יישור שיניים לא מוצלח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים לא מוצלח
    שני
    27/03/2013

שלום,
    ביצעתי יישור שיניים פנימי בשיטת mtm, בשתי הלסתות, לפני כחצי שנה. כבר במהלך הטיפול הסתבר לי שהרופא שביצע את הטיפול חסר סבלנות מאוד, כל הזמן אמר לי שאני "פרפקציוניסטית מידי" ושהוא לא יכול להגיע לתוצאה ישרה כמו שאני מבקשת, דבר שהוא לא ציין בפניי קודם לכן. טופלתי אצלו במשך 10 חודשים שלמים שבמהלכם בכל פעם מחדש הוא לא זכר את שמי ואת התקדמות הטיפול, פשוט חוסר יחס אישי. אבל הדבר העיקרי שמפריע לי- בתום הטיפול, לא הגעתי ליעד שלי. אני לא מדברת על יישור שיניים מושלם, שאותו כבר הבנתי שלא אוכל להשיג עם הרופא הזה, אלא אני מדברת על בעיה אחת קטנה שבגללה הגעתי אליו מלכתחילה- השיניים הקטנות הקדמיות בלסת העליונה שלי היו קצרות מהשאר. נטען בפניי שניתן יהיה לתקן את הבעיה. בסופו של דבר, לאחר 10 חודשים טיפול (שבתחילת הטיפול דובר על לא יותר מחצי שנה), אחת השיניים נותרה קצרה משמעותית מהאחרות. הפתרון שניתן: הרופא שייף לי שיניים רבות. שוב, לא הייתי מרוצה מהתוצאה והגעתי לאשתו שגם היא מטפלת בmtm והיא רופאת השיניים שלי כבר למעלה מ15 שנה. רופאת השיניים פשוט "האריכה" לי את השן באמצעות חומר לבן של סתימות, וגם מילאה את השן שלידה מכיוון שהסתבר שהרופא שייף לי אותה יותר מידי.
    היום, לאחר חצי שנה- התעקמו לי 2 שיניים בלסת התחתונה. הגעתי אל רופאת השיניים, הסתבר שהקיבוע התנתק. היא הדביקה לי אותו בחזרה, ואמרה שמעבר לזה אני פרפקציוניסטית מידי, היא "לא מבינה מה אני רוצה ממנה", ושכל מה שאני רוצה שלא אפנה אליה, שאפנה לבעלה מעכשיו. ברור לי שאם אפנה אליו אקבל את אותן תשובות כמו פעם.
    אני רוצה לדעת מהן זכויותיי. האם אוכל לדרוש טיפול חוזר? או לחלופין הדבקת חרסינה לשן שכרגע יש לה שלמה באמצעות חומר של סתימה?
    כשאמרתי לה שלא שילמתי לחינם 14,000 שקלים, תשובה הייתה: "רופא אחר היה לוקח לך הרבה יותר". אני כועסת, מרגישה מרומה ושבזבזתי את כל זמני וכספי בטיפול.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים לא מוצלח

הוספת תגובה

• יישור שיניים לא מוצלח - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    27/03/2013

לצערי כנראה בחרת ברופא שיניים שאינו מומחה לאורתודונטיה ולא עבר הכשרה מתאימה. בנושא זכויותיך, את יכולה לפנות להסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

שני
    28/03/2013

ראשית, תודה. יצרתי קשר עם אגודת רופאי השיניים ונאמר לי שהרופא ואשתו לא רשומים, ולכן הם לא יוכלו לעזור לי.
    הרופא הציג את עצמו כמטפל 16 שנה בשיטה הזאת. האם תוכלי בכל זאת לעזור לי? ניסיתי לפנות אפילו למשרד הבריאות, ואין לי עם מי להתייעץ.
    אני רוצה לדעת האם הרופא מחויב לתקן את השיניים שהתעקמו לי חצי שנה לאחר הטיפול לאור הקיבוע שהתנתק, והאם יש לי אפשרות לדרוש את השלמת הטיפול כמו שצריך (או לחלופין ציפוי חרסינה אם את ממליצה עליו) במקום השלמת השן באמצעות חומר סתימה לבנה?

שוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    28/03/2013

כעקרון, אין אחריות על התעקמות השיניים לאחר תום הטיפול הפעיל. אם הקיבוע מתנתק, יש לפנות לתיקונו או להשמש במכשיר נייד לשימור התוצאה. בעניין המשפטי איננו עוסקים, כך שאיני יכולה לענות לך על השאלה, האם דרישותיך צריכות להיענות. בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לדעת את שם הרופא?

מישהי
    12/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו