עם הטכנולוגיה וכך להקל גם עליה.
האם יש רופא מומלץ שמבצע יישור שיניים בדרכים מתקדמות? מסתבר שהרבה רופאי שיניים משתמשים בשיטה המסורתית והישנה.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי יישור שיניים - תגובה
ד``ר אריאל דינבר01/10/2011כאשר מדובר על ילדה בת 11 הייתי ממליץ להתרכז במכשור הפשוט והיעיל ביותר. במקרה זה: סמכים ממתכת מודבקים בחזית של השיניים. בסדרה זו של מכשירים יש מתקדמים יותר - סמכיים ננעלים (ללא גומיות) הנחשבים "מתקדמים ". מכשור שקוף לכאורה עשוי ברובו מחומר בצבע השן (בד"כ חרסינה) שאינו טוב יותר אלא אסתטי יותר ובו בזמן גם עדין יותר. הוא לא ממש שקוף אלא פחות בולט במראה שלו. מבין שתי השיטות הייתי מחפש את האמין ביותר וזה מחזיר אותי למתכת. אופציות של מכשור פנימי נסתר (לינגואלי) מתאים יותר למבוגרים, דורש תשומת לב מיוחדת הרבה יותר קשה לנקות מכשירים אלו. גם כך הילד הישראלי הממוצע לא מקפיד כל כך על היגיינה אוראלית., לא נהוג לבצע לילדים בני 11 טיפול במכשיר זה. אולי תמצאי רופא/ה שיסכים, אני חושב שההתעקשות כאן איננה במקום. מקצועית, ניתן באופן תיאורתטי בד"כ לטפל בכל אחד מהמכשירים הקיימים בשוק, יש לבדוק אם הבעיה של בתך מתאימה לכל סוגי המכשירים. אישית אני ממליץ לך לטפל במכשור המתכתי בחזית של השיניים, זה מה שבחרתי כאשר טיפלתי בילדים ובילדות שלי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?