השיטה הליגונאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השיטה הליגונאלית
    נרקיס
    14/02/2008

רציתי לברר לגבי השיטה הליגונאלית.

חסרות לי שתי שיניים הסמוכות לשיניים הקדמיות, בצד ימין יש מרווח של רבע שן ובצד שמאל יש מרווח של חצי שן ואני רוצה לסגור את הרווחים.

שיש לי בעיה אסטתית עם הקוביות ולכן אני נוטה לשיטה הבלתי נראית, פסלתי את שיטת ה האינויזלין- מכיוון שאני לא עושה טיפול בשיינים התחתונות ובמידה ובאמצע הטיפול אני כן ירצה לעשות האורטודנט אמר כי זה יהיה פרוצדורה ארוכה ומתמשכת. אני נוטה לעשות את הטיפול עי השיטה הלינגואלית אך דיברתי עם הרופא שיניים שלי והוא אמר שהוא לא ממליץ על הטיפול הזה כלל (לאחר שהתייעץ עם האורטודנט שצמוד לו) ,הוא טוען כי יש לשיטה זו הרבה חסרונות וישנם הרבה תביעות של לקוחות שעשו טיפולים כאלו ויתרה מכך הכאבים הם בלתי נסבלים והחיכוך של הלשון עם הסמכים פוגע בדיבור, וזה מעבר לחודש להסתגלות. בנסוף לדעתו הרווח בצד שמאל גדול מדי ולעשות זה לא אפשרי לעשות את זה ע"י סגירת הרווח מבלי לעשות טיפול ע"י עקירות או שתלים. בנסוף הוא אומר שבטווח האחרון מכיוון שיופעל לחץ רב על השניים בגלל המרווח הגדול, יתכן והטיפול לא ישמר.

מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השיטה הליגונאלית

הוספת תגובה

• השיטה הלינגואלית כיום

ד``ר עתליה וסרשטיין
    14/02/2008

קיים היום מכשור לינגואלי קטן ביותר כך שההפרעה ללשון מינימלית ובמירב המקרים ההסתגלות מהירה ביותר. הכאב תלוי בכוח המופעל וברגישות הפרט. שימוש בחוטים דקים ועלייה אטית בהפעלת כוח יגרמו פחות כאב בין אם המכשור לינגואלי או לביאלי. באשר לתכנית הטיפול - רצוי שאורתודונט/ית מומחה/מומחית (שגם י/תטפל בך), יאמרו לך מה עדיף במקרה שלך. אכן, בכל סגירת רווחים אורתודונטית יש נטייה לפתיחת הרווחים, אך קיימות שיטות לשמור את הרווחים סגורים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו