מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות בהערכת פרק הזמן הנדרש לטיפולאליהו03/04/2012
שלום רב,
אני בן 28 ויש לי גשר בשיניים התחתונות. הבעיה היא ב 4 השיניים הקדמיות שהיו עקומות ונדרש יישור. כשחשבתי להתחיל את הטיפול מאוד חששתי מהמשמעות של גשר לאדם מבוגר וכשהלכתי לייעוץ האורטודנט הרגיע אותי ואמר שמדובר בטיפול של 9 חודשים בלבד. כעת, שנתיים אחרי התחלת הטיפול, הסוף לא נראה באופק ואני מאוד מאוכזב מהטיפול ומחוסר היכולת של הרופא ליישר את השיניים בטיפול שעל פניו נראה פשוט. מיותר לציין שיש המון פעילויות בחיי (עבודה, לימודים , טיולים ארוכים לחו"ל...) שממש לא תכננתי שגשר יהיה מעורב בהם.
השאלה - האם מדובר ברשלנות רפואית והטעייה בעקבות הערכה ראשונית שגויה לפרק הזמן הנדרש? מה הן הפעולות שאני יכול לעשות כדי לזרז את הטיפול או לקבל החזר כספי או לעבור מרפאה?
תודה רבה!
אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בהערכת פרק הזמן הנדרש לטיפול - תגובה
ד``ר אריאל דינבר03/04/2012אני אצא מתוך הנחה שאתה מטופל אצל רופא מומחה ולא אצל רופא שיניים שלא עבר התמחות במוסד מוכר. מאד קשה להגדיר זמנים בטיפול אורתודונטי מה עוד שיש תגובה אינדיבידואלית של כל אחד, שונות אינדיבידואלית, כך שלא הכל תלוי ברופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי הטיפול התארך
שני04/04/2012ואפילו נוספה לי בעיה. אני מטפלת אצל רופא מומחה
אני מאד מבינה את עוגמת הנפש. יחד עם זאת כדאי לקחת ברוח טובה ולא לכעוס
וכדאי להמשיך את הטיפול עד שהכל יתיישר היטב ואז תהיה מאד מרוצה ותחייך בלי סוף. אי אפשר לדעת הכל מראש ואני שאלתי הרבה שאלות לפני שהתחלתי טיפול...
ועדיין לא ידעתי הכל וגם כעת לא יודעת הכל כולל הרופא.
צריך לדעת שזה טיפול דינאמי ולא הכל מאה אחוז מהתחלה....אבל אתת זה יודעים רק מנסיון או רק שמישהוא אחר מסביר ליך מנסיון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?