מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהאופיר23/01/2008
שלום
א.כל הכבוד על העזרה שאתם נותנים פה,כידוע טיפולים אורטודנטים הם נושא רגיש.
לענייני:אני בן 20 וחצי,בלסת העליונה עדיין קיימים ניבים חלביים(שאינם מראים סימנים שהם עומדים להיפרד ממני בקרוב) ומן החך ישנן הניבים הבשריים בגודל מלא שלא ממש נראים לעין פנים מול פנים אבל מזויות שונות ניצן לראות ולא נוח לי עם העניין בלשון המעטה. אני במצב הזה בערך שנתיים וחצי ואני מתכוון להגיע להחלטה לטפל.כמובן ע"מ לסדר את המצב עליי לשים ברזלים.במהלך הזמן צברתי ידע וביקרתי מס' אורטודנטים כך שבגדול אני מודע לאפשריות העומדות בפני.מבחינה ויזואלית אני בסדר גמור עם המראה של הלסת התחתונה והלוואי שלא היו צצות הבשריות מן החך.
1)האם לשקול בכלל עקירה של הניבים הבשריים וטיפול בשתלים?
2)שתי אורטודנטים (פרטי וקופת חולים) חושבים שצריך לעקור עוד זוג שיינים בריאות בכדי ליצור מקום לניבים ואורטודנט מקופה אחרת חושב שאפשר להכניס את אותן שיינים ללא עקירה נוספת? האם יכול להיות ששניהם צודקים?
3)מה ההבדל בין האופציות השקופות השונות?
זקוק לתשובותיך,תודה רבה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון הדילמה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2008תשובות לשאלותיך:
1. תמיד ניתן לשקול עקירות ושתלים, אך לפי הידוע היום, שתלים לא בהכרח ישרדו כל ימי חייך, כיון שתיתכן נסיגה של העצם, בה אחוזים השתלים.
2. ניתן לפתור בעיות רפואיות בכמה דרכים, לכן אתה צריך לבחור את הדרך שנראית לך – לפי הצעה של מומחה/ית לאורתודונטיה.
3. קיימות פלטות שקופות, שניתן להסירן, קיימים מכשירים קבועים פנימיים וקיימים סמכים (ברקטים) שקופים חיצוניים לשיניים בשילוב קשתות עדינות ממתכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדילמה
אופיר26/01/2008סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף"?
לאחרונה קראתי על טיפול שמשלב ניתוח בחניכיים ובו טומנים גרגירי אבקה מסויימים שבעצם מאפשרים קיצור זמן משמעותי ביותר ביישור השיניים, הניתוח מתבצע בהדסה עין כרם ובמקביל טיפול בברזלים,קבעתי תור ונפגשתי עם הרופאה(ד"ר עידית ברקנה) וזה נשמע מוצלח מאד גם למצבי.
האם את מכירה את הטיפול ומה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות נוספות
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2008אכן, סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף".
הטיפול שאתה מתאר נקרא Wilcodontics. הוא חדשני ולכן יש עדיין מעט מחקרים עליו בספרות המדעית. אם חשוב לך טיפול מהיר נסה זאת. אתה בידיים טובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?