מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזוזת שיניים,נעה21/05/2012
שלום, אני בת 24. בתקופת התיכון לפני 8 שנים בערך הייתי עם גשר קוביות בשיניים, וכשהסרתי את הגשר האורתודנט שם לי בשיניים התחתונת קיבוע ברזל קבוע עם דבק, ולשיניים העליונות הוא נתן לי פלטה שקופה אותה הייתי אמורה לשים אותה בלילה.
לא הקפדתי לשים את הפלטה ובמרוצת השנים מאז שהורדתי את הגשר, השיניים העליונות החלו לזוז מעט, אמנם לא חזרו למצבם לפני הגשר, אך נוצר רווח בין השן הגדולה מקדימה לשן הקטנה משמאלה, גם הקיבוע של השיניים התחתונות נשבר לי והייתי בערך כשנה בלי וגם שם נראה שהשיניים זזו מעט.
השבוע פניתי לאורתודנט שקיבע לי מחדש את השיניים התחתונות וכששאלתי לגבי השיניים העליונות והאם ניתן ליישר אותן שוב הוא אמר שאפשרי לשים פלטה על השיניים (פלטה נשלפת), איתה אני אהיה חייבת להיות 24/7 במהלך החודש הראשון ואחריו להקפיד כל לילה לשים אותה, הוא אמר שלשיניים תמיד תהיה נטייה לזוז.
אז השאלות שלי הן כאלה: א. אם אני אקפיד לשים את הפלטה באמת לפי ההוראות שלו האם השיניים באמת יחזרו לקדמותן? האם זה אפקטיבי?
ב. לגבי הקיבוע דבק שהוא שם לי למטה, האם הקיבוע יישר את התזוזה הקטנה שנוצר או שזה אבוד?
תודה רבה,
נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שיניים, - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין23/05/2012א. יכול להיות אפקטיבי.
ב. קיבוע אינו מזיז שיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?