יישור שיניים פעם שנייה - האם מספיק לשים רק פלטה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים פעם שנייה - האם מספיק לשים רק פלטה?
    ד``ר אריאל דינבר
    12/01/2013

שלום,
    אני רוצה לדעת כמה דברים על הבעיות שגרמתי לעצמי ועל הבלאגן שניהיה לי בפה.
    עשיתי יישור שיניים בגיל 16 עד גיל 18 נדמה לי היה לי גשר תחתון וגם עליון ואז הורידו לי את הגשר שכל השיניים היו ישרות,
    כשהורידו לי את הגשר הביאו לי פלטה ללמעלה וללמטה שיוצאות, להרכיב כל היום כדי שהשיניים לא יחזרו,
    עם הזמן לא רציתי להשים את זה זה נתן לי דיבור מצחיק אנשים לעגו לי והרגשתי ממש מטומטם ניסתי לא להרכיב השיניים לא חזרו עד לכמה ימים ואז הם התחילו לאט לאט לחזור למצבם הקודם, עד למצב שהפלטה כבר לא נכנסת ללסת והזנחתי את הנושא השיניים חזרו למצבם הקודם ועבר מאז הרבה מאוד זמן, היום אני בן 20 ואני רוצה להחזיר את הגלגל אחורה אני לא יודע אם אפשר או לא אבל מה עליי לעשות השאלה שלי האם אני צריך לבצע יישור שיניים נוסף ולחזור על כל הפרצודורה במלואה?
    או הרכבה של הפלטות בכוח [גם מכאיב] יכולה להחזיר את השיניים למקום?
    ואני שמתי לב שלכל מי שהיה גשר בעבר שמו פלטה מאחוריי השיניים פלטה קבועה, לי לא שמו כלום, האם זה טעות רשלנית של מרפאת השיניים? או שזה כרוך במקרה מסויים שלא נדרש אצלי ?

אם אני יחזור למרפאת שיניים איך ייתבצע התהליך? יש תהליך מיוחד למקרה מסוג זה? [מקרה שהיה בעבר גשר ועבר בערך שנתיים מאז שלא הרכבתי את הפלטות על השיניים ואפשרות מהירה או תהליך קצר יותר לסדר את זה?]

אני חייב לציין שהייתי "יילד" שמושפע מלחץ חברתי ומרוב כל הסבל שעברתי מהיישור שיניים הזה [ועברתי המון] זה היה נראה הפיתרון הכי טוב "לברוח אליו" ולא להרכיב ולא להיתייחס. עכשיו זה ממש פוגע בי ולא הכפת לי שיהיה כרוך בהרכבת פלטות יום יומיות או שכמו אצל כולם פלטה מאחוריי השיניים [אני מעדיף] רק שהמצב יחזור אחורה,

השקעתי מעצמי המון כסף זמן סבל וסבלנות בשביל היישור שיניים הזה וזה נראה כאילו הכל הלך לפח, אני רושם פה בתקווה שיש סיכוי שאני לא יודע עליו שיש דרך להציל את המצב.

תודה,

דויד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יישור שיניים פעם שנייה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    14/01/2013

כדאי שתפנה לאורתודונט, שטיפל בך, או לאחר. לצורך טיפול חוזר, שסביר להניח שיהיה קצר יותר ממה שעברת. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים. פעם שנייה

דויד
    14/01/2013

אני מחוייב לגשת לאורטודנת שטיפל בי? אני לא יכל ללכת לאחד אחר?
    יש אפשרות לעשות גשר פנימי ? מה ההבדלים בינו לבין גדר חיצוני לאומת המחיר? ובכלל?

תודה

דויד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים. פעם שנייה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    14/01/2013

כתבתי, שאתה יכול לגשת גם לאורתודונט אחר. גשר פנימי יקר יותר ויתרונו בכך שאינו נראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים פעם שנייה

דויד
    14/01/2013

הבנתי תודה רבה!

עוד שאלה קטנה. גם אם עבר מאז שהורידו את הגשר קרוב ל 3 שנים ולא נעשה שימוש בקיבוע/כלי עזר כלשהו התהליך של יישור שיניים פעם שנייה יהיה מהיר יותר בהרבה?

תודה
    דויד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו