מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחיקת לשוןתומר30/10/2011
אני בן 21, ולאחר שנים של טיפול אורטונדטי הגעתי למצב שהשיניים שלי ישרות, אך המנשך שלי פתוח (באזור הקדמי)
והומלץ לי ללכת לקלינאית תקשורת בכדי לטפל ב"דחיקת לשון".(שלפי האבחון מתרחשת אצלי במנוחה, בליעה ודיבור)
מכיוון שיש לי קיבוע בשיניים העליונות,
ויש לי פלטה שאני שם בלילה על השיניים התחתונות,
רציתי לשאול אם באמת יש צורך בזה. מה שאני מנסה להבין זה:
האם דחיקת לשון יכולה להזיז את השיניים אפילו שיש עליהן קיבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין30/10/2011בהחלט כן. הקיבוע שומר את יחסי השיניים המקובעות בינן לבין עצמן אך הלשון יכולה לשנות את יחסי שיני הלסת העליונה לאלה של הלסת התחתונה באזור הקדמי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח להבהרה
תומר30/10/2011"הלשון יכולה לשנות את יחסי שיני הלסת העליונה לאלה של הלסת התחתונה"
אשמח להבין מה זה אומר?
והאם זה עניין אסתטי או שיש לזה גם משמעות לגבי בריאות השיניים והפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח להבהרה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין30/10/2011הכוונה שיכול להיווצר רווח גדול מזה שקיים עתה במימד האנכי ו/או במימד האופקי בין השיניים הקדמיות העליונות לתחתונות.
העניין בעיקרו אסטטי.
קיימת טענה שכוחות יתר על השיניים, גם אם נובעים מהלשון, עלולים לגרום לקיצור השורשים, אך מצב זה נדיר למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?