מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מורכבת מאודכנרת16/11/2011
היי אני בת 21 בגיל 15 עברתי יישור שיניים, שמו לי גשר בערך 9 חודשים.
הבעיה היחידה שהיתה לי זה רווח גדול ומכוער בין שתי השיניים הקדמיות העליונות והן גם היו עקומות הן פנו לצדדים.
יש לומר שבעקבות הטיפול כל הביטחון העצמי שלי עלה זה ממש השפיע על המראה.
אחרי הטיפול הרופא נתן לי פלטה ואחרי כמה זמן אמר לי שאני יכולה להפסיק להרכיב אותה, אני הרגשתי שהשיניים עדיין מתעקמות לילכן הלכתי לאורטודנט אחר, הוא עשה לי פלטה ואמר לי שאני אצטרך להיות עם הפלטה כל החיים בגלל שאין לי איזון בין השיניים לשפה העליונה (השפה העליונה שלי עולה למעלה ולכן הוא אמר לי שהלשון דוחפת את השיניים).
מאז אני ישנה כל לילה עם פלטה מגיל 15 אבל אני הרגשתי שהשיניים עדיין מתעקמות וכשאני בלי הפלטה הן זזות ורוצות לחזור למצב הטבעי.
בגלל שאני אובססיבית לשיניים אני ניסיתי לדחוף אותם עם הידיים ובטעות שברתי קצת את השיניים (שזה גם הפריע לי מאוד) ועשיתי השלמה. לכן אני כבר לא יודעת מי יכול לעזור לבעיה שלי השיניים התעקמו חזרה מאוד (הרווח לא חזר אבל הן התעקמו) ואני רוצה להחזיר אותם למצב הישר שלהן שהיו עד גיל 19 בערך.
בגלל שיש בהן עכשיו השלמות אני לא יודעת עם גשר כעת עלול לפגוע בהשלמות שבשיניים. עם איזה רופא אני צריכה להתייעץ?? אורטודנט? כירורג?
2. יש אפשרות בשיטה כלשהי ליששר את השיניים מלבד גשר ואינוויזיליין? (אינוויזיליין ממש ממש יקר הייתי בפגישת יעוץ וגם נראה מאוד לא נוח שצריך ללבוש אותו בלי הפסקה אז יש בעיה לאכול איתו)
3. אני כבר חשבתי על פתרון לעשות על השיניים כתרים או להדביק עליהן חרסינות האם זה יכול להיות הפתרון?.
אשמח לתשובה מהירה וסליחה על הסיפור הארוך פשוט זה מאוד חשוב לי ורציתי שתדעו את כל הפרטים. תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה??
כנרת16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה מורכבת מאוד - תגובה
ד``ר אריאל דינבר17/11/2011שלום כנרת. אני מבין את המצוקה שלך. נושא יציבות תוצאת הטיפול הוא נושא בעייתי ונוגע לכל המטופלים העוברים טיפול אורתודונטי. כדי להגדיל את היציבות הייתי ממליץ לאחר טיפול אורתודונטי להדביק מאחורי השיניים פס מתכת הנקרא: קיבוע. בנוסף לכך להרכיב בלילה פלטה נשלפת. ביחד לקבל את מקסימום השמירה על השיניים ע"מ שלא יזוזו. כמובן קודם לכן יש להביאן חזרה למקומן בעזרת טיפול. הדבקת סמכים על השיניים כאשר היא בסמוך או על שחזורים והשלמות יכולים בהחלט לפגוע בהן במיוחד בשלב הסרת הסמכים והסרת הדבק מהשיניים. אך ברוב המקרים אם הפעולות נעשות בזהירות לא נגרם נזק כלל. טכניקת הטיפול מאד תלויה בבעיה, בד"כ השיטות הקונבנציונליות כרוכות בהדבקת מכשירים על השיניים, אם זה במשטח הקדמי או במשטח האחורי. פלטות נשלפות/קשתיות שקופות הן פתרון טוב בחלק גדול מהמקרים. אני ממליץ לך לגשת להתייעצות נוספת אצל אורתודונט מומחה ובהתאם לבעייתך יציעו לך פתרונות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
כנרת17/11/2011תודה רבה על התשובה יש לציין שיש לי קיבוע והיתה לי בעבר פלטה שקופה ועכשיו מברזל מה שלא מנע הן לזוז, וזה גם מה שמתסכל אותי שניסיתי בכל דרך לשמור עליהן ישרות....
בגיל 21 לעשות גשר זה לא הכי כייף אבל אני מוכנה לעשות את זה כדי ליישר אותן פשוט לא הצלחתי להבין האם אפשר לשים גשר גם כשיש השלמות בשיניים?
יש לך אולי המלצה לאן לגשת? האם לך יש מרפאה שאתה מקבל מטופלים?
ושוב תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר אריאל דינבר18/11/2011בהחלט ניתן להדביק על השלמות. את יכולה לגשת לכל אורתודונט מומחה. פרטי המרפאות של מנהלי הפורום מופיעים באתר הנוכחי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?