סוגי יישור שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי יישור שיניים
    קרן
    30/09/2011

ביתי בת ה-11 זקוקה ליישור שיניים. הייתי אצל אורטודנט שהמליץ על רסן לחצי שנה ולאחר מכן טבעות על השיניים. כיום יש סוגים שונים של יישור שיניים. יש שקוף, פנימי,בלתי נראה ועוד. האם יש חסרונות לשיטות השקופות של יישור השיניים (חוץ מחסרון כספי)? אני מתלבטת האם לעשות לה יישור שיניים בשיטה הישנה והמקובלת או להתקדם עם הטכנולוגיה וכך להקל גם עליה.
    האם יש רופא מומלץ שמבצע יישור שיניים בדרכים מתקדמות? מסתבר שהרבה רופאי שיניים משתמשים בשיטה המסורתית והישנה.
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי יישור שיניים

הוספת תגובה

• סוגי יישור שיניים - תגובה

ד``ר אריאל דינבר
    01/10/2011

כאשר מדובר על ילדה בת 11 הייתי ממליץ להתרכז במכשור הפשוט והיעיל ביותר. במקרה זה: סמכים ממתכת מודבקים בחזית של השיניים. בסדרה זו של מכשירים יש מתקדמים יותר - סמכיים ננעלים (ללא גומיות) הנחשבים "מתקדמים ". מכשור שקוף לכאורה עשוי ברובו מחומר בצבע השן (בד"כ חרסינה) שאינו טוב יותר אלא אסתטי יותר ובו בזמן גם עדין יותר. הוא לא ממש שקוף אלא פחות בולט במראה שלו. מבין שתי השיטות הייתי מחפש את האמין ביותר וזה מחזיר אותי למתכת. אופציות של מכשור פנימי נסתר (לינגואלי) מתאים יותר למבוגרים, דורש תשומת לב מיוחדת הרבה יותר קשה לנקות מכשירים אלו. גם כך הילד הישראלי הממוצע לא מקפיד כל כך על היגיינה אוראלית., לא נהוג לבצע לילדים בני 11 טיפול במכשיר זה. אולי תמצאי רופא/ה שיסכים, אני חושב שההתעקשות כאן איננה במקום. מקצועית, ניתן באופן תיאורתטי בד"כ לטפל בכל אחד מהמכשירים הקיימים בשוק, יש לבדוק אם הבעיה של בתך מתאימה לכל סוגי המכשירים. אישית אני ממליץ לך לטפל במכשור המתכתי בחזית של השיניים, זה מה שבחרתי כאשר טיפלתי בילדים ובילדות שלי. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו