שלום יש לי כמה שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יש לי כמה שאלות..
    ליהי
    28/11/2011

הלכתי לייעוץ של אורתודנט ושמעתי כבר 3 חוות דעת עד עכשיו..
    כולם אמרו לי שאני צריכה לעקור 4 שיניים לפני הרכבת הגשר.. 2 בלסת עליונה ו2 בלסת תחתונה..
    מפחידה אותי המחשבה שאאלץ להסתובב עם שיניים עקורות וחללים בכל הפה.. זה יראה נורא =\ תוך כמה זמן הרווחים אמורים להצטמצם שוב?
    והאם ניתן לבצע פעולה אחרת במקום לעקור 4 שיניים? כי אני ממש מפחדת מעקירות..

בנוסף לכך.. מאחר ואני בחורה בת 21, ואיני מעוניינת שיהיה לי גשר מתכתי ובולט בפה, ביקשתי בפירוש שישתמשו בקוביות חרסינה.. (שיהיה פחות בולט)
    והוא אמר שעדיף שלא, כי זה מאריך מאוד את הטיפול.. שאלתי אותו עד כמה זה קריטי.. והוא אמר מאריך בעוד חצי שנה בערך.. האם זה הגיוני?
    הוא אמר לי שגם משום שהשיניים בלסת התחתונה שלי קטנות מדיי אפשר להרכיב שם רק גשר מתכתי ולא חרסינה.. האם -זה- הגיוני?

האם זה יראה מצחיק אם אבקש שישימו לי בשיניים עליונות גשר חרסינה ובתחתונות (מאחר והוא אומר שאי אפשר חרסינה) מתכת? האם זה נפוץ.. והאם אנשים עושים את זה בדרך כלל?

תשתדלו לענות לי על כל השאלות בבקשה שלא אצטרך לחפור ולשאול שוב.. כי הנושא הזה חשוב לי:)
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יש לי כמה שאלות..

הוספת תגובה

• שלום יש לי כמה שאלות.. - תגובה

ד``ר אריאל דינבר
    29/11/2011

1. הרווחים שיווצרו עקב עקירות נסגרים אט אט, מעבר לכך תזכרי שאת אמורה גם להרכיב גשר על השיניים שמושך תשומת לב בפני עצמו. כלומר מסביבך יראו שיש לך גשר ואולי פחות יבחינו ברווחים שנוצרו עקב העקירות. מהירות סגירת הרווחים תלויה במצב הראשוני של השיניים שלך בכמות הצפיפות, ובתוכנית הפעולה של הרופא שלך. לא נוכל לדייק בנתון זה.
    2. אם ניתן לבצע פעולה אחרת במקום עקירות? לאור העובדה שאנחנו לא יודעים מה בדיוק מצבך הראשוני ולא בדקנו אותך לא נוכל לתת לך אופציות טיפוליות חלופיות.
    3. זה נכון שמכשור מחרסינה נחשב "בעייתי " בהשוואה למכשור מתכתי ויש פוטנציאל גדול יותר לתקלות, אני מסכים שרוב האורתודונטים יעדיפו לטפל במכשור מתכתי מה עוד שאת טוענת ששינייך קטנות מהממוצע.
    4. ניתן בהחלט לבצע טיפול עם סמכים מחרסינה בלסת אחת ומתכתיים בלסת השניה. אבל לאור העובדה שבדק אותך מומחה ונתן את המלצותיו, הייתי סומך על המלצתו ומרכיב את המכשור שמתאים לך בהתאם לבעיה שלך ולגודל השיניים שלך. (אם יש לך גודל כף רגל מספר 38 לא צריך להתעקש לנעול נעליים מס 36 ...)
    בהצלחה
    נ.ב. את יכולה לחפור כמה שאת רוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.... עוד משו..

ליהי
    30/11/2011

אתה מכיר הרבה אנשים שעשו קוביות חרסינה בלסת אחת ומתכת בשנייה?
    זה לא נראה מצחיק, או מוזר?? אני חוששת לעשות שגיאה שאחר כך אתחרט עליה.. ממש חשוב לי שיהיה כמה שיותר אסתטי.....
    האם כל הקוביות חרסינה סופן להצהיב? (גם אם מנקים ביסודיות) או שיש אפשרות שישמרו גם אחריי שנתיים בדיוק כמו בהתחלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.... עוד משו.. - תגובה

ד``ר אריאל דינבר
    03/12/2011

מה שמצהיב זה הגומיות המולבשות על הקוביות השקופות . ניתן להשתמש בסמכי חרסינה בעלי קשירה עצמית שבהם אין צורך להשתמש בגומיות אלא רק לשלבים ספציפים של סגירת רווחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו