שאלה לגבי מרחיב לסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מרחיב לסת
    ניר
    03/11/2011

יש לי מרחיב לסת המורכב מ-2 טבעות המודבקות על כל שן בצדי הלסת ובאמצע מעין קפיץ.
    המכשיר פוגע לי ביכולת הדיבור וגורם לי לייצור רוק מוגבר ( או פשוט בקושי לבלוע אותו ).
    כמו כן, גורם לי המכשיר לכאבים מאוד חזקים כשאני מנסה לאכול ,לבלוע או לדבר ( זאת עקב חיכוך של הלשון עם המכשיר, שמרוב חיכוך פצע לי את הלשון ויצר שם כיב ).

קניתי סורנד, תרסיס לחלל הפה - אך זה לא עוזר במיוחד בינתיים ( אני משתמש בתרסיס מאתמול ).

השאלות שלי הן כאלה -
    הכאב יעבור באיזשהו שלב? כי כרגע זה לא נראה לי אפשרי, המכשיר מתחכך לי בלשון בצורה רבה ואני לא רואה דרך למנוע את זה.

הדיבור שלי יחזור להיות נורמאלי?

האם כל פעם שאחזור אל האורתודנט למתיחת הקפיץ? ( בערך פעם בחודש ) שוב צפויים לי קשיים בדיבור?

תודה מראש לכל העונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מרחיב לסת

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מרחיב לסת - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    03/11/2011

בדרך כלל מתרגלים. ילדים מתרגלים מהר וככל שהגיל עולה יכולת ההסתגלות יורדת.. מתיחה לא גורמת לחזרת קשיי ההסתגלות של הלשון. מקווה שתתגבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, עוד שאלה

ניר
    04/11/2011

יכול להיות שלא אסתגל לזה כלל?
    אני בן 22, לא ממש ילד, ויכול להיות שבגלל זה אבטל את הטיפול.
    אני לא יכול לחפש עבודה כשאני לא מסוגל לדבר כרגיל וזה גם מוריד לי מאוד את הבטחון העצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, עוד שאלה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    04/11/2011

יכול להיות שתרגיש לא מסתגל. לא חייבים לבטל את הטיפול. ניתן להשתמש במכשיר אחר, שאליו יהיה לך קל הרבה יותר להסתגל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו