דילמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה
    אופיר
    23/01/2008

שלום
    א.כל הכבוד על העזרה שאתם נותנים פה,כידוע טיפולים אורטודנטים הם נושא רגיש.
    לענייני:אני בן 20 וחצי,בלסת העליונה עדיין קיימים ניבים חלביים(שאינם מראים סימנים שהם עומדים להיפרד ממני בקרוב) ומן החך ישנן הניבים הבשריים בגודל מלא שלא ממש נראים לעין פנים מול פנים אבל מזויות שונות ניצן לראות ולא נוח לי עם העניין בלשון המעטה. אני במצב הזה בערך שנתיים וחצי ואני מתכוון להגיע להחלטה לטפל.כמובן ע"מ לסדר את המצב עליי לשים ברזלים.במהלך הזמן צברתי ידע וביקרתי מס' אורטודנטים כך שבגדול אני מודע לאפשריות העומדות בפני.מבחינה ויזואלית אני בסדר גמור עם המראה של הלסת התחתונה והלוואי שלא היו צצות הבשריות מן החך.
    1)האם לשקול בכלל עקירה של הניבים הבשריים וטיפול בשתלים?
    2)שתי אורטודנטים (פרטי וקופת חולים) חושבים שצריך לעקור עוד זוג שיינים בריאות בכדי ליצור מקום לניבים ואורטודנט מקופה אחרת חושב שאפשר להכניס את אותן שיינים ללא עקירה נוספת? האם יכול להיות ששניהם צודקים?
    3)מה ההבדל בין האופציות השקופות השונות?

זקוק לתשובותיך,תודה רבה

אופיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• פתרון הדילמה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/01/2008

תשובות לשאלותיך:
    1. תמיד ניתן לשקול עקירות ושתלים, אך לפי הידוע היום, שתלים לא בהכרח ישרדו כל ימי חייך, כיון שתיתכן נסיגה של העצם, בה אחוזים השתלים.
    2. ניתן לפתור בעיות רפואיות בכמה דרכים, לכן אתה צריך לבחור את הדרך שנראית לך – לפי הצעה של מומחה/ית לאורתודונטיה.
    3. קיימות פלטות שקופות, שניתן להסירן, קיימים מכשירים קבועים פנימיים וקיימים סמכים (ברקטים) שקופים חיצוניים לשיניים בשילוב קשתות עדינות ממתכת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדילמה

אופיר
    26/01/2008

סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף"?
    לאחרונה קראתי על טיפול שמשלב ניתוח בחניכיים ובו טומנים גרגירי אבקה מסויימים שבעצם מאפשרים קיצור זמן משמעותי ביותר ביישור השיניים, הניתוח מתבצע בהדסה עין כרם ובמקביל טיפול בברזלים,קבעתי תור ונפגשתי עם הרופאה(ד"ר עידית ברקנה) וזה נשמע מוצלח מאד גם למצבי.
    האם את מכירה את הטיפול ומה דעתך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות נוספות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/01/2008

אכן, סמכים שקופים זאת אומרת מה שידוע כ"גשר שקןף".
    הטיפול שאתה מתאר נקרא Wilcodontics. הוא חדשני ולכן יש עדיין מעט מחקרים עליו בספרות המדעית. אם חשוב לך טיפול מהיר נסה זאת. אתה בידיים טובות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו