סיבות לשיניים עליונות בולטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבות לשיניים עליונות בולטות
    דינה
    01/01/2012

שלום,
    שמי דינה ואני אם לילדה בת 3.5 שנים.
    מילדות היו לי שיניים עליונות (ולמעשה לסת עליונה) בולטות, בהן ניסו לטפל בעזרת פלטות, רסן, "ברקטים" וכו' - בהצלחה חלקית בלבד. אני הבנתי כי הסיבה לכך היתה גנטית + מציצת אצבע. היום, בדיעבד, אני יודעת שיו לי גם בעיות נשימה (שנמשכות עד היום) שלא אובחנו בילדות.
    נראה לי שלבתי הקטנה יש מבנה פנים ולסת דומים לשלי. היא לא מצצה אצבע מעולם (השתמשה מעט מאוד במוצץ). בתי סובלת גם מבעיות נשימה (לא אקוטיות) - אסתמה, שקד שלישי מוגדל (לא ברמה שיש צורך לנתח לדברי מומחה אף-אוזן-גרון). היינו בביקור אצל רופא ילדים בשל דלקת גרון, והוא הציע לנתח שקד שלישי. כשאמרתי לו שהדבר נשלל ע"י מומחה אא"ג, הוא אמר שהסיבה העיקרית לכך ששיני הילדה מתחילות לבלוט היא שהיא נושמת בשנתה מהפה - דבר שגורם לשיניים "לצאת החוצה", ושאם לא נטפל בשקד השלישי - תהיה בעיה אורטודנטית חמורה.
    זו היתה הפעם הראשונה ששמעתי על קשר אפשרי בין קשי נשימה לשיניים בולטות. רציתי לדעת האם אכן קשר זה קיים ואם כן - מה רמת ההשפעה של הנשימה על השיניים.
    אצל איזה סוג רופא ניתן וכדאי לבדוק את הדבר? באיזה גיל (של הילדה)?
    לתשובתכם אודה. דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיבות לשיניים עליונות בולטות - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    01/01/2012

נשימת פה אינה נחשבת גורם לכך שהשיניים העליונות "יוצאות החוצה" ומי שצריך להחליט על ניתוח הוא אא"ג. יש השפעות אחרות על מבנה הלסתות והמשנן שמיוחסות לנשימת פה, שבד"כ אינן מאוד חמורות, ובגיל 3.5 אין מנתחים מסיבה אורתודונטית. סביר להניח שהדמיון בינכן הוא בעיקרו גנטי והזמן המתאים להתערבות אורתודונטית מוקדמת הוא בסביבות גיל 8 שנים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

דינה
    01/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו