מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה!
קורין29/11/2011אני אפנה לקלינאית..
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר אחד...
קורין02/12/2011האם אתה חושב שאולי שיני הבינה שצומחות לי יכולות גם לתרום לבליטת השיניים הקדמיות?
ואם כן, האם אתה מציע על עקירה?
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מענה...?
קורין04/12/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטות לאחר יישורקורין29/11/2011
שלום,
אני בת 24 ועברתי בגיל 14 טיפול שיניים שנמשךמספר שנים...
השיניים בלסת העליו בלטו מעט, והצלימום הראו שהלסת בולטת מעט. היה לי רסן לבערך שנה, לאחר מכן פלטה, לאחר מכן גשר שנתיים ואז שוב פלטה למספר שנים...
הבעיה הסתדרה עד ששוב בגיל 19 הם חזרו לבלוט מעט לכן האורטודנט שוב נתן לי פלטה ולאחר מכן גם קיבוע! לאחרונה אני רואה ששוב השיניים מעט בולטות. (גם מבצבצות לי שיני הבינה למעלה ולמטה)... מה עלי לעשות?
שוב לגשת אליו שיתן לי פלטה?
האם המעגל הזהלא ייגמר לעולם??
תודה מראש
קורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים בולטות לאחר יישור - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/11/2011לצערינו הרב, כפי שהשיניים נכנעות וזזות כשאנחנו האורתודונטים מפעילים עליהן כוחות, כך הן עלולות לזוז בהתאם לכוחות שיש בפה. למרות שקיבועים ופלטות למיניהם אמורים לשמור על התוצאה בצורה טובה, בחלק מהמקרים אנחנו עדים כפי שקורה לך, שהשיניים למרות כל מה שנעשה כדי לשמרן במקום הסופי, משנות את מקומן. הכל נובע מחוסר איזון בכוחות הנמצאים בפה, לדוגמא, לשון דומיננטית בהשוואה לשפתיים ולחיים. במקרים כאלה אם זה מאד מפריע אסתטית, ניתן לחזור על חלק מהטיפול אך כפי שאת רואה חוסר יציבות זה מושג שבדרך כלל אינו מוגבל או מוגדר בממד הזמן. לא מומלץ לחזור על טיפול מספר פעמים. אם אכן יש התנהגות לשון שאיננה תקינה יש לנסות לטפל בהרגל זה בעזרת קלינאית תקשורת. אך יש לאבחן שאכן מדובר בבעיה בהתנהגות לשון. בכל מקרה אין לי בשורות מאד טובות עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
קורין29/11/2011תודה רבה על התגובה המהירה!
מה לגבי האפשרות לעשות פלטה חדשה ולשים אותה רק בלילות באופן קבוע?
זו אופציה טובה?
ואצל מי בודקים אם הלשון דומיננטית? גם קלינאית?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד``ר אריאל דינבר29/11/2011במקרה שלך זו אופציה גרועה, אם יש לך נטיה ל"בריחה של השיניים" ומה שיקרה זה שבמהלך היום השיניים למעשה ידחפו קדימה ובמהלך הלילה ידחפו לאחור. התנועה קדימה ואחורה במחזוריות יומית לא תתרום ליציבות של השיניים שלך ולבריאותן. הפעלת כח על שיניים אמורה להעשות באופן טיפולי לתקופה מוגבלת ואח"כ יש לייצב את התוצאה ללא הפעלת כוחות.
כדאי לפנות לבדיקה אצל קלינאית תקשורת ולו רק לשלילת אפשרות של התנהגות לשון לא תקינה. אם אכן יש בעיה כדאי לנסות לטפל בה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?