מנשך OPEN BITE

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנשך OPEN BITE
    שירן
    09/11/2011

שלום,
    אני קלינאית תקשורת שעובדת עם ילדים גם על הגיה של צלילים שאין להם. רציתי לשאול על ילדים שמשתמשים עד גיל מאוחר במוצץ (במקרה שיש לי גיל 6 שנים) ונוצר להם מנשך פתוח. האם זה נסגר או מתאחה מעצמו? ואם כן תוך כמה זמן? (זה מפריע להגיה ולכן חשוב לי לדעת מה הצפי במקרה של מנשך פתוח...)
    אשמח לתשובה,
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנשך OPEN BITE

הוספת תגובה

• מנשך OPEN BITE - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    09/11/2011

יש סיכוי גבוה שיסגר מעצמו, לפחות חלקית, ולא בצורה מלאה כיוון שהמנשך הפתוח עקב המוצץ יוצר "דחיפת לשון"=toungue thrust בבליעה, בדיבור ויתכן אפילו במנוחה.
    לתרגול הלשון אנו זקוקים לכם - קלינאי התקשורת והכי חשוב מבחינת המנשך הפתוח-תנוחת הלשון במנוחה.
    חותכות תחתונות מרכזיות בוקעות בסביבות גיל 6 ועליונות בסביבות גיל 7. יש להמתין לפחות שנה לאחר בקיעת החותכות המרכזיות העליונות כדי להעריך את מיקומן האנכי.
    בינתיים יעזור מאוד תרגול הלשון בבליעה ובמנוחה לפחות לסגירת המנשך בעתיד. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו